Maják

80%
Maják

Dva strážci majáku na odlehlém a tajuplném ostrově v Nové Anglii někdy kolem roku 1890... V tom světle je něco magického...




Recenze: Maják

Kinobox.cz
70%

Maják je něco podobného jako nedávný Slunovrat, ale je v něm ještě méně objektivního děje a ještě více v něm vítězí forma a hra s divákem nad obsahem. Oceňuji, o co se Eggers pokusil a jak se mu to podařilo, ale během celého filmu zůstaly mé pocity na "meta-úrovni"...


Brenan88
Brenan88
47 088 bodů
7
Eggers je v dnešní době úplným zjevením. Jeho filmy nejsou hloupé,prvoplánované a hlavně se nepodbízí a nesnaží se zavděčit co nejširšímu publiku. Jeho styl je osobitý a buď mu dokážete přijít na chuť a budete jeho snímky milovat,nebo také ne. Maják je podle mne dospělejším a vyzrálejším dílem než byla Čarodějnice. Vlastně bych se nebál mluvit o jednom z nejártovějších filmů poslední doby. Kamera je geniální,zvuková stránka filmu znepokojující a samotná námořnická historka není vlastně taky vůbec marná Hlavně herecké výkony obou dvou pánu nemají chybu. To,že je Dafoe skvělý herec to není nic nového pod sluncem,ale kdo mne opravdu překvapil byl Pattinson. Po tomto filmu můžu říct,že bude Batman v dobrých rukou.
Pete69
Pete69
29 697 bodů
7
Herecký koncert dvou mužů. Oni si zaslouží absolutorium. Příběh samotný až tak skvělý není, dva muži uvíznou na Majáku déle, než bylo plánováno a začne jim prostě hrabat. Vše zahaleno do zvláštního tajemného roucha, což kvituji, ale na konci se toho moc nevysvětlí a tak si film každý divák může pojmout dle svého. Zajímavá podívaná.
xxmartinxx
xxmartinxx
22 280 bodů
6
Další z mnoha případů, kdy se režisér, možná sám zaskočený nečekaným obrovským úspěchem svého filmu u cinefilů, musí svým následným počinem překonat a čím úpěnlivěji se o to snaží, tím víc mu to uniká. Maják má nepochybně skvělé momenty, ale většinu času jsem byl spíš v módu čekání na něco víc než hodně těžkopádné metafory.

Dodatečné informace

Původní název:
The Lighthouse (více)
  • USA Maják
  • USA The Lighthouse
Premiéra v ČR:
19. 3. 2020
Země původu:
USA
Přístupnost:
15+
Rozpočet:
11 mil. USD
Tržby:
18,13 mil. USD (celosvětově)
Čeština:
Maják je dostupný s českými titulky

Podobné


Powered byJustWatch