Cyberpunk: Edgerunners

86%
Cyberpunk: Edgerunners
Animovaný seriál na motivy počítačové hry Cyberpunk 2077. Hlavním hrdinou příběhu je pouliční dítě, které se snaží přežít ve městě posedlém technologiemi a tělesnými modifikacemi.




JosefTomas
JosefTomas
9 025 bodů
7.5
U seriálu skloňovaného jakožto konkurenta Arcanu jsem čekal přeci jen trochu větší porci zábavy, než kterou Edgerunners dodávají. Pravda, seriál to u mě neměl od počátku jednoduché, protože obecně cyberprostor nemusím, stejně jako čistokrevné sci-fi a fantasy. O to větší překvapení mi způsobil právě již skloňovaný Arcane, který mi navzdory mé žánrové nechuti dokázal nabídnout neutuchající porci zábavy po celou délku 9 epizod a to přitom operoval se stopáží dvakrát delší, než je tady. Zde navíc minimálně 4 epizody nemá serál co vyprávět a hodilo by se mu značné přestříhání (co víc, myslím že změna formátu ze seriálu na film by tomu jen a jen prospěla, ale cítím tam obrovský ukazovák od Netflixu, který by se po neuposlechnutí seriálové formy změnil v prostředník), a přestože nejsem v anime žádný začátečník, ba ani znalec, všimnout si kompromisů nízkého rozpočtu není zase tolik těžké. Příběhový základ tam přitom je více než ukázkový a celek měl potenciál, a to i navzdory pro mě nepříliš sympatické hlavní postavě, kde nebýt skvělých vedlejších, asi bych to nevydržel. Jenže když to srovnám právě s Arcanem, či ať neměním formát, Invincible, tak tam jsem se na další díly vyloženě těšil a pauza mezi nimi byla buď osobní (spánek je důležitý), či neovlivnitelná (týdenní uveřejňování epizod). Tady jsem to už chtěl mít za sebou, a i když to dle konce vypadá na další sérii (jako by to v dnešní době šlo jinak, že?), já asi vynechám.
Klajnik
Klajnik
8 590 bodů
2
Chápu, že anime tvůrci musí většinou udělat mnoho kvalitativních kompromisů, aby mohli sypat díly jak na běžícím páse a zaměřit se na velké a pozvolna budované příběhy. Tohle ale není Naruto, který má 1000 dílů (a kterého rovněž nesnesu kvůli vysoké míře japonské afektovanosti přenášené na postavy ač miluju kvalitní příběhy). Nechápu tedy, proč Cyberpunk musel dostat tuhle klasicky ohavnou anime animaci. Vizuálně je to tedy fakt hnusný, což je obzvlášť neomluvitelný v souvislosti s tím, že zde nehraje prim ani kvalita děje nebo postavy samotné. Příběh, který se tam odehrával, mi byl jedno, protože mi nezáleželo na postavách, které ho prožívali a sám o sobě taky nebyl zrovna skvěle vystavěný. Je to prostě slabej projekt. Jediné, co by se mi na něm mohlo líbit, je žánr, prostření a námět, ale nic z toho nevymysleli tvůrci tohoto Anime a beztak to nebylo dost dobře zpracované na to, aby si to užil.
Blackhand47XD
Blackhand47XD
2 502 bodů
4
Začátek Cyberpunku se jevil jako slušná podívaná, která nenadchne ani neurazí, kdy měl titul rozvést příběh herního titulu a ukázat nám další kouty Night City. Bohužel nám ale představil nesympatickou partu hrdinů, kdy vám bude naprosto jedno, pokud z nich někdo zkape. Protagonista je nesnesitelný blb, který ohrožuje nejen sebe, ale i své přátele a vlastně každý by byl daleko lépe fungoval, kdyby nezamlčovali detaily ze svých životů, což je neustále dostává do problémů. Místy je akce až přehnaná, kdy chápu, že je to stylizované do anime, ale i tam by měli mít nějaké hranice. Celý příběh ve výsledku vyletí do koše, jelikož se postavy obětují vlastně pro naprosté nic. Škoda, hru jsem zatím nehrál, ale pokud mě na ní tohle mělo navnadit, tak se to tvůrcům vůbec nepovedlo. Hodnocení: 45 %
  • Stylizace
  • Postavy
  • Scénář
  • Přehnaná akce


Dodatečné informace

Původní název:
Cyberpunk: Edgerunners (více)
  • USA Cyberpunk: Edgerunners
Premiéra v ČR:
15. 9. 2022
Distributor:
Netflix
Země původu:
USA
Ocenění:
Žádná ocenění

Podobné


Powered byJustWatch