Savaged

58%
Savaged
Plakát traileru

Hluchonemá Zoe (Amanda Adrienne) si požičiava auto od svojej najlepšej kamarátky. Chce totiž vycestovať za svojou celoživotnou láskou. Jej plány nečakane skomplikuje konflikt so skupinkou násilníkov, ktorí ju mučia, týrajú a znásilňujú dovtedy, až ju jeden z nich bodne nožom. V domnení, že je mŕtva, zanechávajú Zoe voľne pohodenú v pustatine. Telo nachádza starý indiánsky šaman, ktorý ju za pomoci obradu vzkriesi. Nepreberie tak k životu len mladú dievčinu, ale aj bojovného ducha bažiaceho po krvi. Pomsta bude sladká!




cjmafia
4 387 bodů
10
A já jsem spokojen, dostal jsem od snímku to co jsem čekal. Oceňuji na rozdíl od většiny uživatelů, že rape nezabírá půlku stopáže a pomsta začne velice brzy. A velice se mi líbí, že tento subžánr konečně přines nějaké osvěžení. Pomsta je taková jak má být, krvavá a nemilosrdná. Dokonce dojde i na mojí oblíbenou motorovku. Já jsem si film užil. 9/10
Zbyndex
Zbyndex
3 611 bodů
6
Název filmu přesně odpovídá průběhu. Bavil jsem se, není třeba rozebírat více. Béčková tvorba s trochou špetky originality. Pro slabé žaludky nedoporučuji. 60%.
ScarFace_V8
ScarFace_V8
880 bodů
8
Od filmu jsem příliš nečekal. Obzvláště po tom, že jsem se k němu dostal skrze film Revenge (2017). A po prvních záběrech úvodu do filmu s Pontiacem kdy se mi kamera zdála strašně divná a celkově stylizace obrazu se mi příliš nelíbila sem tomu moc nevěřil. Ale pak se to nějak srovnalo a jaké překvapení jsem pak dostal jsem opravdu nečekal. Příběh je o dívce jménem Zoe, která jede napříč pustinou za svým přítelem, se kterým chce strávit zbytek života. To co jí ale na cestě potká si sama nikdy nedokázala představit. Film hodně sází na emoce skrze krásnou a milou hluchoněmou dívku, což opravdu fungovalo. Celkově to působí jako film ve stylu Vrány jen bez vrány a se svými vlastními prvky. Nejde totiž o přežití, ale rovnou o posmrtnou pomstu nad rasistickou rodinou, kteří ji znásilnili, smrtelně zranili a nechali umírat v mělkém hrobě. S pomstou jí pomáhá duch zrazeného indiánského náčelníka, který má s rodinou též nevyřízené účty. Nejvíce mě ve filmu asi dostaly ty scény kdy docházelo k nějaké interakci s přítelem, kterému se prostě nechtěla ukázat neboť její mrtvé tělo podléhalo rozkladu. Tyto scény byly opravdu silné.

Dodatečné informace

Původní název:
Savaged (více)
  • USA Savaged
  • USA Avenged
  • USA Одичавшие
Země původu:
USA
Ocenění:
Žádná ocenění