Zaklínač

72%
Zaklínač
Zaklínač Geralt z Rivie se potuluje Kontinentem a za úplatu vraždí rozličná monstra a příšery, které sužují místní obyvatele. Na své cestě potkává mnoho spojenců i nepřátel a jeho osud ho pomalu směřuje k dítěti, které mu bylo kdysi přislíbeno – princezně Ciri z Cintry a k čarodějce Yennefer, ženě jeho života. Na tuto trojici čeká mnoho nebezpečí a je pouze na nich, zda je dokážou přečkat a najít k sobě cestu, protože nejsilnější jsou spolu... Seriálová adaptace knih o Zaklínači od Andrzeje Sapkowského.




Recenze: Zaklínač

Kinobox.cz
95%

Za sebe tak nemám, co bych seriálu vytkla. Samozřejmě mouchy se dají najít na všem, ale hledat je nechci. Se seriálem Kolo času se jedná o nejlepší fantasy seriál letošního roku. Zatímco Kolo času je ale magičtější, hloubavější a upovídanější, Zaklínač je krvavější a akčnější. A do karet mu hraje i oblíbenost jeho postav, zvláště pak Geralta, jeho mlčenlivá, bručivá a sarkastická povaha, ale i vlastní životní filosofie a zásady, které nehodlá porušovat. Je to hlavní hrdina, který si každého získá a kterému budete držet pěsti. Navíc má lepší atmosféru, hudební doprovod (Kolo času vsadilo na éteritější hudbu, zatímco Zaklínač na dramatičtější a výbušnější) a zatím i herecké obsazení.

Kinobox.cz
95%

Henry Cavill se loučí s velkou chutí a do svých posledních okamžiků v kostýmu Bílého vlka dal vše. Pokud se vám líbily předešlé řady, ta poslední bude také.


xxmartinxx
xxmartinxx
22 408 bodů
6
Rozhodně je to připitomělé, ale takovým tím příjemným způsobem, jakým je připitomělá Xena nebo Hercules (v tomto ohledu by mi nevadilo, kdyby to bylo připitomělé víc). Všechno od legračního hereckého podání Henryho Cavilla (nejlepší využití neexistujícího rozsahu od dob Arnolda) po laciné instagramové filtry je už příliš okaté, abych za to mohl být naštvaný - takže se na tuhle karnevalovou loď dá snadno nasednout a užít si nízkou fantasy v její nekomplikovanosti a naivitě. /// Druhá řada není vůbec připitomělá, naopak se bere smrtelně vážně. Nedokoukal jsem, snižuju hodnocení.
Sheldon
Sheldon
16 069 bodů
9
Konečně fantasy seriál podle mého gusta, který mě baví mnohem víc než Hra o trůny, která byla sice dobrá, ale skončil jsem se sledováním už hodně dávno. Nemám tento žánr rád a baví mě z něj snad jen Pán prstenů a Barbar Conan. Zaklínač je seriál s úchvatnou atmosférou, vynikajícím castingem a dobrým příběhem.
JosefTomas
JosefTomas
9 986 bodů
5.5
S1:Mám z toho dost rozpačité pocity. Na jedné straně tu máme velmi zajímavé postavy, ale na druhé příběh, který se na ně nedaří moc napojit. Nehledě na to, že se hlavní zápletka nějak zapomíná řešit a místo toho vidíme Geralta chodit sem a tam a úplně vniveč. Navíc se nepodařilo zcela vymanit pochybnostem a ve výsledku tak některé věci nedávají smysl. (Proč by sakra někdo vyhrožoval Zaklínačovi, když ví, že umí zabíjet příšery a mnoho násobnou přesilu lidí?, Proč Geralt nepoužívá kouzla víc, když jich tolik umí? a podobně) Příběh tak navíc většinu času stagnuje a (očekávané) vyvrcholení působí dost křečovitě a nelogicky. Zároveň jsou kolem rozpoutány mini-příběhy, které většinou k hlavnímu ději nijak nepřispívají, nevyřeší se a jsou trochu zbytečně. Nechápejte mě špatně, je tam potenciál, ale chybí tomu větší údernost a osudovost. Nehledě na to, že ne všechny příběhy a povídky ze světa Zaklínače obstojí jako seriál. Na to jsou málo... seriálové. :) Rozhodně ale budu pokračovat ve sledování. Sice mě poslední díl trochu naštval svým pojetím a rozuzlením, ale pořád ve mě zanechal pocit, že ta série někam spěje. A když už se konečně vyčerpaly povídky (čili nepodstatné příběhy), mohlo by se konečně jít naproti hlavnímu příběhu a ten je dle mého daleko zajímavější a poutavější, než co jsme zatím viděli. 60% S2:Z první série jsem nebyl kdo ví jak nadšený, ale pořád jsem tak nějak věřil, že po posledním dílu, kde konečně expozice dosáhla konce, přijde na řadu nová série, co to pořádně vohulí a dodá zábavu. Jenže ono se tam neděje vůbec nic zajímavého ani teď (možná je to ještě méně zajímavější, než předtím) a některé epizody už jsem si říkal, kašlu na to, to nemám zapotřebí. Ale protože jsem to vydržel, musím to někde vyvážit, takže na třetí sérii kašlu. Ještě, že už jsem se naučil na nic netěšit, protože představa, že na tohle dva roky nepřetržitě čekám jak na smilování a potom dostanu tuhle nudnou debilitu, asi bych se vážně nasral. PS: A kdybych byl ještě větší svině, tak bych to srovnal třeba s Arcane a tahle série by šla ještě níž. Takhle aspoň za 50%


Dodatečné informace

Původní název:
The Witcher (více)
  • USA Zaklínač
  • USA The Witcher
  • USA 위쳐
  • USA ウィッチャー
  • USA Jodugar
  • USA Noituri
  • USA Raganis
  • USA Thợ Săn Quái Vật
  • USA Vaják
  • USA Veštac
  • USA Vještac
  • USA Wiedźmin
  • USA Ο γητευτής
  • USA Вештац
  • USA Вещерът
  • USA Відьмак
  • USA Вядзьмар
  • USA 獵魔士
Premiéra v ČR:
20. 12. 2019
Distributor:
Netflix
Země původu:
USA, Polsko
Přístupnost:
16+
Knižní předloha:
Ocenění:
Žádná ocenění

Podobné


Powered byJustWatch