Profilový obrázek

tedoun

Teddy Sunardi

Komentáře 163

Od nejnovějších
  1. Mavka: Strážkyně lesa
    Mavka: Strážkyně lesa (2022)
    8
    Film nebyl tak špatný, dokonce se to dcerám líbilo tedy i mě. Akorát rád bych si nechal vysvětlit proč Mavka a Rys(y) ve filmu měli ODAL runu na sobě (Mavka na tváří a Rys na čele). Tuto Odal runu nosili 7. horské divize SS Prinz Eugen. A co je nejdůležitější z toho filmu je to, že hudba je opravdu nádherná, zvláště ukrajinské písně, který se mi moc líbili.
  2. Doctor Strange v mnohovesmíru šílenství
    Doctor Strange v mnohovesmíru šílenství (2022)
    9
    Mnohovesmír šílenství je místy opravdu legitimně hororový ale fakt neskutečně hororový, když se nebojí použít lekačky (a to mám rád v kině), nejrůznější ohavnosti, monstra či záhrobní výjevy. Raimiho i po letech baví hra se sugestivními a radostní pohyby kamery a nabízí řadu vizuálně unikátních kompozic, které hravě překonají většinu toho, co v marvelovkách vídáme. Zatímco většina ostatních celovečeráků od Marvelu je místy vizuálně dost nevýrazná a sklouzává k nehezky tlumené barevné paletě, Mnohovesmír šílenství vyloženě září a již se těším to koupit na UHD. Co dodat mohu a musím je, že Sam Raimi je pořád šikovný a vynalézaví režisér. Zkrátka jsem se doslova bavil
  3. Jurský svět: Nadvláda (6)
    Jurský svět: Nadvláda (6) (2022)
    6.5
    Tento snímek snad má údajně být šestým a posledním z dinosauří série, kterou zahájil svým legendárním snímkem Steven Spielberg před téměř 30 lety. Až na to v tomto filmu již klonují i člověka jako u Aliena. Tento žánr je relaxu, kde jde o strach a leknutí v kině, proto jsem to viděl s efektem. A o krásná, strašidelná zvířata. Tento účel film splnil. Děti, které zrovna prožívají své dinosauří období, to možná ocení (byl tam chlapeček, který měl s sebou dinosaura v kině), protože ty nemají svých miláčků nikdy dost, ale obecně je film zábavný zhruba sto minut, těch čtyřicet sedm navíc je zbytečných a zase jsem usínal.
  4. Bullet Train
    Bullet Train (2022)
    8.5
    Tento žánr filmu fakt mám rád. Alespoň člověk za pár hodin v kině se pobaví, pousměje a k tomu dostat kalorickou bombu v podobě Coly a popcorn. Bullet Train svým pojetím připomene každého filmy typu bláznivá střela atd. aneb filmu plných parodii a právě je to síla, který ukázal pan režisér. Na tomto filmu je zejména díky hravé kameře a výborným hercům radost koukat a hlavně Brad Pitt to prostě umí.
  5. Black Adam
    Black Adam (2022)
    6.5
    Dávám 65 protože milují filmy s efekty ale jinak film je průměrný komiksový. Kdyby tam nehrál můj a dcery oblíbený herec tak bych váhal. Snad ten film neměl ani scénář anebo se natočil prostě, že se natočil. Hlavně nechápu co tam dělal proboha Pierce Brosnan?, že by záchrana filmu? No nevadí, hlavně alespoň dcera se bavila a já zase usínal nudou.
  6. Black Panther: Wakanda nechť žije
    Black Panther: Wakanda nechť žije (2022)
    4
    Již dlouho jsem neviděl tak nudný film od Marvela. Je to škoda, že Coogler se moc nesnaží natočit skvělý film a jen vsází, že točit pod vlajkou Marvel je prostě v klidu. Ale není to tak. Sice je to trochu lepší než jednička ale ta nuda. Ale popcorn v kině byl dobrý.
  7. Il Boemo
    Il Boemo (2022)
    9.5
    Tento film je podle mě lepší než Amadeus, neboť Amadeus nebyl životopisný film i když dostal Oscary njn Americky vkus nikdy rozumět nebudeme. Za to Mysliveček byl talentovaný klasický pop art, který ovlivnil právě Mozarta což je velice zajímavé. Dávám 5 hvězdiček
  8. Scoob!
    Scoob! (2020)
    3
    Bohužel tohle není Scooby Doo, který jsem dobře znal v 70 letech. Pro malé děti může být snímek Scoob! hezkou podívanou, jelikož je stále na co kresleného koukat říkám kresleného. I název vypovídá, že to Scooby Doo opravdu není. Původní seriál Scooby-Doo na stopě byl vytvořen scenáristy Joem Rubym a Kenem Spearsem pro studio Hanna-Barbera v roce 1969. Tento film má šílený scénář, na kterém se podíleli podle stránky filmu Matt Lieberman, Adam Sztykiel, Jack Donaldson a Derek Elliot, a upřímně dělá klasickému příběhu ostudu. Možná se mezi sebou muži nepohodli a použili všechny své nápady a je z toho guláš nebo dokonce dršťková.
  9. Havel
    Havel (2020)
    9.5
    Tento film Havla ukazuje jako dobrého pozorovatele společenského dění v té době, který realitu jako dramatik a pisatel reflektuje, ale k tomu, aby do ní aktivně vstoupil, se odhodlává až před vznikem Charty, což jako pamětník s té doby mohu konstatovat, že jeho občanským aktivitám do vzniku Charty byla pestrá - byl to pro mě hrdina a nikoliv strašpytel a nerozhodný člověk jako v tom filmu. Za to Olga byla zobrazená podle pravdy a to silná, nezávislá a kritická žena, kterou nejde opít rohlíkem. Olga byla pro Havla partnerka i matka v jednom, byla podváděná, ale přesto v jeho životě nezastupitelná a to do její smrti. Taková byla paní Olga. Ale i tak dávám 95% protože aby mladé lidí poznali, kdo byl nás pan prezident s velkým "P" .
  10. Trollové: Světové turné
    Trollové: Světové turné (2020)
    7.5
    Film je vhodný především pro děti a jejich rodiče – tedy celou rodinu. Jako otec, je to pro mne i nostalgie - v roce 1984 jsem měl trolla se zelenou hlavu jako klíčenku- mám ho do dnes. Jediná vada je to,že film je dabovaný a není možnost si mrknout na original. Moje dětí mají radí filmy v originálech.
  11. Doktor Spánek od Stephena Kinga
    Doktor Spánek od Stephena Kinga (2019)
    9
    Naprosto klasický Stephen King se vším všudy, jen ta atmosféra mi nepřišla tak hutná jako u jeho jiných filmů. Zatímco Osvícení se odehrává v uzavřeném prostoru během časového úseku několika měsíců, u pokračování to King vzal pěkně zeširoka. Nikdy by mě nenapadlo, že se King vrátí k malému Dannymu, aby dokončil jeho životní úděl jako paranormální osobnost. Celou dobu jsem byl napnuty protože jsem byl zvědaví, jak to všechno dopadne až ten popcorn mi moc nechutnal . Teď jsem velice zvědaví, jak to bylo nebo bude dál s Abrou. Hlavně nezapomeňme, že Osvícení byl horor, ale Doktor Spánek pro mě horor není, spíš takové lehké fantasy říznuté ještě něčím; bát se u něj nebudete – je to taková PC hra. Hlavně je dobře, že volné pokračování Osvícení bylo natočeno až po dlouhé době (39 let) proto nehrozí tak nemoc druhých dílů, kdy jde kvalita vždy dolů. Každopádně děkuji KINOBOX za pozvánku. Dávám 90%
  12. Terminátor: Temný osud
    Terminátor: Temný osud (2019)
    1.5
    Pokud mi někdo řekne, že tento feministický film je o terminátorovi tak se pos.... Snad James Cameron se zbláznil. Hlavně Miller ať raději natáčí filmy typu Deadpool protože to dobře umí. Abych to uzavřel, jednička a dvojka jsou kvalitou úplně někde jinde a přitom v té době technika teprve začala. Tyhle nové filmové klony Starých hitu je jedna velká hrůza přátele.
  13. Poslední aristokratka
    Poslední aristokratka (2019)
    3.5
    A tomu se ještě říká film? Český národ Měl Martina Friče,Věru Chytilovou, má Honzu Svěráka nebo Hřebejka - tyhle natáčejí nebo natáčeli kvalitní filmy. Omlouvám se ale po 30 minut jsem odešel z kina a zůstali tam dětí s babičkou protože tohle už není normální. Doufám, že brzo uvidím nové filmy typu pelíšky, s tebou mě baví svět atd.
  14. Bitva u Midway
    Bitva u Midway (2019)
    8.5
    samozřejmě pro Evropského diváka, bitva u Midway je pouze standardní válečná podívaná ale není tomu tak nám, kdo pochází ze zemí Pacifiku, kde Japonci nebo dai nippon okupoval a ničil životy. Hlavně kdo četl knihy od Wade McClusky, Walter Lord nebo od Alvin B. Kernan tak mu ten film bude líbit. Dávám 85
  15. Joker
    Joker (2019)
    3
    Je rok 1981 a Gotham je na pokraji chaosu. Ulice jsou pokryty odpadkem; chudoba roste; a zařízení pro duševní zdraví se kvůli nedostatku finančních prostředků snižují. K tomu psychopata Arthur Fleck, klaun, který propaguje reklamy na ulici. Artur žije se svou starší matkou v rozbíjeném Bronxově bytě a chova se jako Norman Bates (viz PSYCHO) koupá ji, každou noc tráví s ní na jejich oblíbenou varietní show, Live with Murray Franklin. V Murray Artur vidí postavu otce, kterého nikdy neměl. Artur je více než cokoli dítě, které zoufale hledá identitu a pocit sounáležitosti. Poté, co Artur zavraždí trojici bankéřů na Wall Street v metru, stane se hrdinou 99 procent Gothamu, čímž zapálí kampaň „Zabij bohatého“, která vidí, jak si nemajetníci osvojují jeho klaunskou masku jako symbol sociální vzpoury a hodně mi připomíná film V jako Vendeta. Na druhém konci spektra je Thomas Wayne, který podle jeho matky je jeho otec, který ho opustil při narození (ano, díky tomu by se Joker stal nevlastním bratrem Bruce Wayne, aka Batman). Thomas kandiduje na starostu Gothamu a každému určitě připomene Trumpa, v jednom bodě dokonce prohlašuje chudé město: „Jsem jejich jediná naděje.“ Počítejte s tím, že tento film příjemný zážitek nikomu nepřinese, je to psychologický film a není to vtipný Joker jako Nicholson i popcorn jsem nedojedl jako u jiných zábavných filmech. Jako věrný čtenář DC Comics mohu vám doporučit přečíst The Killing Joke z roku 1988 než půjdete do kina, aby jste poznali, že tento film nemá nic společného s Jokerem verze DC komiksu a je to škoda. Proto nemohu dat ani 80%. Každopádně děkuji KINOBOX za pozvánku.
  16. Ad Astra
    Ad Astra (2019)
    7
    Ad Astra vizuálně mi upřímně připomíná První člověk, Gravitace, Interstellar nebo Planeta Opic z roku 1968. No a nezapomeňte na té nesmysli ve filmu jako například šplhání po startující raketě atd. No a upřímně Ad Astra nejspíš bude patřit mezi ty snímky, které se o něco více zamlouvají kritikům než divákům, je to nudný film...ale ten popcorn byl dobrý....
  17. Rambo: Poslední krev
    Rambo: Poslední krev (2019)
    3.5
    Sorry jako, ale Stallone by měl již jít do důchodu. Je to naprosto béčko pro mně které je nejhorší ze série RAMBO. Dokonce si myslím, že Stallone krade námět filmu Pierre Morela. Dávám možná trochu milosrdný průměr a to 35% a skoro netrpělivě očekávám, jak se tvůrci vypořádají s dalším dílem
  18. Nabarvené ptáče
    Nabarvené ptáče (2019)
    9.5
    Nabarvené ptáče má velice dobrou návštěvnost vzhledem k tomu, že je to v podstatě zvláštní podívaná podobně jako Schindlerův seznam a to tříhodinový, černobílý, skoro nemluvný titul, který se točí mezi nasili z druhé světové války. V době kdy civilizace již byla vyspěla, kde Němci se chovali jako pras... Dávám 95 procent.
  19. Annabelle 3
    Annabelle 3 (2019)
    7
    Předem děkuji za pozvánku z KINOBOXU. No a teď recenze. No já jsi myslím, že Annabelle by měla skončit u té druhý, neboť to co jsem včera viděl mně připomíná SCARY MOVIE. Rozběh filmu je poměrně pomalý jako kdyby pan režisér neměl nápady a proto točil a zároveň psal scénář co asi by bylo dobrý ještě předat do filmu. Ale i tak mi to pobavilo a těším se na 4
  20. Rocketman
    Rocketman (2019)
    8.5
    No dávám vysoký číslo, protože poslouchám Eltona od malička díky tomu, že můj otec mu fandil. Film byl docela fajn a právě i připomínal mé mladí. Všimnul sem, že spousta diváků byly mladší 30 let a se mi zdálo, že se v kině doslova nudili kromě mně a přátelé, kdy v době Eltona žili mimo ČR jako imigrantů a vzpomínali jsme jaka to byla doba a podle písniček pamatovali co v té době se dělo ve světě. Pěkný film.
  21. Pokémon: Detektiv Pikachu
    Pokémon: Detektiv Pikachu (2019)
    4
    No upřímně moje pubertální dcery,kteří tyto podobné hry hrají tak na tento film byly velice zklamaný, protože v tom filmu hledali další osoby, kteří se objevují ve hře. Ta 13 letá mi řekla, tati vůbec nechápu zda ten režisér někdy to hrál na xboxu. No dnešní děti se nedají vládnout názvem a obsahem
  22. Aladin
    Aladin (2019)
    4
    Pokud tento film je o alladinovi tak pozdrav panbu. Já již nerozumím tomu proč americká filmová studia ničí kultovní pohádky typu popelky,snehurky,alenky a teď o alladinovi. Tyto pohádky by měly natáčet evropské studia, protože by dodržovali obsah pohádek tak jak má být
  23. John Wick 3
    John Wick 3 (2019)
    9.5
    Předem děkují za pozvánku. Hned to ale zkritizují. Bohužel i když film se mi líbil, ale není to pokračování Johna Wicka nýbrž pokračování Indonéského filmu RAID (zátah). V tomto filmu je neskutečná akční střela až sadistická, která v dnešní době pravda, že nemá moc konkurenci, ale přeci jen čeho je moc, toho je fakt moc. Ale i tak dávám 95
  24. Řbitov zviřátek
    Řbitov zviřátek (2019)
    6.5
    Oproti starší filmové adaptace se toho moc nezměnilo, doslova pěkný horror. Ve staré filmové verzi se oživoval mladší syn kdežto v nové verzi zažila zmrtvýchvstání starší dcera (no a co, každý režisér má přece svůj názor ne).. Kdybych neviděl starou verzi za mlada tak asi dám víc bodu, ale takhle je to na 65 snad pan režisér se nezlobí.
  25. Ženy v běhu
    Ženy v běhu (2019)
    9.5
    upřímně za mě spokojenost veliká, moc se mi tenhle film líbil, atmosféra ve filmu je pohodová a velice příjemná a hlavně ze života. Fakt jedna superní scéna za druhou, děj hezky ubíhá, líbivý hudební doprovod, hlavní hrdinové mají co nabídnout pomocí více dějových linek (takový film mám rád) a každý si tak přijde na své.
  26. Avengers: Endgame
    Avengers: Endgame (2019)
    6
    nechci rýpat, ale poslední avengers není podle mé očekávání. Film byl natočen jako kdyby producent chtěl zbavit své akční hrdiny co nejrychleji a je to škoda.
  27. Sicario 2: Soldado
    Sicario 2: Soldado (2018)
    8.5
    Chtěl jsem napsat víc ale začátek jsem neviděl neboť nás pustili, pozdě do kina ale i tak moc děkují za pozvánku. Tento film je zkrátka pohled na vládu Trumpa v bojí proti migrantům z Mexika. Je to depresivní film (i hudba je depresivní) ale zároveň i napínavý připomínající dnešní svět, svět uprchlíku a gangu. Zkrátka je to western 21 století.
  28. Nejtemnější hodina
    Nejtemnější hodina (2017)
    9.5
    Zkrátka to nebyl Gary Oldman ale přímo Churchill, i král byl úplně přesně tak jak vypadat. Film Dunkirk totiž se zabýval tou praktickou částí operace Dynamo,a tento film se zabýval vším, co se dělo na pozadí např. ukazuje naštvaného Churchilla a zradu Amerického prezidenta. Upřímně tentokrát tvůrcům filmu se povedlo vyrazit mi pořádný dech a infarkt. Je to bombový film roku.
  29. Ready Player One: Hra začíná
    Ready Player One: Hra začíná (2018)
    10
    Ready Player One je moje oblíbena kniha a to vedle knihy TRIGAN a STORM. Netušil jsem, že podobna kniha se může natočit přesně podle předlohy. To zatím podle mého názoru se ještě bezesporu žádnému filmu nepovedlo. V kině jsem ani ten popcorn nedojedl jak jsem byl nadšený.
  30. Backstage
    Backstage (2018)
    3
    Celý film je zvláštní, děj je úplně zmatený připomíná mi film Body Rock z roku 1985, který se snažil napodobovat Breakdance z roku 1984, hudba měla být lepší než nějaké americké bečka! Snaha hrát si na LA LA LA prostě nevyšla .. a je to veliká škoda..
  31. 7 životů
    7 životů (2017)
    9.5
    Nádherný film, který v sobě skrývá politické poselství, ano politické poselství Čínské lidové republiky - demografická politika zavedená v ČLR v roce 1979, jejímž cílem je omezit růst populace. Do konce roku 2013 ČLR zabránila podle odhadů narození 400 milionů dětí a tohle najdeme v tomto filmu. Noomi Rapace svojí sedmi roli zvládla báječně, je podle mně herečka budoucnosti. Pro Kinobox moc děkují za pozvánku - dávám 95%
  32. Vražda v Orient expresu
    Vražda v Orient expresu (2017)
    7.5
    Hercule Poirot je v posledních letech doma spíš v televizi než v kině, Suchet je zkrátka nejlepší Poirot, kterého znám. Pravověrná adaptace se skvělými herci a místy téměř pohádkovým vizuálem velice splňuje nároky na kvalitní oprášení klasiky od roku 1974 (Murder on the Orient Express)
  33. Příšerákovi
    Příšerákovi (2017)
    5
    Tahle pohádka bude bavit úplně ty nejmenší, ale rozhodně to není pohádka pro větší děti či pro dospělé, oje dcery (9 a 11) se po pul hodiny nudili ale ten popcorn a coca cola to alespon pomohli je udržovat v kině. Zkrátka nulová zábava, spousta klišé a žádné překvapení
  34. Milada
    Milada (2017)
    6
    Česká kinematografie¨v oboru historických filmů se nachází ve stádiu rozkladu. Masaryk byl otřesný a Milada? Tento film je zkrátka příliš dlouhý na to jak málo toho řekne hlavně mladým divakum a je to velka škoda. JUDr. Milada Horáková byla perfektní hrdinka, bojovnice proti komunismu a zasloží spíš perfeknější film než byl anthropoid,masaryk a milada
  35. Annabelle 2: Zrození zla
    Annabelle 2: Zrození zla (2017)
    5
    Na pokračování filmu Annabelle z r.2014 jsem se nesmírně těšil, a l e... bohužel není tomu tak. Pan režisér evidentně horory moc neumí. Už jeho loňský horor ZHASNI A ZEMŘEŠ se nepovedl. Podle mě je jednička mnohem lepší než dvojka. No, po technické stránce tento film zlé není, kamera je ok, ale víc jak 50% z toho vyždímat nemůžu.
  36. Atomic Blonde: Bez lítosti
    Atomic Blonde: Bez lítosti (2017)
    4
    Ne..není to brutální Nikita!!! První minuty jsem vážně přemýšlel, že možná bylo lepší sledovat trailer na youtube pořád dokola, protože trailer snad byl lepší než ten film. Režisér se snaží udělat nějakou zápletku ve filmu, ale nic se tam vlastně neděje..promiňte je to odpad
  37. Dunkerk
    Dunkerk (2017)
    10
    Snad lepší válečný film poslední době jsem neviděl. Není to až tak válečný ale spíš psychologický. Film ukazuje, že válka je hrůza a proto nesmí se opakovat. Nádherná hudba filmu taky je parádní. Film Dunkerk má hodnotu nad oscarem a proto se mi i moc moc líbil
  38. xXx: Návrat Xandera Cage
    xXx: Návrat Xandera Cage (2017)
    5
    Od Vina Diesela beru Rychle a zběsile. Tenhle film by měl hrát Chuck Norris.Příběh, dialogy, nic moc, ale akce a nadupanost celkově, ať soubojů, střelby nebo honiček, je prostě ideální na vypnutí mozku. Strašná "kravina", i sám jsem překvapen, že jsem to dokoukal do konce. Ta je za hezký holky......
  39. Válka o planetu opic
    Válka o planetu opic (2017)
    9.5
    Pokud je nějaké dílo skutečně nadčasové, je jím Planeta opic a to bude vždy. Kdo neviděl původní filmy z roku 1968 až 1974 nebude rozumět nové episody. Např. v posledním dílu se našla holčička, která se bude jmenovat "NOVA" a ona je ta, která se potka s astronautem Taylorem a syn Císaře, Cornelius bude valstně jeho otec. No je to složité. Škoda jen to, že Ve filmu nejsou žádné ženské gorily nebo orangutanky.
  40. V utajení
    V utajení (2017)
    5
    Tohle je největší kravina, který jsem vyděl v posledních 3 roky!! Pan režisér asi hodně čte noviny typu Blesk a televizi typu Novy. Nejhorší agentka CIA, jakou jsem kdy v kině viděl. Asi jsem už příliš háklivý na scénáře kde dobře vypadající héréčka je obrovskou hvězdou