Nejdrsnější kriminální série Sicario vyhlíží třetí díl i s Brolinem, Del Torem a Blunt

Nejdrsnější kriminální série Sicario vyhlíží třetí díl i s Brolinem, Del Torem a Blunt
Sicario: Nájemný vrah | Black Label Media
Látka skýtá trvalejší potenciál i proto, že není absolutně mainstreamová. Oba filmy vznikly s rozumnými náklady (30 milionů dolarů jednička a přibližně o deset víc dvojka) a režisér Denis Villeneuve natočil první díl jako přemýšlivou psychickou sondu s naturalistickou akcí. Jeho výkladní skříň atmosférických záběrů, s níž mu výrazně pomohl kameraman Roger Deakins, roku 2015 vydělala 85 milionů dolarů. Dvojka, jíž se chopil italský filmař Stefano Sollima (Suburra), přitvrdila na akci, opustila ženskou perspektivu a obratem přišla o deset milionů na tržbách.
Sicario: Nájemný vrah
Sicario: Nájemný vrah
77%
Třetí díl nedávno pro The Messenger vyhlíželi producenti Basila Iwanyka a Ericy Lee s tím, že přípravy brzdí scenáristická stávka. Ta však začátkem října skončila a tvůrci rázem přichází s ještě optimističtějšími zprávami. Producenti Molly Smith a Trent Luckinbill pro web Collider rovnou vyjevili plány na návrat celé herecké trojky, která je pro všemi deseti. Nejblíže ke comebacku své démonické a chladnokrevné postavy má Benicio Del Toro. Smith a Luckinbill totiž produkovali také krimi Ještěr na Netflixu, v níž původně mexický herec ztvárnil hlavní úlohu a podílel se na scénáři.
„Chceme přivést zpět Benicia, Emily a Joshe, máme skvělý příběh. Benicio s námi nedávno pracoval a má k tomu momentálně nejblíž. Ale informujeme i všechny ostatní. Stávka nás trochu zpomalila při psaní posledního draftu, ale jinak jsou všichni nadšení. Každý zná rámec příběhu a věří, že dáme brzy dohromady rozvrh pro natáčení,“ řekla Smith.
Benicio Del Toro, Josh Brolin
Sicario 2: Soldado | Black Label Media
Právě individuální rozvrhy se totiž jeví jako další možný zádrhel pro brzký start produkce. Emily Blunt (Na hraně zítřka, Oppenheimer) patří mezi nejobsazovanější blockbusterové herečky, Brolin (Duna) má závazek u Apple TV+ a seriálu Za hranicí, který poběží druhou sezónu. Del Tora čeká účast v dramatické novince Olivera Stonea (Četa) White Lies, která je v preprodukci. Pokud však všichni s návratem souhlasí a scénář prochází finální fází, zkompletování trilogie by nic nemělo bránit.
Sicario 2: Soldado
Sicario 2: Soldado
73%
Nikdo z produkce zatím žádné detaily o příběhu neprozradil a nevíme, kdo se může chopit režisérských povinností. Sollima se vrátil do Itálie, kde bude mít 14. prosince premiéru jeho kriminálka Adaigo. Pro Variety dříve prohlásil, že by další díl rád viděl, jenže od jiného režiséra. Villeneuve strávil poslední léta prací na Duně a bude žádaný pro takřka jakýkoli projekt. Se sequely už má sice zkušenosti díky Blade Runner 2049 a nadcházející druhé Duně, ale k Sicariovi 3 se pravděpodobně přemluvit nenechá.
Podívejte se na žebříček nejlépe hodnocených akčních krimi dle uživatelů a uživatelek Kinoboxu.
zdroje: Collider, Variety, Kinobox

Čtete nás rádi? Podpořte nás, prosím, v hlasování o Křišťálovou lupu. Děkujeme.