Zaklínač

72%
Zaklínač
Zaklínač Geralt z Rivie se potuluje Kontinentem a za úplatu vraždí rozličná monstra a příšery, které sužují místní obyvatele. Na své cestě potkává mnoho spojenců i nepřátel a jeho osud ho pomalu směřuje k dítěti, které mu bylo kdysi přislíbeno – princezně Ciri z Cintry a k čarodějce Yennefer, ženě jeho života. Na tuto trojici čeká mnoho nebezpečí a je pouze na nich, zda je dokážou přečkat a najít k sobě cestu, protože nejsilnější jsou spolu... Seriálová adaptace knih o Zaklínači od Andrzeje Sapkowského.




Recenze: Zaklínač

Kinobox.cz
95%

Za sebe tak nemám, co bych seriálu vytkla. Samozřejmě mouchy se dají najít na všem, ale hledat je nechci. Se seriálem Kolo času se jedná o nejlepší fantasy seriál letošního roku. Zatímco Kolo času je ale magičtější, hloubavější a upovídanější, Zaklínač je krvavější a akčnější. A do karet mu hraje i oblíbenost jeho postav, zvláště pak Geralta, jeho mlčenlivá, bručivá a sarkastická povaha, ale i vlastní životní filosofie a zásady, které nehodlá porušovat. Je to hlavní hrdina, který si každého získá a kterému budete držet pěsti. Navíc má lepší atmosféru, hudební doprovod (Kolo času vsadilo na éteritější hudbu, zatímco Zaklínač na dramatičtější a výbušnější) a zatím i herecké obsazení.

Kinobox.cz
95%

Henry Cavill se loučí s velkou chutí a do svých posledních okamžiků v kostýmu Bílého vlka dal vše. Pokud se vám líbily předešlé řady, ta poslední bude také.


xxmartinxx
xxmartinxx
22 265 bodů
6
Rozhodně je to připitomělé, ale takovým tím příjemným způsobem, jakým je připitomělá Xena nebo Hercules (v tomto ohledu by mi nevadilo, kdyby to bylo připitomělé víc). Všechno od legračního hereckého podání Henryho Cavilla (nejlepší využití neexistujícího rozsahu od dob Arnolda) po laciné instagramové filtry je už příliš okaté, abych za to mohl být naštvaný - takže se na tuhle karnevalovou loď dá snadno nasednout a užít si nízkou fantasy v její nekomplikovanosti a naivitě. /// Druhá řada není vůbec připitomělá, naopak se bere smrtelně vážně. Nedokoukal jsem, snižuju hodnocení.
Sheldon
Sheldon
16 059 bodů
9
Konečně fantasy seriál podle mého gusta, který mě baví mnohem víc než Hra o trůny, která byla sice dobrá, ale skončil jsem se sledováním už hodně dávno. Nemám tento žánr rád a baví mě z něj snad jen Pán prstenů a Barbar Conan. Zaklínač je seriál s úchvatnou atmosférou, vynikajícím castingem a dobrým příběhem.
M3lios
M3lios
9 140 bodů
8
Niečo z čoho som zo začiatku mal pocit ,že to bude pre mňa ako kaktus v prdeli vzniklo niečo ,čo mi ukázalo ,že keď sa chce tak sa dá vždy. Otázka je ,ale ako. Prvá séria ukázala ,že má nejaký ten potenciál. No správna otázka je či ho tvorcovia dokážu využiť. Ak nie ,potom sa môžem len modliť ,aby z toho nevznikol druhý filmový Eragon. Prvá séria ukázala ,že aj voľne sfilmované fantasy môže byť super. A ďalšia otázka je či to tak ostane ,alebo s knižným príbehom pritvrdia. No na všetko je treba čas. Preto píšem sem neutrálne recenziu. Chcel som zábavu ,ktorá nezničí knihu a zaujme. To som dostal. Teraz už iba počkať ,čo sa spraví so zbytkom príbehu o Geraltovi z Rivie...( Dočasných 75% a Dočasná známka: B- ).


Dodatečné informace

Původní název:
The Witcher (více)
  • USA Zaklínač
  • USA The Witcher
Premiéra v ČR:
20. 12. 2019
Distributor:
Netflix
Země původu:
USA, Polsko
Přístupnost:
16+
Ocenění:
Žádná ocenění

Podobné


Powered byJustWatch