Na hraně zítřka

85%
Na hraně zítřka

Příběh filmu se odehrává v blízké budoucnosti. Mimikové, hmyzu podobní mimozemšťané, vytrvale útočí na Zemi a mění velká města v hromadu sutin s milióny lidských obětí. Žádná armáda na světě není schopna odolat rychlosti, brutalitě ani zdánlivé předvídavosti mimických bojovníků či jejich telepaticky komunikujících velitelů. Nyní však armády celého světa spojily své síly k poslednímu zoufalému útoku proti mimozemským hordám.

Podplukovník Bill Cage (Cruise), který se nikdy nezúčastnil ani jediné bitvy, je náhle degradován a poté je bez přípravy a s mizernou výzbrojí nasazen do téměř sebevražedné akce. Cage je během několika minut zabit, ale před svou smrtí se mu podaří zabít Alphu. Jakýmsi zázrakem opět ožívá na začátku stejného proklatého dne a musí znovu bojovat a umřít... a znovu a znovu. Přímým fyzickým kontaktem s mimozemšťanem se dostal do časové smyčky, ve které je odsouzen opakovaně prožívat stále stejnou bitvu.

V každé další časové smyčce je však Cage otrlejší, zkušenější a mazanější a v boji proti Mimikům dokáže své rozvíjející se schopnosti lépe využívat. V boji mu po boku stojí i příslušnice zvláštních jednotek Rita Vrataski (Blunt), která pustoší řady Mimiků více než kdokoliv z pozemšťanů. Každá opakující se bitva proti mimozemšťanům je pro Cage a Ritu příležitostí pro nalezení klíče k vyhlazení vetřelců a záchraně Země. (oficiální text distributora)




Recenze: Na hraně zítřka

Kinobox.cz
85%

Na hraně zítřka je zatraceně nápaditá, vtipná, napínavá a současně i chytrá žánrová hříčka. I pokud sci-fi není vaším šálkem čaje, měli byste dát nekonečnému dni Billa Cage šanci. Je to univerzální zábava.


Brenan88
Brenan88
47 059 bodů
8.5
Naprostá filmová pecka,která je po technické stránce takřka dokonalou podívanou. Přesto je podle mne nejsilnější stránkou samotný scénář,který je jak inteligentní,tak překvapivý. Režie je precizní a Tom Cruise je v hlavní roli výborný. Takto si představuji kvalitní popcornovku.
Pete69
Pete69
29 102 bodů
9
Perfektní scénář. Nápad vracet se o den zpátky a plánovat v průběhu let jeden a ten samý den neustále dokola je geniální. dovedu si ve filmu představit i někoho jiného, než Toma Cruise, ale to je vedlejší. Abych mohl dát filmu 100% musel by být o toršku vychytanější závět. Presto tento snímek považuji za vynikající.
martin-mickey-stusak
martin-mickey-stusak
28 299 bodů
9
Jedno se rozhodně nedá upřít a to je fakt, že téma neustále se opakujícího dne a tím i událostí vlivem paměti dotyčného se neustále vylepšujících tu skutečně dlouho nebylo. Úcta střihači že z toho nezblbnul. Sci-fi žánr není překvapující, zato styl provedení ano. Drsné válečné momenty spojeny s trefným černým humorem jsou tak dokonale vyvážené, že nebudí dojem trapnosti ani nudy. Zpočátku to trochu šokuje a velice dlouho vypadá, že dle kratičkého dějového momentu snad o nic jiného ani nepůjde, ale pak jako když utne a příběh směle pokračuje dál. Válečná vřava s mimozemskými bytostmi my stylem provedení dala vzpomenout na neméně skvělou ´Hvězdnou pěchotu´. Tady se však jedná hlavně o sólo dvou postav, kterým ostatní jen podle potřeby sekundují. Tom Cruise a Emily Blunt si výborně vypomáhají a vše náležitě bez sebemenších problémů skvěle utáhnou. Jestli jde o nejlepší snímek svého žánru by se dalo polemizovat, ale rozhodně se jedná o vcelku povedený počin.


Dodatečné informace

Původní název:
Edge of Tomorrow (více)
  • USA Na hraně zítřka
  • USA Edge of Tomorrow
  • USA All You Need Is Kill
  • USA Live Die Repeat: Edge of Tomorrow
Premiéra v ČR:
5. 6. 2014
Distributor:
Warner
Země původu:
USA
Přístupnost:
12+
Rozpočet:
178 mil. USD
Tržby:
370,54 mil. USD (celosvětově)
Čeština:
Na hraně zítřka je dostupný s českými titulky a českým dabingem
Ocenění:
Žádná ocenění

Podobné


Powered byJustWatch