Sicario 2: Soldado

73%

Zajímavosti 24

  • V časech 1:43, 2:12 a 2:42 bylo zjištěno, že vrtulníky pohraniční hlídky mají senzory FLIR (Forward Looking Infra-Red). Na základě toho by Miguelův trik se schováním smečky ilegálů pod stromy v čase 1:17:39 neměl vyjít. Všichni by pod stromy vynikli jako jasné zdroje tepla.
  • Když se mladý kojot vydává se svou první skupinou přes hranici řeky z Mexika do USA, řeka teče z východu na západ... do kopce... směrem k Novému Mexiku.
  • Film zobrazuje americko-mexickou hranici poblíž měst McAllen v Texasu a Reynosa v mexickém státě Tamaulipas jako plot z ostnatého drátu oddělující obě země. Ve skutečnosti je hranicí mezi USA a Mexikem mezinárodně známá vodní plocha: Rio Grande (pro Mexičany Rio Bravo). Řeka Rio Grande se klikatí jako had podél hranice mezi TX a Mexikem. V některých místech je řeka široká několik set metrů. Na jiných místech je široká jen několik metrů. V některých částech údolí Rio Grande se nachází hraniční zeď (postavená několik metrů severně od řeky), zatímco na jiných místech je mezi řekou a americkou půdou pouze oplocení nebo vůbec žádné zábrany. Hranice mezi údolím Rio Grande a Mexikem je dlouhá 273 mil. V současné době je zde 55 mil "primárního oplocení" (tvořeného 18 stop vysokými ocelovými patníky instalovanými na vrcholu 4-6 stop vysoké betonové zdi).
  • Část filmu se odehrává v texaském McAllenu, městě poblíž americko-mexických hranic. Ve filmu je několik scén, v nichž jsou na pozadí vidět hory nebo kopce v blízkosti hranic. Skutečné město McAllen v Texasu se nachází v jižním cípu Texasu, kde žádné hory ani kopce nejsou, protože se jedná o rovinatou zemi poblíž Mexického zálivu.
  • Když vrtulníky přistanou před vozidly kojotů a všechny postřílí, toho, který se kryje s Isabel, Matt dvakrát střelí do hlavy. Na tu vzdálenost by mu kulky měly projít čistě hlavou, a přesto na okně za jeho hlavou žádné díry po kulkách nejsou.
  • V několika scénách je vidět, že několika postavám, včetně Graverových a Forsingových, chybí na přední a zadní straně pancéřové pláty.
  • Při scéně únosu, kdy do dívky zezadu ve vysoké rychlosti narazí auto, se její hlava ani mírně nezakloní. Při takovém nárazu by ve skutečnosti měla těžký zpětný ráz nebo dokonce zlomený vaz. Také je překvapivé, že "chráněné bezpečné auto" postrádá vzadu opěrky hlavy a bodyguardi nepožadují, aby dítě mělo bezpečnostní pás.
  • Když Matt cestuje za Alejandrem, v úvodním záběru je napsáno "Bogota, Kolumbie", ale scéna se zjevně odehrává na ulici 5. května v centru Mexico City. Kromě charakteristických budov je zde i billboard Vittorio Forti (mexický prodejce pánského oblečení) a další, na němž je vidět Palacio de Bellas Artes, významné kulturní centrum, které se nachází o několik bloků dál.
  • Alejandro při řízení auta omdlí a pomalu narazí do sloupu u silnice. Na pneumatikách jsou vidět předchozí záběry včetně místa, kde auto couvalo a otáčelo se, pravděpodobně kvůli dalšímu záběru.
  • V úvodní scéně vrtulníku CBP vidíte, jak blikají jeho navigační a kolizní světla, ale poté, co kameraman odhalí kojoty na FLIRu, prohlásí, že se jde podívat blíž, v další scéně blikají pouze červená kolizní světla. kvůli momentu překvapení by všechna světla byla vypnutá a nechala by je zjistit, kde vrtulník je, podle zvuku.
  • Když sedíte v nákupním centru, je tu pár komparzistů, kteří se zvednou a odejdou z blízkosti postav v záběru. Hned poté, co je vidíme odcházet, záběr změní úhel a komparsisté opět sedí ve stejné pozici a odcházejí podruhé.
  • Když Alejandro po nalezení Isabel a její záchraně před členem gangu nastoupí do náklaďáku, vidíme, že opěrka hlavy řidiče byla odstraněna majitelem/předchozím řidičem. V dalším záběru, kdy Alejandro řídí zmíněný náklaďák, je opěrka hlavy opět na svém místě.
  • V záběru Isabeliny školy z dronu vidíme frontu aut, která čekají na odbočení k bráně, aby vyzvedla studenty. Když SUV Isabelina doprovodu odjíždějí a za nimi se rozjíždí vůz CIA, na ulici žádná auta čekající na odbočení do školy nejsou.
  • Když Isabel Reyesové strhnou lepicí pásku z obličeje, škrábance na tváři po rvačce na školním dvoře úplně zmizí. Navíc na její tváři nejsou žádné zbytky pásky, otisky ani zarudnutí od místa, kde byla páska.
  • Když Alejandro s dívkou nastupují v poušti do Silverada, na předních sedadlech auta nejsou opěrky hlavy. Po střihu jsou opěrky hlavy na svém místě.
  • Ihned poté, co je Alejandro zastřelen, pilot vrtulníku Mattovi oznámí, že jsou 2 minuty mimo. Tato scéna se odehrává v naprosté tmě. Když však vrtulníky kojoty dostihnou, je bílý den a je vidět, že kojoti urazili značnou vzdálenost.
  • Původně měla tento film ve Spojených státech distribuovat společnost Lionsgate, ale kvůli neshodám mezi ní a Black Label Media se distribuční práva přesunula z Lionsgate na Columbia Pictures. Totéž se stalo i v případě filmu Only the Brave (2017). V obou těchto filmech hraje Josh Brolin.
  • Isabela Merced si pro tento film nechala ostříhat své dlouhé vlasy na krátký účes pixie. Video s účesem najdete na jejím kanálu na YouTube. Vlasy věnovala na charitu.
  • První díl série nesl název "Sicario", což je španělské slovo, které se do češtiny překládá jako "nájemný vrah". "Soldado" v angličtině znamená "voják".
  • Jedná se o druhý díl (po filmu Sicario (2015)) z plánované trilogie.
  • Film byl ohlášen necelý měsíc po vydání prvního dílu.
  • Denis Villeneuve se k režii tohoto pokračování nemohl vrátit kvůli kolizi s plány filmů Arrival (2016) a Blade Runner 2049 (2017).
  • Film je věnován památce Jóhanna Jóhannssona, skladatele prvního filmu, který zemřel v únoru 2018.
  • Emily Blunt si měla původně zopakovat roli agentky FBI Kate Macerové ve filmu Sicario (2015). Režisér Stefano Sollima se však nakonec rozhodl Bluntovou ani její postavu ve filmu nevyužít s tím, že Macerová představovala ve filmu Sicario (2015) morální kompas, zatímco v pokračování nechtěl, aby mu nějaká postava sloužila jako morální vodítko. Scenárista Taylor Sheridan, který napsal příběh a scénář k oběma filmům, v rozhovorech rovněž uvedl, že ho nenapadá důvod, proč by měl agentku Macerovou ve druhém filmu ponechat, a že příběh její postavy se uzavřel už v prvním díle.