Profilový obrázek

ScarFace_V8

880

Uživatel o sobě nic nenapsal.

Uživatel nevyplnil svou lokalitu.



    Smrtelné zlo: Probuzení
    Smrtelné zlo: Probuzení (2023)
    8
    „Dead by Dawn! DEAD BY DAWN!“… Vůbec netuším co si o tomto počinu mám vůbec myslet. Je to takový… jako jo i ne. Filmu se opravdu musí nechat ten jeho nádherný vizuál a stylizace. Ty barvičky, masky, úhly kamery, filtr… No prostě parádní. Do toho všeho ještě naprosto skvělý výkon Alyssy Sutherland jakožto posedlé matky trhající nebožáky na cáry. Miluju to! Což se tedy nedá říct o jejích děckách, která mi přišla extrémně nesympatická. Každopádně jako celek mi to vůbec nepřijde jako něco, co by patřilo do světa Evil Dead. Zde vůbec nebyla pochopena podstata tohoto světa, obzvláště při faktu, že dělá přesně to samé co dělal ten z roku 2013. Bralo se to strašně moc vážně a dokonce to i hodně podobně končilo za obrovských potoků krve. Je sice hezké, že tu bylo na původní dílo mnohokrát odkázáno pomocí paralel nebo určitých hlášek, ale to nestačí. Chyběl tomu nějaký cit pro horor, který tu sázel hlavně na gore, který by se skvěle doplňoval s typicky Ashovským humorem. Ale tady nebylo nic, co by se vzájemně mohlo podpořit. „Hail to the king b… There is no king here.“
    Cyberpunk: Edgerunners
    Cyberpunk: Edgerunners (2022)
    6
    Tak už jsem taky dohnal rest a podíval se na Hranoběžce... a výsledek? No, na to jak dobře to začalo, se z toho ke konci stala úplně přestřelená magořina, která byla moc i na celý svět Čyperšpuntu. Místy to kombinovalo skvělé a vážně momenty, které následně byly zničeny nesmyslnými dialogy, střihy a šílenou a nepřehlednou akcí. Vlastně tedy to, co na tvorbě typu Anime tak nemám rád. A nechápejte mě špatně - Anime mám rád. Ale tohle si měli prostě šetřit jinam, nikoliv do tohohle světa. Všemi vyzdvihované odkazy na hru jsou zcela bezpředmětné. No co - odehrává se to v Night City, dokonce i ve stejném období - to bych se spíš divil kdyby tam nic nebylo. Takže první půlka seriálu relativně v pořádku. Do sedmého dílu to mělo stále mojí pozornost a chtěl jsem vědět co bude dál. A poslední díly - strašné. Už jsem se těšil až to budu mít za sebou.
    Avatar: The Way of Water
    Avatar: The Way of Water (2022)
    6
    Tak kde začít? Po shlédnutí filmu Avatar: The Way of Water bych řekl, že by bohatě stačilo kdyby to bylo jen jednom filmu a to o tom prvním. Je to poměrně nepotřebné pokračování, na které jsme čekali 13 dlouhých let a přesto bychom se bez něho v klidu mohli obejít. Je to tří hodinová technologická ukázka jíž chybí inteligentní příběh. Ten je totiž vyloženě hloupý a až zbytečně moc natažený – ničemu by neuškodilo kdyby byl tak o polovinu kratší. Scénář obsahuje mnoho hloupých dialogů, nad kterými jsem většinou jen kroutil očima. Postavy rovněž špatně napsané, zpočátku velice snadno zaměnitelné kdy jsem si říkal koho to právě sleduji a pak mi to dojde „aha, to je vlastně tenhle“. Rovněž jsem ani neměl žádný pocit, že bych o ně měl mít vůbec nějaký strach a vlastně mi na nich ani tolik nezáleželo. Jediní kdo mi tam tak nějak sedli byla Kiri a Quaritch. Lidské postavy tu jsou naopak naprostí a neschopní pitomci, kteří ani se všemi stroji, kterými disponují, nemají proti modrým mužíkům vůbec žádnou šanci. Takže po vizuální stránce, kdy mě sice štvalo takové to divné doostřování scén po střihu, se jednalo o naprostý skvost, ale rovněž jsem měl pocit jako bych to už někde viděl… ehm... Zlaté světy: Habitat 1-7 z Mass Effect: Andromeda. 3D už rovněž v současnosti moc nenadchne a navíc k čemu to všechno? Film může vypadat sebelépe, ale ani to nemá šanci přebít hloupý scénář. Stejné nadšení jako u prvního filmu v roce 2009 se zde bohužel neopakovalo.
    Black Adam
    Black Adam (2022)
    10
    ⚡️⚡️SHAZAM! ⚡️⚡️ … Tak tohle bylo neskutečné dělo! Dwayne „The Rock“ Johnson se vážně předvedl. Doslova bych řekl, že už se konečně našel, protože protože on Adama nehraje, on jím je! Nejsem sice fanda tohoto Prime Earth originu postavy skrze otroctví, ale vzhledem k dalšímu plánovanému působení to smysl dává. Zapojení týmu JSA do filmu bylo naprosto parádní a celkově mi to přišlo spíš jako týmovka Justice Society než Adamova sólovka. Společně nám totiž nabídli zajímavou interakci a skvělou akci na pozadí velice povedeného CGI. Rovněž i hudební doprovod skladatele Lorne Balfa bylo opravdu něco a hlavní znělky jak pro samotného Adama nebo pro celou Justice Society jsou naprosto skvělé. Jen škoda, že to celé nepodtrhlo ještě věkové hodnocení, které klidně mohlo být eRko. Ale i s PG-13 to byla parádní jízda, kterou jsem si užil od začátku do konce!
    Ouija
    Ouija (2014)
    6
    „Vždyť to prodávají v hračkářství!“… Hasbro – ty jedeš! Co to prodáváš našim dětem?! V dnešní době ‚teenage‘ hororů bacha na vražedné desky, posedlé hračky nebo nejrůznější aplikace, které si stahujete na mobil. Nikdy nevíte co na sebe a své blízké přivoláte. Film měl poměrně dobrou atmosféru, ale napětí bylo poměrně nulové. Hned je nám jasné kdo je tu nedotknutelný a kdo jenom komparz, aby tu vůbec bylo koho zabít. A že na výběr jich tedy moc není. To jak postavy postupovaly v objevování zla skrývajícího se na druhé straně bylo poměrně zajímavé a docela i napínavé. Ale o to víc napínavější by bylo záhadná úmrtí vysvětlovat policii nebo rodičům.

    Oblíbená díla

    • Plakát 1
    • Plakát 2
    • Plakát 3
    • Plakát 4
    • Plakát 5

    Oblíbení tvůrci

    • Plakát 1