Dočkáme se třetího Sicaria? Námět je prý skvělý, vrátí se i zabiják Benicio Del Toro

Dočkáme se třetího Sicaria? Námět je prý skvělý, vrátí se i zabiják Benicio Del Toro
Sicario 2: Soldano | Black Label Media
Sicario z roku 2015 se stal jedním z nejchválenějších filmů roku. Spolupráce režiséra Denise Villeneuva a scenáristy Taylora Sheridana se přetavila v temný, nesmírně vycizelovaný thriller, což se projevilo nejen kritickým nadšením a třemi oscarovými nominacemi, ale i vcelku uspokojivými tržbami. Druhý díl s podtitulem Soldado vznikl o tři roky později, a přestože jej nelze považovat za propadák, kritických ani kasovních úspěchů jedničky nedosáhl.
Benicio Del Toro
Sicario: Nájemný vrah | Lionsgate
V nepravidelných intervalech se pak objevovaly náznaky, že se pracuje i na třetím díle, ovšem jak v roce 2018, tak i roku 2021 nakonec spekulace utichly. Nyní však web The Messenger přišel s informací přímo od producentů obou předchozích filmů Basila Iwanyka a Ericy Lee. Podle Iwanyka je třetí díl rozhodně na cestě, i když se na něm kvůli probíhající stávce scenáristů nesmí pracovat. „Uvidíme, kdy budeme moci pokračovat. V tuhle chvíli nic nepíšeme, ale hlavní myšlenka je úžasná,“ sdělil webu The Messenger.
Benicio Del Toro, Josh Brolin
Sicario 2: Soldado | Black Label Media
Klíčové je podle něj rovněž zapojení Benicia Del Tora, jenž si zopakuje úlohu nelítostného zabijáka Alejandra z předchozích filmů. „Mohl bych se na Benicia v téhle roli dívat donekonečna. Lépe řečeno, na Benicia se rád podívám v jakémkoli filmu, ale tahle postava prostě nestárne,“ doplnil Iwanyk, který je zároveň v producentském týmu série John Wick.
Další informace zatím nejsou známy. Iwanyk neprozradil ani to, jestli se vrátí Josh Brolin, jenž si stejně jako Del Toro zahrál v obou dosavadních snímcích. Ze strany tvůrců bude o cynického agenta CIA určitě zájem. Uvidíme, jak rychle bude projekt postupovat po skončení stávky a zda se podaří sehnat všechny vysněné osobnosti před kameru i za ni.
Než se dozvíme něco bližšího, můžete se podívat na náš žebříček nejlepších filmů.