Vřískot 6

71%
Vřískot 6
Rok po událostech ve Woodsboro, kdy se dva šílení fanoušci pokusili vraždami restartovat celou slasherovou sérii Stab, žijí nyní sestry Carpenterovy v New Yorku. Tara zde studuje na Blackmorské univerzitě, zatímco Samantha se snaží znovu nalézt psychickou rovnováhu a vyrovnat se s veřejnou nenávistí, kterou vůči ní vyvolali fanoušci Stabu. Poté, co je zabita profesorka a dva univerzitní studenti, jsou sestry předvolány k výslechu, neboť se u vražd našla maska Ghostface a Samanthin průkaz totožnosti. Cestou na stanici jsou však znenadání přepadeny Ghostfacem, před kterým jen o vlásek uniknou, avšak zemře několik náhodných osob a vrah opět na místě činu zanechá masku. Zdá se, že nový Ghostface je ještě agresivnější než kdy dřív, neštítí se střelných zbraní a má chuť se mstít. Stojí za jeho návratem další rozlícení filmoví fanoušci nebo má vrah nyní daleko osobnější motivaci?



Recenze: Vřískot 6

Kinobox.cz
80%

Když si uvědomíme, že Vřískot pro Cravena nebyl jen hříčkou a poctou americkému mainstreamovému hororu, ale prostřednictvím Williamsonových scénářů pojmenoval a překonal žánrové a vlastní omyly, všechny čtyři filmy krásně zapadnou do sebe. Zbylé díly a seriál pak nedělají ostudu, i když už nemají stejný osobní elán. Vřískot 6, s výjimkou Courtney Cox nejspíš poprvé bez původního obsazení, půjde do kin již 9. března.


Pete69
Pete69
29 851 bodů
6
No je to stále ten stejný vražedný kolotoč a nic nového. Tento díl se drží linky a nic nového nepřináší. Kladně hodnotím děsivou atmosféru, která se podařila implementovat i do městských scéna, povedenější zpracování vražd více, než u starších. Dostalo se mi zhruba toho, co jsem očekával.
xxmartinxx
xxmartinxx
22 283 bodů
8
Jsem hodně překvapený, že po velmi mdlé pětce přichází tahle svěží podívaná. Asi vážně stačí změnit prostředí. Sice to dává smysl eště míň než obvykle, ale vůbec mi to nevadilo. Tentokrát se i těším na další díl.
filmfanouch6
filmfanouch6
12 644 bodů
7
Vřískot 6 zdánlivě dopadl, jak nejlépe mohl. Zdánlivě rychlokvaškový sequel zvládá přijít s několika svěžími prvky v rámci dosavadní série, chytře pracuje s odkazem svých předchůdců, ukazuje, že Radio Silence jsou nadále bravurní nástupci Wese Cravena (opět zvládají vyvolat pocit, že zhruba takto by šestý Vřískot natočil žijící Craven a přesto si ponechávají i svůj osobní přístup). Vřískot 6 ovšem dost možná ukazuje, že je i přes pár svěžích nápadů a chytrých inovací koncept krapet vyčerpaný. Svůj účel Vřískot 6 plní, dost možná ovšem předznamenává, že se má ve slušně nastavené formě přestat. Minimálně vyvolává pochyby nad tím, zda lze koncept posunout ještě o kus dál. Nebylo by to ovšem poprvé, kdy zvládla série Vřískot mile překvapit.... Více zde


Dodatečné informace

Původní název:
Scream 6 (více)
  • USA Vřískot 6
  • USA Scream 6
  • USA Çığlık 6
  • USA Hurlement VI
  • USA Krzyk VI
  • USA Skrik 6
  • USA Tiếng Thét 6
Premiéra v ČR:
9. 3. 2023
Distributor:
Forum Film
Země původu:
USA
Rozpočet:
35 mil. USD
Tržby:
169 mil. USD (celosvětově)
Ocenění:
Žádná ocenění

Další z kolekce Vřískot 6


Podobné


Powered byJustWatch