Karate Kid 2

55%

Komentáře a recenze 5

Dle počtu bodů
Brenan88
Brenan88
47 089 bodů
4
Pár let zpět bych tento snímek hodnotil úplně jinak,ale dnes se má situace jinak. Tohle pokračování ztratilo vše co první díl dělalo zajímavým a navíc scénář je jeden velký blábol. Jako plus bych ohodnotil Okinawskou přírodu,která filmu dodává na zajímavosti.
Pete69
Pete69
30 291 bodů
5
Mijagi odlétá do své domoviny a bere s sebou svého mladého přítele. Rozvíjí se prapodivný příběh staré křivdy a pomsty, který je ušitý horkou jehlou. Karate pomálu a závěrečný souboj až trapný. Co hodnotím kladně, je Danielsanova nová přítelkyně, která se k němu hodí více, než ta z prvního dílu, která vypadal o deset let starší, než on. Karate Kid 2 je průměrný šedý film.
martin-mickey-stusak
martin-mickey-stusak
28 483 bodů
3
Volné pokračování začíná tam, kde předchozí snímek skončil. Tedy v atmosféře po vítězném zápase. A je přehnaně ukázáno, jak se Kreese až fanaticky nedokázal smířit s prohrou svého družstva. A pak už vše dál pokračuje v zavedené rovině. Daniel dál trénuje netypickým způsobem dle svého učitele Mijagiho. Ten dostává zprávu o vážném zdravotním stavu svého otce a tak se děj přesouvá do Okinawy, kde se ukáže pro změnu dávný soupeř Mijagiho, který ho chce přinutit k zápasu. Tady už nejde o sport. Tady jde o čest, záchranu vesnice a dokonce i o život. Ale místo se našlo i pro nějakou tu romantiku. Snímek se snažil od podobných, se kterými se ve své době takřka roztrhl pytel, odlišit, ale bohužel, naivita a zoufalost scénáře převyšuje veškerá očekávání. Snímek vyznívá jako neškodný rodinný film, kde jsou zápasy, násilí a vůbec brutalita drženy hodně přísně na uzdě. A tak je to celé nepřesvědčivé, zoufalé a žánrově spíše ponižující. Vidět například značně vyhublého kluka, jak na jeden úder rukou rozsekne několik vrstev ledu, skutečně spíše vyvolá úsměv než obdiv. Snímek tedy určen pro mladší diváky, nebo-li pro starší děti, které by to snad oslovit mohlo. Jinak, bohužel.
Danny F.
Danny F.
11 166 bodů
5.5
Věřím že jde o rovnocenného pokračovatele tohohle, souboji nabitém, filmu.
Edward
Edward
2 487 bodů
6
6/10