Madame Web má první trailer. Zachrání nejvíc sexy komiksovka sérii po příšerném Morbiovi?

Madame Web má první trailer. Zachrání nejvíc sexy komiksovka sérii po příšerném Morbiovi?
Madam web | Falcon
Společnost Sony má za sebou sérii Amazing Spider-Man a kromě spolupráce s Disneyho MCU, v němž pavoučího superhrdinu ztvárňuje Tom Holland, rozšiřuje vesmír Spider-Mana prostřednictvím dvou dílů Venoma a loňského Morbia. Příští rok nás čeká také Lovec Kraven s tváří Aarona Taylora-Johnsona, ale dřív dorazí Madame Web.
Madam Web
Madam Web
29%
Web Deadline popisoval ženskou týmovku v režii S. J. Clarkson (Anatomie skandálu) jako „Doctora Strange od Sony“, neboť Madame Web sdílí s populární postavou MCU některé vlastnosti. Úvodní tříminutová upoutávka tuto předpověď stvrzuje sérií výjevů na „spidermanovskou“ akci, v níž musí protagonistka spolu s ostatními spřízněnými pomocnicemi (z nichž některé zjevně nemají superhrdinské schopnosti) přemoci protivníka ohýbajícího časoprostor. Vizuál bohužel znovu nevypadá kdovíjak kvalitně a zatím převládají pochybnosti, zda se nové postavy neutopí v dalším bezduchém digitálním chaosu.
Madam web: trailer | Falcon
Režisérka Clarkson má zkušenosti hlavně z televize a dlouhodobě se podílí na kvalitních seriálech. Natočila například pražskou epizodu z první série Boje o moc, režírovala Dextera, Dr. House nebo marvelovský seriál The Defenders, který jí poskytl vhodnou průpravu. Po ruce měla kvalitní a pro mnohé diváky a divačky také atraktivní obsazení.
Dakota Johnson se sice proslavila v mizerně hodnocených Padesáti odstínech šedi, ale herecké nadání nezapřela v dramatických snímcích jako Temná dcera nebo Suspiria. Sydney Sweeney lze považovat za moderní sexbombu, která v Euforii předvedla mnoho emocionálních poloh a měla by zvládnout jak civilní, tak i komiksové úlohy. Emma Roberts je rovněž všestranná herečka a obsazení doplňuje ještě Isabela Merced ze Sicaria 2.
Komiksovkám se ovšem přestává dařit a momentálně není jisté, jak publikum přijme další mnohovesmírný projekt s poněkud otřepanou zápletkou. Ženská energie nemusí být nic platná, neboť marvelovka The Marvels postavená kolem žen si čerstvě připsala vůbec nejhorší otevírací víkend v historii MCU. Za scénářem Madame Web stojí dvojice Burk Sharpless a Matt Sazama, která obstarala i příšerně hodnoceného a v kinech těžce tratícího Morbia nebo další propadák Bohové Egypta. Necháme se tedy překvapit.