Sicario 2: Soldado

73%
Sicario 2: Soldado

Sicario 2: Soldado otevírá novou kapitolu filmové série SICARIO. V drogové válce neplatí žádná pravidla – a když kartely začaly převádět teroristy přes americké hranice, federální agent Matt Graver (Josh Brolin) vyzve tajemného Alejandra (Benicio Del Toro), kterému hlavoun kartelu vyvraždil rodinu, aby všemi prostředky, včetně těch nezákonných, válku eskaloval. Aby rozpoutal válku, unese Alejandro hlavounovu dceru – ale když se z dívky stane vedlejší oběť konfliktu, její osud tyto dva muže rozdělí, protože zpochybní vše, za co bojují. (Vertical Ent.)




Recenze: Sicario 2: Soldado

Kinobox.cz
70%

Není to špatný film. Některé sekvence jsou skvěle atmosférické (především ty, ve kterých skoro jistě víte, že se každou sekundou stane něco velmi nepříjemného). Celkově ale vizuální stránka, audio (hudba i efekty), režie ani scénář na první Sicario nemá. Ne že by byly podstatně horší, ale rozhodně jsou všechny tyto aspekty slabší.


Brenan88
Brenan88
47 083 bodů
7.5
První díl byl rozhodně více temný,atmosférický a příběhově propracovanější ,ale dvojka je zase o něco více akčnější což mi opravdu sedlo. Akce navíc byla přímo lahůdková a když k tomu přihodíte vynikající soundtrack a Del Tora s bezchybným Brolinem,tak nemohu jinak než hodnotit velmi vysoko.
xxmartinxx
xxmartinxx
22 268 bodů
6
Stačí pár vteřin sledovat Sicario, aby bylo jasné, že přešlo od Villeneuvea a Deakinse do rukou zásadně standardnějších filmařů - což ale nemusí být nutně na škodu, ostatně z jedničky jsem nějak zvlášť stržený nebyl a dokonce mám pocit, že dvojka mě i při svojí "nevyjímečnosti" zajímala o trochu víc. O trochu. Sicaio si každopádně našláplo na bourneovskou nekonečnost, kdy může vzniknout libovolné množství dílů, v nichž ty samé postavy budou řešit ty samé křivdy, protože děj vždy skončí tam, kde začal - když si to člověk uvědomí, tak to plahočení Del Tora v posledních scénách má hned trochu meta význam. Jinak film veskrze rutinní a čitelný, na němž se jen krásně odhaluje americká ideologie - jakkoliv už si Američané nedělají iluze o svém systému a dekonstruují a podvracejí ho už i v dílech největšího mainstreamu, právě americký systém produkuje jedince, kteří se vůči němu v jeho rámci vzbouří a tu holčičku zachrání - to je ten rozdíl, který odlišuje mexické kartely, které mladé lidi vraždí, a Američany, z jejichž řad vždy vzejde někdo, kdo je zachrání. V Sicariu už je to svojí přímostí a psychologickou nevěrohodností (uchovávaná vnitřní čistota Brolina a Tora je jenom klišé, o jehož uvěřitelnost se nikdo ani nesnaží, jsou to prostě konstanty), ale tak nevadí...
hanys_
hanys_
18 771 bodů
8
Zatímco první díl nabízel co pár minut nějakou nezapomenutelnou scénu, tady se už pracuje s jinačím materiálem (scénářem). Pořád ale dost dobrý akčňák, dostatečně syrový, navíc takovéhle chlapské thrillery se už fakt moc nevidí.

Dodatečné informace

Původní název:
Sicario: Day of the Soldado (více)
  • USA Sicario 2: Soldado
  • USA Sicario: Day of the Soldado
Premiéra v ČR:
28. 6. 2018
Distributor:
Vertical Entertainment
Země původu:
USA, Itálie
Přístupnost:
15+
Rozpočet:
35 mil. USD
Tržby:
75,84 mil. USD (celosvětově)
Čeština:
Sicario 2: Soldado je dostupný s českými titulky
Ocenění:
Žádná ocenění

Další z kolekce Sicario 2: Soldado


Podobné


Powered byJustWatch