Profilový obrázek

ScarFace_V8

Komentáře 79

Od nejnovějších
  1. Smrtelné zlo: Probuzení
    Smrtelné zlo: Probuzení (2023)
    8
    „Dead by Dawn! DEAD BY DAWN!“… Vůbec netuším co si o tomto počinu mám vůbec myslet. Je to takový… jako jo i ne. Filmu se opravdu musí nechat ten jeho nádherný vizuál a stylizace. Ty barvičky, masky, úhly kamery, filtr… No prostě parádní. Do toho všeho ještě naprosto skvělý výkon Alyssy Sutherland jakožto posedlé matky trhající nebožáky na cáry. Miluju to! Což se tedy nedá říct o jejích děckách, která mi přišla extrémně nesympatická. Každopádně jako celek mi to vůbec nepřijde jako něco, co by patřilo do světa Evil Dead. Zde vůbec nebyla pochopena podstata tohoto světa, obzvláště při faktu, že dělá přesně to samé co dělal ten z roku 2013. Bralo se to strašně moc vážně a dokonce to i hodně podobně končilo za obrovských potoků krve. Je sice hezké, že tu bylo na původní dílo mnohokrát odkázáno pomocí paralel nebo určitých hlášek, ale to nestačí. Chyběl tomu nějaký cit pro horor, který tu sázel hlavně na gore, který by se skvěle doplňoval s typicky Ashovským humorem. Ale tady nebylo nic, co by se vzájemně mohlo podpořit. „Hail to the king b… There is no king here.“
  2. Cyberpunk: Edgerunners
    Cyberpunk: Edgerunners (2022)
    6
    Tak už jsem taky dohnal rest a podíval se na Hranoběžce... a výsledek? No, na to jak dobře to začalo, se z toho ke konci stala úplně přestřelená magořina, která byla moc i na celý svět Čyperšpuntu. Místy to kombinovalo skvělé a vážně momenty, které následně byly zničeny nesmyslnými dialogy, střihy a šílenou a nepřehlednou akcí. Vlastně tedy to, co na tvorbě typu Anime tak nemám rád. A nechápejte mě špatně - Anime mám rád. Ale tohle si měli prostě šetřit jinam, nikoliv do tohohle světa. Všemi vyzdvihované odkazy na hru jsou zcela bezpředmětné. No co - odehrává se to v Night City, dokonce i ve stejném období - to bych se spíš divil kdyby tam nic nebylo. Takže první půlka seriálu relativně v pořádku. Do sedmého dílu to mělo stále mojí pozornost a chtěl jsem vědět co bude dál. A poslední díly - strašné. Už jsem se těšil až to budu mít za sebou.
  3. Avatar: The Way of Water
    Avatar: The Way of Water (2022)
    6
    Tak kde začít? Po shlédnutí filmu Avatar: The Way of Water bych řekl, že by bohatě stačilo kdyby to bylo jen jednom filmu a to o tom prvním. Je to poměrně nepotřebné pokračování, na které jsme čekali 13 dlouhých let a přesto bychom se bez něho v klidu mohli obejít. Je to tří hodinová technologická ukázka jíž chybí inteligentní příběh. Ten je totiž vyloženě hloupý a až zbytečně moc natažený – ničemu by neuškodilo kdyby byl tak o polovinu kratší. Scénář obsahuje mnoho hloupých dialogů, nad kterými jsem většinou jen kroutil očima. Postavy rovněž špatně napsané, zpočátku velice snadno zaměnitelné kdy jsem si říkal koho to právě sleduji a pak mi to dojde „aha, to je vlastně tenhle“. Rovněž jsem ani neměl žádný pocit, že bych o ně měl mít vůbec nějaký strach a vlastně mi na nich ani tolik nezáleželo. Jediní kdo mi tam tak nějak sedli byla Kiri a Quaritch. Lidské postavy tu jsou naopak naprostí a neschopní pitomci, kteří ani se všemi stroji, kterými disponují, nemají proti modrým mužíkům vůbec žádnou šanci. Takže po vizuální stránce, kdy mě sice štvalo takové to divné doostřování scén po střihu, se jednalo o naprostý skvost, ale rovněž jsem měl pocit jako bych to už někde viděl… ehm... Zlaté světy: Habitat 1-7 z Mass Effect: Andromeda. 3D už rovněž v současnosti moc nenadchne a navíc k čemu to všechno? Film může vypadat sebelépe, ale ani to nemá šanci přebít hloupý scénář. Stejné nadšení jako u prvního filmu v roce 2009 se zde bohužel neopakovalo.
  4. Black Adam
    Black Adam (2022)
    10
    ⚡️⚡️SHAZAM! ⚡️⚡️ … Tak tohle bylo neskutečné dělo! Dwayne „The Rock“ Johnson se vážně předvedl. Doslova bych řekl, že už se konečně našel, protože protože on Adama nehraje, on jím je! Nejsem sice fanda tohoto Prime Earth originu postavy skrze otroctví, ale vzhledem k dalšímu plánovanému působení to smysl dává. Zapojení týmu JSA do filmu bylo naprosto parádní a celkově mi to přišlo spíš jako týmovka Justice Society než Adamova sólovka. Společně nám totiž nabídli zajímavou interakci a skvělou akci na pozadí velice povedeného CGI. Rovněž i hudební doprovod skladatele Lorne Balfa bylo opravdu něco a hlavní znělky jak pro samotného Adama nebo pro celou Justice Society jsou naprosto skvělé. Jen škoda, že to celé nepodtrhlo ještě věkové hodnocení, které klidně mohlo být eRko. Ale i s PG-13 to byla parádní jízda, kterou jsem si užil od začátku do konce!
  5. Ouija
    Ouija (2014)
    6
    „Vždyť to prodávají v hračkářství!“… Hasbro – ty jedeš! Co to prodáváš našim dětem?! V dnešní době ‚teenage‘ hororů bacha na vražedné desky, posedlé hračky nebo nejrůznější aplikace, které si stahujete na mobil. Nikdy nevíte co na sebe a své blízké přivoláte. Film měl poměrně dobrou atmosféru, ale napětí bylo poměrně nulové. Hned je nám jasné kdo je tu nedotknutelný a kdo jenom komparz, aby tu vůbec bylo koho zabít. A že na výběr jich tedy moc není. To jak postavy postupovaly v objevování zla skrývajícího se na druhé straně bylo poměrně zajímavé a docela i napínavé. Ale o to víc napínavější by bylo záhadná úmrtí vysvětlovat policii nebo rodičům.
  6. Ouija: Kořeny zla
    Ouija: Kořeny zla (2016)
    8
    Kupodivu lepší jak předchozí film i když se vlastně jedná o prequel. Zasazení do padesátých let kde sledujeme rodinu Zanderových jak ke zlu přišly a nebylo to vůbec špatné. Klišé v takovýchto ‚teenage‘ hororech jsou prostou klasikou už od Paranormal activity, který změnil funkce žánru kdy se ‚dobrý‘ horor hodnotí podle toho kolikrát se u něho leknete. Ale tady to fungovalo. Pro samotné postavy jsme dostaly spoustu prostoru, abychom si je stihli oblíbit a očekávat v napětí jak to s nimi dopadne. Což dost kazí fakt, že v situaci prequelu to bylo už od začátku jasné což je škoda. Ubrat určité trapné scény a snahy o lekačky, které se daly lehce předpovídat a natočit to ještě před jedničkou, měli bychom tu skvělý thriller. Proto jsem možná doufal, že tématika posedlosti se odkládá na vedlejší kolej a zlá tu mohla být opravdu ta dcera/sestra. I přesto film hodnotím velice kladně.
  7. Predátor: Kořist
    Predátor: Kořist (2022)
    4
    Tak tohle má být ten nejlepší Predátor hned po jedničce? Vážně jsme všichni viděli stejný film? Jako neříkám že je to úplný odpad a mnoho pozitiv jsem tam našel. Bohužel po tom všemožném hypu jsem měl standardy nastavené úplně jinde. Příběh klasicky vypráví o utlačovaném jedinci jménem Naru, kterému nikdo nevěří a proto se tedy snaží ostatní přesvědčit o opaku. To že je to žena je mi úplně jedno. Natočení a scenérie filmu uznávám. Ty byly skvělé. OST Sarah Schachner byl perfektní a opravdu se tu nezapře. Často jsem měl flashbacky na AC Valhallu. Ale hold to kazí scénář hlavní postavy. Od někoho jsem zaslechl, že tu Naru plně využívala svojí inteligenci k přežití… zato z Predátora jí úplně vysávala. Ten nejenom, že je šeredný jak *****, ale je ještě víc hloupější. Opravdu jsem 2/3 filmu doufal, že finále nebude přesně takové jaké jsem ho čekal. Jenže ono opravdu bylo přesně takové jaké jsem ho čekal! Predátor tu úplně zapomněl, že je Predátor. Ona si ho tam povodila, udělala si na něm rodeo a souboj byl úplně bez napětí… ehm – Dutch, Harrigan nebo Royce jsou oproti naší Ms. Marvel úplní pozéři! Nehledě na to, že Naru nemá žádný vývoj. Prostě od začátku je nejlepší z nejlepších. Jediný její vývoj, kterým si prošla bylo když si uvázala tomahawk na ‚vodítko‘. Sarah Connor a Ellen Ripley si stále drží své prvenství a jestli ženské charkatery budou dělat i nadále takto, tak to i nadále to tak zůstane. Popravdě jsem původně očekával, že film bude max lepší jak Predators (2010), jenže ve výsledku je horší jak Predator Evoluce neboť ten nám aspoň z 60% dal to co fans toho chtěli. Nehledě na to, že díky tomuto filmu to vypadá, že došlo na retcon Raphaela Adoliniho. Jak jinak by se tu dostali k bambitce, kterou Adolini věnoval Greybackovi?
  8. Resident Evil: Lék
    Resident Evil: Lék (2022)
    4
    No jak to jenom pojmout? Víte jak jsou ty hry co vznikali na základě či inspiraci jiných her... jakože třeba, že někdo začal pracovat projektu a nakonec se z toho stalo něco jiného. Viz třeba když se z fanouškovského remaku pro Resident Evil 2 stalo Daymare 1998 nebo když se z Kojimovo P.T. Silent Hills začaly sypat hororovky jako třeba Layers of Fear, Visage, Alyson Road (bohužel zrušeno), Madison, Song od Horror a spousta dalších. A ty bývají buď dobré nebo špatné. Tak tenhle seriál je něco na ten způsob a možná fakt něco mezi dobrým a špatným. Ovšem přece jenom to nese název Resident Evil. Kdyby se to jmenovalo jinak, ničemu by to neuškodilo, ale zase by to nepřitáhlo lidi. No každopádně tenhle seriál je p*čovina, ale svým způsobem je to docela dobrá p*čovina co se snad ani sama nebere vážně. Doufám tedy. Na hry se to přímo napojuje od roku 2022 a rozebírá témata až k incidentu Raccoon City v roce 1998. Rovněž nabízí mnoho odkazů se hrou spjaté od píšťalky na psy, ikonických zbraní nebo typické Moonlight Sonaty na piáno. S Weskerem jsem taky čekal lepší vysvětlení proč nám náhle tak "zčernal". No každopádně na jednu stranu vůbec netuším proč tenhle seriál vznikl - do kánonu her to stejně nikdo nepřijme... na druhou stranu mě to vyloženě nijak neurazilo. Jen tak nějak nerozumím tomu zakončení - to Netflix opravdu počítá s takovým úspěchem, že je první série ihned připravená na pokračování?
  9. Krotitelé duchů
    Krotitelé duchů (2016)
    6
    Včera jsem tento film nějakou podivnou náhodou na Nova Cinema viděl poprvé a… nebylo to tak hrozné. Prostě hloupá blbina s dobrými i špatnými momenty jakože v některých případech to bylo fajn a jiných až moc přestřelené (to druhé spíše převažovalo). Většinou se jednalo o takové scény, které odpouštíme animákům. Na druhou stranu jsem tu čekal nějaké ty trapné feministické džouky a ono ani ne. A když už tedy nějaký padl, odkazoval spíš na ženské trable – jako třeba vtípek, že kontrolky jsou pro chlapy. Velice překvapila a potěšila camea Murrayho, Aykroyda, Hudsona, Weaver, Potts nebo dokonce i odkaz na tu dobu již dva roky zesnulého Ramise. Mimochodem si tam super vtípek střelil i Ozzy Osbourne.
  10. V zajetí démonů 3: Na ďáblův příkaz
    V zajetí démonů 3: Na ďáblův příkaz (2021)
    8
    Už po slabším druhém dílu jsem rezignoval na očekávání nějaké kvality třetího dílu. Obzvláště když tento díl James Wan už jen produkoval. Přesto jsem byl velmi překvapený. Byly tu sice scény, kterým bych se stejně jako v případě druhého dílu úplně vysmál, ale zase jich nebylo tolik. Film si držel skvělou atmosféru a občas i napětí. Celkově k uvěřitelnosti to má opět zase o něco dál a když celý Conjuring universe vychází ze skutečných událostí, není moc dobré spadat k tendenci přehánět a zveličovat. Ale tomu už se prostě asi nevyhneme jinak by film byl spíše nuda. Takže ve výsledku kdybych to měl hodnotit jako klasický horor tak bych řekl, že mírný nadprůměr. Co to filmu opravdu zkazilo byl ten divný epilog, který měl snad působit jako rozlučková tečka za celou trilogií? Já ale stále čekám na toho Crooked mana!
  11. Zvrácená
    Zvrácená (2021)
    8
    „Mějte se na pozoru před falešnými proroky, kteří k vám přicházejí v rouchu ovčím, ale uvnitř jsou draví vlci.“ - Matouš 7:15. Další film do kterého jsem šel úplně naslepo. Asi zlákal skvělý Negan, který si celé dílo stejně ukradl výhradně pro sebe. Bylo to dobře natočené, napínavé a klidně bych skousl kdyby to bylo i o něco málo delší a rozšířenější. Efekty byly ku rozpočtu 10 milionů USD velmi přijatelné. A ani lekačky nebyly něco, co by zde bylo nějak výrazně nadužívané. Když už ně došlo, byly dobře zakomponované a mnohdy i očekávané. Nemám rád v hororech když najednou něco odnikud což beru spíš už jako takový vrchol trapnosti. Ve výsledku film hodnotím víc než kladně. TOP komentář na ČSFD od Omnibus.
  12. The Batman
    The Batman (2022)
    10
    Na to, že film měl tři hodiny, utíkalo to pěkně plynule a ani minutu jsem se nenudil. Začátek nabídl naprosto skvělé představení kriminalitou prolezlého a špinavého Gothamu, který vypadal naprosto parádně. Artový styl Noir detektivky působil na výbornou. Zdá se, že Matt Reeves si vzal inspiraci z toho nejlepšího a nezapřou se tu díla jako jsou komiksy Batman Ticho, Dlouhý halloween, Rok nula, Země jedna a nebo z videoher především Batman Telltale a Arkham Origins. Opravdu se mi nezdá, že by tu bylo málo akce. Ta je podle mne skvěle vyvážená k celkové délce filmu a to že je tu Batman více detektiv opravdu vítám. Titul ‚World's greatest detective‘ nemá pro nic za nic a konečně to někdo pořádně vytěžil. Ovšem když už na tu akci došlo, byla jedna z nejlepších akcí v současných filmech. Nejvíce mě asi dostala ta automobilová honička, kterou rozdýchávám ještě teď. Od nastartování pekelného stroje, který tu prezentuje Batmobile až po její explozivní finále jsem měl husí kůži ještě dlouho potom. O Pattinsonovi jsem neměl žádné pochyby a filmy jako Maják nebo Tenet mne v tom jen utvrdily. Jako Batman se osvědčil na výbornou. Rovněž i Jeffrey Wright jako Gordon nebo Zoë Kravitz (o které jsem původně nějaké ty pochyby měl) jako Catwoman předvedli naprosto skvělý výkon a Paul Dano jako Riddler… nemám slov. A jeho výslech v ústavu plně srovnatelný s Balem a Ledgerem na policejní stanici. Každá jeho scéna byla perfektní. Alfred v podání Andyho Serkise rovněž nepůsobil jen jako ‚Butler’, ale s Brucem se vzájemně doplňovali kdy mu pomáhal i s vyšetřováním. O to větší škoda, že ke konci filmu na něho úplně zapomněli. Snad jediná výtka snad o tom, že mi přišlo, že film nevěděl kdy chce skončit, protože v jednu chvíli mohl skončit snad čtyřikrát. Každopádně - máme teprve březen, ale filmu roku a Oscarech je už rozhodnuto.
  13. Uncharted
    Uncharted (2022)
    8
    Opravdu když jdu na něco bez nějakého očekávání, tak zklamán nebývám a Uncharted bylo přesně tím co jsem od toho čekal. Nejedná se zrovna o nějaké mistrovské dílo, nýbrž o takovou akční magořinu na odreagovaní a pobavení což fungovalo dobře. Celkově když si to ani nebudu spojovat se hrou, které jsem velký fanda, tak i s obsazením nemám zase až takový problém. Už jenom že si film jede vlastní příběh bez nějaké provázanosti s hrami jako to bylo například s filmovým Assassin’s Creed a myslím, že tak to je akorát dobře. Z her si to bere akorát hlavní postavy a mnoho známých situací. Každopádně jsem se fakt u toho hodně zasmál. Holland dokázal pobavit, dobře ten film táhl a jeho interakce s největším tahounem celého filmu Sophií Ali, která tu ztvárnila Chloe Frazer fungovala skvěle. Už tu chybělo jen Marco - Polo. A dokonce i ten Sully-neSully v podaní Marka Wahlberga působil super. A dostalo se i skvělého camea, které pozná skutečný fanda her. Kupodivu i přesto, že když by se Nathan Drake dal označit za největšího sériového vraha ve videohrách vůbec, tady je to přesný opak. Nejspíš byla snaha udržet na klasickém ratingu PG-13, ale na druhou stranu se tu zase dost používalo vulgarismů. Nevím jestli přidáním fix za slovo kurva, dané slovo nějak změkčí, ale i tak. Ovšem byl jsem nucen film vidět s českým dabingem, který byl docela vydařený a jestli to v originále bylo jinak posoudím až to vyjde. Takže příběh sice průměr, ale akce byla skvělá, svižná a zábavná.
  14. Sebevražedný oddíl
    Sebevražedný oddíl (2021)
    10
    „This is Sebastian. Say hello, Sebastian.“ ... „I'm not shaking the rat's hand.“ Čekal jsem všechno možný. Už od prvních ukázek na DC Fandom se to zdálo jako slušná šílenost. James Gunn má na to prostě patent a už jenom GotG dokázal, že je skvělý na práce v komiksovém prostředí. The Suicide Squad jsem si královsky užil. Skvělé postavy, máte o ně strach, mají výborné interakce mezi sebou… prostě chci tuhle bandu (tedy to co z nich zbylo) vidět i v dalších filmech. I na hercích samotných bylo vidět, že si to skvěle užívají. Celkově to má i mnohem blíže ke komiksům a promíchání stylizace úplných začátků Skwadry v komiksech s moderní érou tomu opravdu sedlo. Rovněž musím uznat i perfektní CGI efekty, které byly celkově i na celé DC movies snad jedno z vůbec nejlepších co jsem viděl. Dávám pět blesků z pěti. ⚡⚡⚡⚡⚡
  15. Spider-Man: Bez domova
    Spider-Man: Bez domova (2021)
    6
    Pravdou je, že i přesto jak jsem si film v kině užil, tak strašně sází na tu nostalgickou notu Spider-mana. Ale to je bohužel tak to jediné na co se tu sází. Skvělé scény s našimi skvělými záporáky (a možná i Spider-many?) ovšem nevyváží fakt, jak je ten film přestřelený a hloupý. Režisér Jon Watts s dvojicí scénáristů opět nedokázali ukočírovat snahu nacpat humor do absolutně nevhodných scén. Rovněž Watts nedokázal ukočírovat ani určité akční soubojové scény - viz třeba finální souboj kde se hlavní záporák díla vůbec nedostal k ráně. Takže z jedné části jsem dostal přesně to jsem čekal a trailery se to ani nesnažily skrývat. Z části druhé se jedná o další průměrný MCU biják jaký dostáváme už posledních 13 let. Raimiho trilogie s Tobey Maguirem očividně nikdy nebude překonána. Rozhodně ne s takovýmto přístupem.
  16. Resident Evil: Raccoon City
    Resident Evil: Raccoon City (2021)
    6
    Po pětileté odmlce od posledního filmového zpracovaní se nám Resident Evil opět vrací na filmová plátna. Kompletně distancovaný od filmů Paula Andersona, tentokrát pod taktovkou Johannese Robertse s příslibem děsivosti a věrnosti herní předloze. Už jsem si začal dělat i naděje. Ovšem ty naděje opadly už při oznámení obsazení. Jako myslím, že ze slečny Kamenové by s pár úpravami mohla být dobrá Jill, ale ten Avan Jorgia jako Leon… hm.. nah. Nic proti herci. Působil docela fajn dojmem ale korejský herec Dong-won Kang z druhého Vlaku do Busanu byl mnohem víc live action Leon jak Jorgia. Což není tak divné, protože postava herního Leona nezapře, že byla modelovaná z japonské postavy, jen mu narovnali oči, zesvětlili vlasy a dali americké jméno. No každopádně od obou trailerů vydaných už první den jsem si od filmu už nic nesliboval. Přesto jsem se, s naprosto minimálním očekáváním a DOOMem Annihilation posilněný, na něj zašel podívat do kina. A když to řeknu rovnou, film má se hrou společný jen název, jména postav a jisté lokace. Jinak si jde kompletně svojí cestou i přesto, že si půjčuje těch pár scén z videoher, především z posledních Remaků. Moc to nechápu – dělají ze záporáků kladné postavy, jiné zase dají na místa kde vůbec nikdy nebyli a jiným úplně změní spojitosti. Nehledě na celkové zahrnutí příběhu prvních dvou her, které od sebe dělí dva měsíce do jednoho filmu kde se to prolínalo do jedné noci. Tím nám film skáče z místa na místo což je umocněno černým obrazem s časomírou, abychom vždy věděli kdy tenhle moment zrovna probíhá. Celkový outbreak jsem rovněž moc nepochopil a virus, o který tu ani moc nešlo měl hodně podivné účinky. Zombies raději ani komentovat nebudu. Celkově když to zhodnotím odsud posud s tím, že to se hrou má společného fakt málo, tak první 1/3 filmu působila docela v pohodě. V poslední třetině, kdy už očividně došel budget, přišel zlom a už jsme se filmu spíš posmívali v co to najednou přešlo.
  17. Zhoubné zlo
    Zhoubné zlo (2021)
    4
    Tak tohle byla ale neskutečná blbost. Vím, začít komentář takhle není zrovna moc profi, ale ona to vážně blbost byla. Což je škoda, vzhledem k tomu jak skvěle to bylo natočené. Film se s ničím příliš nepáral a vyeskaloval hodně rychle. Wan zde opět využil skvělou práci s kamerou i s atmosférou. Opět se vyvaroval i debilním lekačkám a v poslední řadě dodal i nějaký ten gore. I když tedy ta přesvícená bouřka za bílého dne působila hodně divně. Ovšem tyto zmíněné klady mi tak nějak nestačily a po většinu stopáže jsem se vyloženě nudil i když občas jsem se i zasmál. Popravdě ve filmu se pořád něco dělo, ale přesto jsem si pořád říkal když už se tam začne konečně něco dít. Hlavní velké odhalení s Lordem Voldemortem bylo ovšem hodně přitažené za vlasy. Tohle se Wanovi bohužel nepovedlo, za mne veliké zklamání.
  18. Resident Evil: Infinite Darkness
    Resident Evil: Infinite Darkness (2021)
    10
    Čtvrté zasvěcení a prohloubení další mezery v kánonu videoherních Resident Evil. A jak si vedl? Za mě tedy skvěle. Užil jsem si to. Příběhově velmi podobné prvnímu filmu - RE Degeneration, které se odehrává necelý rok předtím. CGI opět výrazně pokročilo a často bylo opravdu složité ho rozeznat od skutečnosti. Ovšem chybky též nechyběli, které naopak vypadali jako cutscény z RE5 nebo při rozhovorech kdy některé působily velmi nepřirozeně. Jakoby z prvního Mass Effectu kdy s vámi mluvící postava stála zády pomalu v T-pose. Největší potíž ovšem vidím v tom epizodickém vyprávění ačkoliv nějakého neznámého důvodu to má jen čtyři díly. Nejspíš to byla asi jediná věc, do které mohl Shitflix kecat, aby to vydali epizodicky, když už do toho nemohli kecat z produkčních důvodů. Úplně tak nějak nechápu tuto potřebu – mohlo to úplně v klidu vyjít jako celovečerák, který jsem si mohl koupit na BluRay a přidat si ho ke všem RE do sbírky.
  19. Terminátor 3: Vzpoura strojů
    Terminátor 3: Vzpoura strojů (2003)
    10
    Když to shrnu: V prvním filmu je nám ukázán prvotní náznak budoucí zkázy lidstva díky technologii, kterou si samo vytvořilo. Do toho je ještě potřeba zajistit ochranu matky budoucího lídra odboje, který nás naučil jak bojovat a dělat z těch sviňských plecháčů šrot. Druhý film dělá prakticky to samé, ale hlavně to rozšiřuje o pohled na vývoj této technologie plus pokus o možnost předejít Soudnému dni (a vytvoření obrovského plotholu). A protože lidstvo je nepoučitelné a Soudný den je neodvratitelný (což vymazává plothole), sledujeme postup technologií na vrchol. Té má být dána do rukou naše bezpečnost a… prostě někdo to červený tlačítko zmáčknout musel že jo. Každopádně do třetice Terminátorů, tenhle díl nedělá svým předchůdcům ostudu. Pro mne už docela nostalgie – tehdy jsem byl na tom v kině, následné neustálé vyhlížení filmu ve videopůjčovnách a když teď otevřu šuplík stolu po své levici, vykoukne na mě stará potrhaná Pevnost s tématem T3 z roku 2003. Pro tentokrát z roku 2032 Skynet vysílá svůj nejnovější prototyp s označením T-X aby likvidoval klíčové lidi v odboji. Prioritou je samozřejmě zajistit přežití Johna Connora a tak je odbojem znovu vyslán ochránce z budoucnosti – oproti T-800 novější model T-850 avšak v roce 2032 už hodně zastaralý. Nechť hon kočky s myší může začít. Film si drží svižné tempo a scénické paralely s prvními dvěma díly fungují. Občas tu zazní docela blbé vtípky, ale stejně se vždycky pobavím. Celé tohle vede k jednomu opravdu skvělému zakončení.
  20. Armáda mrtvých
    Armáda mrtvých (2021)
    4
    Už jen z toho blbého námětu ještě dlouho předtím než se film vůbec začal natáčet, jsem od filmu radši neměl žádná očekávání. Podíval jsem se na to pouze z mého zájmu a mé lásce k zombie žánru. Ale i přestože jsem od filmu nic neočekával jsem byl i tak zklamán. Přemýšlím jestli jsem se u nějakého filmu vůbec někdy nudil víc. Možná jsem si měl předtím ujasnit, že je to dlouhé 148 minut. Věděl bych pak do čeho jdu a každou chvíli se neptal jestli už to náhodou nemělo skončit. Bylo to hrozně natahované a nezáživné. Banda vyslaná do Vegas sbalit prachy nedokázala prohloubit vztah mezi každým z jednotlivců a sledujícím byla ve výsledku, že kdykoliv z nich někdo umřel, bylo mi to úplně jedno. Celkově působili strašně bezejmenně a pak jsem se na konci divil kam všichni zmizeli. Celkově je tu hromada hloupých dialogů, twistů nebo jednání postav. To všechno ve sprše digitální krve a vnitřností za zpomalených či rozmazaných efektů hrdinského střílení postav kolem sebe… no to si snad Snyder dělá prd**. Zajímalo by mě jestli by vůbec dnes dokázal natočit film normálním způsobem za pomoci praktických efektů jako v případě skvělého Dawn of the Dead 2004. Měl by se držet toho co mu vždycky šlo nejlépe - točení podle předloh nebo remaky. Ale ten už se prostě bez toho svého digibordelu na obrazovce prostě neobejde.
  21. Kulky spravedlnosti
    Kulky spravedlnosti (2019)
    10
    Tak tohle bylo snad to nejšílenější, nejdivnější a nejvíc ?kool? blbina co jsem kdy viděl. Prakticky takový mix Kung Fury s Potomky lidí, s hromadou prasat, bugů, s Bulharskými-kazachskými Mexičany, s kool Danny „Pendejo Machette“ Trejo, na kterého bylo všude hajpu, ale ve filmu byl jen chvíli a šílený, blbý, šílený, blbý šílený… tak šílený, že by i zešílený Max byl úplně normální. Nic běžného mezi filmy co můžeme normálně vidět. Tohle je prostě mistrovský kousek! :-D #TRIP
  22. Downrange
    Downrange (2017)
    10
    Skupinka mladých lidí se po defektu pneumatiky ocitá v hledí puškohledu bezcitného tajemného ostřelovače, pro kterého nejsou nic než jen dalším zářezem na pažbě. Zoufalá snaha o přežití může začít. Skvělé záběry a scenérie, atmosféra, napětí, brutalita… To všechno film má a nebojí se nám to ukázat. Vážně jsem se dobře bavil.
  23. Liga spravedlnosti Zacka Snydera
    Liga spravedlnosti Zacka Snydera (2021)
    10
    Trvalo to sice necelé čtyři roky, ale nakonec jsme se dočkaly. Liga spravedlnosti Zacka Snydera konečně dorazila a… je to dokonalost! Ty čtyři hodiny ubíhaly hrozně rychle, pořád se něco dělo a já prostě nechtěl aby to vůbec skončilo. Výborně natočené → skvělé scény, akce, postavy, epické scenérie. JL 2017 mohu vzít, zahodit, rozšlapat, rozpráškovat. Ta se na tohle nechytá ani za mák. Členové ligy bez Supermana nebyli tak nepoužitelní jako v 2017. Flash už tu není takovej debílek k posměchu. Batman je tu prostě Batman… je badass, má plán a i ochotu položit život za vyšší dobro. Momentka kdy čelil Supermanovi u monumentu byla naprosto úžasná. To vše mě přivádí ke Knightmare momentu Batmana, který tu promlouval s Jokerem. Sakra! Byl to jen Letův krátký štěk ve filmu, který se sem dostal bonusem, ale zároveň mě utvrdil v tom, že chci víc Letova Jokera! Nehledě na to jak spolu liga spolupracovala bylo fakt na jedničku. Tak už sakra Warneráci, přestaňte s*át a už sem sypte pokračování. Tímhle vás všechny Snyder opravdu zahanbil. #RestoreTheSnyderVerse
  24. Zaklínač
    Zaklínač (2019)
    0
    Tak tenhle seriál je úplnou ostudou jak zpracovat a naložit s úžasnou knižní předlohou světa, který osobně považuji za jeden z opravdových mistrovských děl. Vůbec nechápu co v Netlixu vůbec zamýšlejí, co Hissrich s tím vůbec zamýšlí. Seriál nabízí opravdu nejhorší zpracování postav, hrozné přidané příběhy navíc, s hrozně špatně zmapovanou časovou osou. Jako když mi někdo tvrdí, že seriál končí Bitvou u Brenny, které mapuje až sedmá kniha Paní jezera… To jako sorry, to opravdu dobře zmapované není. Postavy jsou úplně hrozné a nejde jenom o to jak vypadají, ale jak vystupují. Pro příklad Geralt, který se tu chová úplně jako nepříjemné hovado, se kterým absolutně nelze sympatizovat. Marigold, který je tu takovým poslušným hafíkem co pořád za Geraltem dolejzá i přesto, že se od něho nechá bít. Jestli to jsou jejich nějaké sado-maso hrátky? ... Pokud nebudu zmiňovat hlavní postavy, které dostaly na prdel nejvíc, musím zmínit třeba takového Temerského krále Foltesta, který v knihách vystupuje jako pohodový chlápek, se kterým se dá rozumně jednat. Tady z něj udělaly nechutný prase, se kterým není kloudného slova. A to sice je když vlezl na ségru, ale kde je ta inspirace předlohou co? Kecy typu jakože postavy jsou v knize jen zhruba popsané opravdu nežeru. Nevím jaké knihy se vyvážejí za velkou louži, ale evropské knihy jsou doplněné o krásně černobílé kresby, ze kterých si obrázek opravdu udělat můžeme. Řeči jako vůbec se nebude inspirovat hrou jsou také absolutní nesmysl. Co třeba Geraltův styl vlasů nebo i té postavy celkově? Nikde jsem neviděl, že by měl být kulturista. A co třeba soundtrack? Ten je bez pochyby skvělý pokud nejde o tu příšernou odrhovačku „Toss a coin..“, ale třeba skladba The Wolf’s path je až moc nápadně podobná skladbám Spikeroog nebo Kaer Morhen z alba třetí hry. Povídky se rovněž úplně rozchází… no já to prostě nechápu. Jediné co se tomu dá opravdu uznat je soubojová choreografie, ale je seriál opravdu ostudou moderní kinematografie. Zlatý starý dobrý Polský seriál, který se sice v určitých bodech též s předlohou rozchází, ale pořád jí zůstává natolik věrný jak jenom být může. Už jsem se dost rozohnil. Je na čase to ukončit.
  25. Chata
    Chata (2019)
    10
    Tak tenhle film byl opravdu zajímavý. Působil snad jako nějaký film z Thrillerů M. Nighta Shyamalana ještě předtím než začal točit srač**. Příběh obyčejného šílenství psychicky nestabilní ženy, která díky své minulosti beze svých prášků nedá ani ránu zažije naprostý psychoteror v očistci? Ve filmu nevystupuje moc herců a celé se to točí kolem otcovi nové přítelkyně a jeho dvou dětí na samotě v chatě na míle daleko od nejbližší civilizace. Film není tolik složitý a na většinu otázek dostaneme své odpovědi. Ty nás pak nasměrují k hodně zajímavému finále. Opravdu nechápu proč má tak málo procent.
  26. Noční plameny
    Noční plameny (2019)
    10
    Jak moc se může zvrhnout sejdou-li se mrcha, nadržená psychicky labilní borka a týpek co se rozhodne vykrást pumpu kde zrovna mají noční směnu? Zřejmě noc, na kterou jen tak nikdo nezapomene. U tohoto filmu se nedá vůbec nudit. Pořád se tam něco děje a nečekané zvraty rovněž stojí za to. Film je stabilní asi tak jako jeho hlavní protagonistka. Spokojenost na mé straně.
  27. Savaged
    Savaged (2013)
    8
    Od filmu jsem příliš nečekal. Obzvláště po tom, že jsem se k němu dostal skrze film Revenge (2017). A po prvních záběrech úvodu do filmu s Pontiacem kdy se mi kamera zdála strašně divná a celkově stylizace obrazu se mi příliš nelíbila sem tomu moc nevěřil. Ale pak se to nějak srovnalo a jaké překvapení jsem pak dostal jsem opravdu nečekal. Příběh je o dívce jménem Zoe, která jede napříč pustinou za svým přítelem, se kterým chce strávit zbytek života. To co jí ale na cestě potká si sama nikdy nedokázala představit. Film hodně sází na emoce skrze krásnou a milou hluchoněmou dívku, což opravdu fungovalo. Celkově to působí jako film ve stylu Vrány jen bez vrány a se svými vlastními prvky. Nejde totiž o přežití, ale rovnou o posmrtnou pomstu nad rasistickou rodinou, kteří ji znásilnili, smrtelně zranili a nechali umírat v mělkém hrobě. S pomstou jí pomáhá duch zrazeného indiánského náčelníka, který má s rodinou též nevyřízené účty. Nejvíce mě ve filmu asi dostaly ty scény kdy docházelo k nějaké interakci s přítelem, kterému se prostě nechtěla ukázat neboť její mrtvé tělo podléhalo rozkladu. Tyto scény byly opravdu silné.
  28. Pomsta
    Pomsta (2017)
    8
    Nečekala, že se všechno tak strašně zvrhne a pokusí se jí zabít. Původně dva dny, na které si mladá Jen přijede užít s borcem do jeho letoviska někde v poušti, se změní v cestu za pomstou. A je to velmi zábavné. Cool scény, barevný tón obrazu, krev, akce a napětí ve filmu fungují skvěle. Není to nic v čem bych hledal nějakou velikou smysluplnost nebo logiku či realističnost. Zranění, která většina postav ve filmu utrpí jsou smrtelná prakticky už od zásahu, některé scény by se daly vyřešit jinak, ale tak proč ne? Je to prostě zástupce takových těch rape & revenge filmů a tak to také hodnotím.
  29. pracovní
    10
    První film Colina Minihana s hodně zajímavým námětem, který se nemusí zdát příliš originální → prostě mimozemšťani unášejí lidi, ale! Není to pravda. Na chatu v Echo Lake přijíždí parta pěti přátel, aby tu strávili pár dní než se pozemek prodá. Podivné události na sebe nenechají dlouho čekat a poté co se nedaleko od nich zřítí U.F.O. začne ten pravý boj o přežití. Top scény a momenty nás stále nahlodávají k více a více otázkám a vedou k hodně nečekanému konci.
  30. What Keeps You Alive
    What Keeps You Alive (2018)
    10
    Třetí film režiséra Colina Minihana stojícího za filmy jako Extraterrestrial a It stains the sands red. Ten nás tentokrát zavádí do možné situace – tedy bez mimozemšťanů nebo zombies a zaměřuje se na psychiku psychopata. Na chatu přijíždí lesbický pár, že tu stráví nějaký čas. Co, ale následně vyplyne na povrch změní situaci úplně opačným směrem, než si ani jedna nedokázala představit. To skvěle podtrhnou herecké výkony, ze kterých úplně jasně čiší ta fyzická výhoda psychopata proti pocitu bezmoci oběti, která se po „nehodě“ může sotva hýbat. Následuje spousta zajímavých momentů se zajímavým vyvrcholením. To celé ještě podtrhuje skvělý soundtrack s temným nádechem od Brittany Allen, která si zde střihla i jednu z hlavních rolí.
  31. The Bad Batch
    The Bad Batch (2016)
    10
    The Bad Bach bylo hodně solidní překvapení, které začíná vážně nečekaně. Žádné Rape & Revenge se nekoná. Banda kanibalistických kulturistů hlavní hrdinku bez váhání připraví o končetiny na pravé straně těla. Začátek filmu co by měl být o pomstě je to ihned neskutečné znevýhodnění hlavní postavy. Té se ale zázrakem podaří utéct a nachází útočiště v osadě „Comfort“ kam se svým stavem dobře zapadne, postarají se o ní a vyberou protézu na nohu. Uplyne několik měsíců a cesta za pomstou může začít. Ta ale probíhá… nebo neprobíhá? Úplně jinak než jsme u filmů typu Revenge zvyklí. Do filmu jsem šel zcela bez očekávání a bez kdejakého zjišťovaní a bavilo mě to. Obsazení bylo obzvláště překvapující, protože tu můžeme vidět herce, do kterých bychom neřekli, že něčeho takového někdy zúčastní. Za mě fakt dobrý biják.
  32. Krvavé písky
    Krvavé písky (2016)
    10
    Proč vždycky když si pustím nějakou blbinu před spaním, vyklube se z toho poměrně dobrý film. It stains the sand red mě rozhodně překvapilo. Není to další z těch typických zombie filmů, které jsou nám v současnosti servírovány spíš na kvantitu než na kvalitu, protože i přes vyždímání tento žánr pořád frčí a já ho mám hodně rád. Je to takový výlet borky jménem Molly přes Nevadskou poušť se zombíkem v patách. Dochází tu k dost zajímavým, napínavým nebo vtipným momentům. Díky skvělému výběru muziky a parádní prací s kamerou objektivem naměřenou na pěkné záběry na krajinu jde u filmu skvěle vypnout a dobře se bavit. Například táhlý záběr kdy na pozadí hraje muzika, Molly jde jedním záběrem, zajde mimo obrazovku a 50 metrů za ní si to vláčí jeden zombík. Dost tyto scény podtrhne sledování filmu na velké TV s dobře nastaveným Ambilightem. Ve výsledku film hodně působí jako prequel pro Resident Evil: Zánik.
  33. Wonder Woman 1984
    Wonder Woman 1984 (2020)
    8
    Spíše průměr. Jako fanoušek Wonder Woman si připočítávám jednu hvězdičku navíc. Můj větší pohled na film na tomto odkaze → https://darksidechroniclescz.blogspot.com/2021/01/spoilerovy-rozbor-wonder-woman-1984.html
  34. Day of the Dead: Bloodline
    Day of the Dead: Bloodline (2018)
    6
    Nic jsem od toho filmu neočekával a k Romerovo klasice to přirovnávat nebudu. Prostě jsem měl náladu na nějakou blbost se Zombie… asi jsem si měl spíš pustit Dead Rising, ale nevadí. S Romerovo originálem to má společné snad jen to, že se to odehrává v bunkru, který vede šílený poručík. Pak tam máme doktorku, která se z krve svého Zombie stalkera snaží vytvořit protilátku na šíření viru v lidském těle… většinou jí tam tedy za vidinou vakcíny poslouchají, ačkoliv při výzkumu kolikrát jde i přes mrtvoly. První část filmu se tvářila dosti napínavě a já čekal zařízlý v křesle co se bude dít. V polovině film lehce ztratil tempo a ke konci velký akční s tím že finále přišlo vážně s hrozným klišé. Scénář byl děravý a celkově lajna byla dost průměrná. Masky, gore a určité scény byly dobře odvedené. Je to prostě takové tupé Béčko. Lehčí nadprůměr k odreagování nebo zabití času.
  35. Maják
    Maják (2019)
    10
    Zajímavý to počin. Celkově by se film dal popsat jako takový retro artový příběh obyčejného šílenství. Film je rozhodně skvělou podívanou pro ty, co milují skvělou práci s kamerou a ještě lepší práci s obrazem a zvukem + natočeno v poměru obrazu 4:3. Spousta lidí co to neviděla by prostě mohla říct, že je to jenom černobílý, ale to je až moc jednoduše řečené. Výprava též neskutečná – obzvláště na to, že takových 95% procent času ve filmu vidíme pouze postavy Pattinsona a Dafoea. Každopádně ti dva vytvářeli na plátně zvláštní chemii. Nováček, který chce za každou cenu spatřit světlo majáku zblízka a strážce majáku, který je fajn jenom když je nalitý a světlo si syslí jenom pro sebe. O to do horší situace se dostávají, když jsou jenom oni dva uvízlí na jednom místě, protože zažívají obrovskou bouři. Dlouhodobé odloučení od civilizace, nováček propadá do stavu šílenství, paranoii a halucinacím. Celé to vede k hodně zajímavému vyvrcholení. O filmu by se dalo tvořit opravdu nemálo teorií jako třeba, že je to zfilmovaný mýtus o Prometheovi a Proteovi. Pravdou je, že film v sobě opravdu nezapře inspiraci ve stejnojmenné povídce Edgara Allana Poea. Je opravdu neskutečné, že takováto díla ještě někdo opravdu natáčí.
  36. Tenet
    Tenet (2020)
    10
    Abych řekl pravdu, na film jsem šel bez toho, aniž bych si o něm něco příliš zjišťoval. WB do něho vkládalo největší naděje a po tom co jsem četl jsem čekal, že bude kdo ví jak složité na pochopení. Hodně se mi to líbilo, ale popravdě mi na tom nic složitého nepřišlo. Obzvláště když to tam Neil během filmu ještě několikrát vysvětlí. Nolan se zde opravdu utrhl ze řetězu a celý film byl prostě nářez. Výborná akce, výborné efekty a ten hudební podkres?! Výborný. Ten neměl vyloženě daleko aby nepřipomínal ozvučení z herní série Battflefield. Brutálně dunivé tóny ve skvěle nastaveném ozvučením v CineStaru bylo prostě top. Göransson se tu opravdu vyřádil. Herci zde též předváděli parádní výkony – Washington Jr, Pattinson nebo sexy dokonalá kobyla Elizabeth Debicki bylo neskutečné trio. Ovšem mínus bych viděl v závěrečném střetu. Ten sice vypadal neskutečně efektní a opět jakoby vystřižený z nějaké válečné hry od EA, ale bojiště působilo prostě prázdně. Jako by tam všichni bojovali s neviditelným nepřítelem, protože nebyly vidět žádná těla, žádné zásahy → prostě jakby neměli vůbec po kom střílet a přesto se tam střílelo. Je vidět, že Rating, který je na PG-13, měl na film opravdu nemalý vliv. Škoda.
  37. Leatherface
    Leatherface (2017)
    2
    Ok… Když to nevyšlo s 3D sequelem, který mimochodem nebyl tak špatný, zkusíme to tentokrát s prequelem! Tento film je názorným příkladem jak bídně naložit s tak kultovní postavou, která stála za vznikem žánru tzv. Slasher hororu. Film má tak debilní scénář a chronologii vykazující se naprosto debilním chováním postav, nelogickými skoky v dění a ještě spousta dalších věcí nad kterými jsem otráveně kroutil očima. Nic na tom nepůsobilo uvěřitelně. První ¾ filmu naprosto o ničem ukazující nám úplně jiné magory než ty co nám byly představeny v originálním snímku z ’74. Absolutně jsem nechápal koho teď vlastně sledujeme a prakticky už jsem počítal každou minutu do konce. Zbytek postav na tomto nudném výletu už se jenom rýsovaly do finální formy. Do toho šílený policajt, který si vzal „spravedlnost“ až moc k srdci a nakonec propásl každou vhodnou příležitost zakročit/být užitečný. V poslední třetině se opět děje spousta podivností, ale už to aspoň minimálně začínalo být zajímavé – třeba to proč začal nosit masku. Jako chápu, že jako prequel to nemohlo skončit jinak (mladý Sawyer bude prostě nadosmrti panic), ale že to bude takhle debilní?! Ze stopáže celých nudných 90 minut, pila vrčela na nejvýš tak tři minuty. The Beginning oproti tomuhle působí jako masterpiece. Bože, tak jsem se u toho naštval. Hvězdička za pěknou Lizzy White (Vanessa Grasse).
  38. Rambo: Poslední krev
    Rambo: Poslední krev (2019)
    8
    Z filmu jsem poměrně nadšený, ale zároveň docela zklamaný. Film byl natáčen podle klasických standardů kdy nejprve dojde na velké „ponížení“ a pak přijde veliká pomsta. Prostě jako bych koukal na třetího Rockyho v Rambo světě. Zpočátku poměrně klidné, Rambo zdá se pěkně usadil, ale to nečekal, že to nebude mít dlouhého trvání a vše se opět zase brutálně zvrhne. Film byl skvěle nabitý emocemi, skvělými scénami a pak přišlo to na co se celou stopáž čekalo → Sám doma v Rambo stylu. Opět scény naprosto skvělé, pasti a řež promakaná, ale pořád jsem čekal prostě víc… ne že bude za pět minut odbyto. Prostě po pár minutách skvělé avšak moc neukázané brutality bylo vymalováno. Já chtěl vidět maso! Ehm – asi jsem moc rozmazlený po skvělé scéně s padesátkou ze čtvrtého dílu → https://youtu.be/yLgIktCBncM ... PERFEKT! Takže rozhodně jsem se nenudil, líbilo se mi to, ale mohlo toho být víc. Rambo na to pořád má!!
  39. Kruhy
    Kruhy (2017)
    2
    „NEŽ ZEMŘEŠ, UVIDÍŠ KRUH/Y“? Leonardovi Hofstadterovi se je tentokrát jeho Teorie velkého kruhu moc nepovedla. Poté co se zhulený podíval na VHS nahrávku ve videu, které pořídil na blešáku, zazvonil telefon a dívčí hlas mu oznámil, že má „Sedm dní“. Nepsal jsem výše, že byl zhulený? Určitě neměl ani tušení co se to právě stalo… se divím, že jí s Croissanten neposlal někam. OMYL! Bez nějakého vysvětlení na to přišel! A protože je rok 2017 a VHS již nefrčí, rozhodl se to přehrát do PC v HD kvalitě, zapojit do toho studenty školy, ve které přednáší a udělat z toho Virál. „TY VRAHU! Doufám, že z toho budeš dávat aspoň plné body z předmětu!“. Pak skok, typka ztratí kluka, začne po něm pátrat, najde kluka… ten jí řekne o co jde a že svoji záchranu najde v tom, že udělá kopii a pustí jí někomu jinému – jak už můžeme znát z dřívějška. Typka se obětuje za kluka a začnou se dít zázraky. Udělá svojí kopii a dostáváme konečné všemi vytouženou režisérskou prodlouženou verzi v UHD kvalitě! Začnou se dít další podivnosti, pár slabších lekaček, pár křivých ksichtů ale po většinu stopáže je to spíše nuda. Plusové body by si film zasloužil aspoň za hlubší pohled do zrodu Samary než ji adoptovali Morganovi. Svojí moderní stylizací film přišel o svoje kouzlo a kdyby vznikl by dřív, třeba krátce po dvojce kdy by se dalo využítí VHS ještě nějak okecat, bylo by to lepší. Takhle z toho je prostě moderní průměrně podprůměrný film označený jako horor, který není nijak děsivý. #SamaraGoesViral
  40. Annabelle 3
    Annabelle 3 (2019)
    8
    Prolog - do úvodu nejděsivější panenky všech dob. Act I.. – Nic moc se neděje, blbka šmejdí, objevuje, všechno ohmatá a přivolá na sebe pohromu. Act II. – rozuzlení. A epilog – všechno dobré. Takhle by se dal film rozdělit. Konečně nějaké využití Warrenů jinak než jako supr vymítače… i když tam 80% filmu vůbec nebyli. Jak píšu výš – v první části se moc neděje a slouží pro budování základu pro postavy. A pak to přijde! Hodně temná hodinka s poměrně cool momenty s docela dobře vybudovaným napětím a jumpscary, které si dávaly docela na čas se také daly skousnout. Jen mimointeriérová vyumělkovaná mlha působila docela trapně. Vlkodlak mě příliš nezaujal jakoby tam ani nepatřil. Nevěstu a převozníka bych ale docela rád viděl i solo. SPOILERS: Na to že ve filmu umře jen jedna slepička, vše drželo celkem v napětí. V epilogu však všichni úplně v pohodě – „Ale tak vůbec nevadí Danielko, že jsi na nás vypustila pohromu v podobě démona, který před dvaceti lety brutálně rozhadroval bandu sirotků s jejich pečovateli na jednom statku“. Bohužel výše zmínění démoni, kterých Annabelle využívala tam byly jenom aby někdo dělal bubu, ale jinak jsou úplně neschopné a nepoužitelné děsivé elementy. Když už mají přesílenou náladu a ve spárech svojí oběť... proč to prostě neskončí? DJ Valak v Nun taky udělal blitzkrieg a nikdo si ničeho ani nevšiml když posedl Maurice.