Profilový obrázek

kurcova-simona

Paní Mystifikátorka

Komentáře 46

Od nejnovějších
  1. Marťan
    Marťan (2015)
    7
    Člověk by řekl, že když už někdo natočí 2 a půl hodiny filmu, dá tomu nějaký začátek. Alespoň v to jsem doufala, jenže film začne a oni už jsou na Marsu. Co hůř, během dalších pěti minut už ztratí Matta Damona a odletí. Což by se ještě dalo tolerovat, kdyby se tam něco dělo. Ale na to, že to byl akční/dobrodružný film, tam bylo zatraceně málo akce (ne, to, že se celý film odehrává na Marsu mi fakt nestačilo). Ano, akce byla na začátku, na konci, párkrát uprostřed, ale jinak tam bylo spousta hluchých míst. A navíc to bylo celé strašně předvídatelné. Taky mi přišlo zvláštní, že mu nerostly vlasy/vousy po spoustu solárních dní, ale když se pak děj posunul o pár měsíců dopředu, najednou jsme tam místo Matta Damona měli Leonarda DiCapria z Revenantu. Zklamání na nejvyšší úrovni, z tohohle námětu se dalo natočit docela slušné sci-fi (stačilo tam přidat skutečnýho marťana, nebo něco, cokoliv), ale bohužel. Když si vzpomenu na Gravitaci, tak se to kvalitou ani nedá srovnat. 3* A to jsem ještě chvíli zvažovala, jestli náhodou nesleduju volné pokračování Interstellaru akorát bez McConaugheyho, jenže to i ten Interstellar byl zábavnější.
  2. Šílený Max: Zběsilá cesta
    Šílený Max: Zběsilá cesta (2015)
    3.5
    Od filmu, který má v názvu šílený, se asi nedá očekávat nic jiného, než čiré šílenství. Avšak ani mi nepřišel šílený Max, jakožto všichni okolo. A tak vám nějak vůbec nevím co si o tom filmu mám myslet. Trailer mi přišel příšerný, takže jsem z toho měla dost obavy. Výsledek pak...nebyl tak hrozný jak jsem čekala (což ale asi není třeba brát jako kompliment). Akce tam byla spousta, navíc to mělo (jen) dvě hodiny, takže ne, nenudila jsem se. Ale půlku filmu jsem neměla nejmenší tušení, co se děje. Přišlo mi, že se někdo zhulil a pak psal scénář. Neznám původního Maxe a tomuhle bych se taky obloukem vyhnula, kdyby to nebylo nominované na Oscary, ale pointa zůstává, že mi přišlo, že valná většina konverzací nedává žádný smysl. Postavy jen tak náhodně vykřikovaly slova, která dohromady nedávaly smysl a výsledkem byla pak spousta vět, které jsem nikdy nemyslela, že uslyším. Příběh jako takový prostě nebyl. Spousta hnusných chlápků akorát tam a zpátky honila Charlize Theron & spol. Kdo byl kdo a proč je honili, to už zůstává ve hvězdách. Ze začátku to ještě bylo jasný, ale pak se tam nějak namnožili a to byl konec. Navíc byli všichni tak hnusní, že jsem ani nepoznala, kdo je kdo, přišlo mi, že to všechno hraje jeden herec. O hereckých výkonech jako takových se navíc nedá vůbec mluvit. Zdá se, že někdo teda vytvořil příběh bez pointy, kde se jen dvě hodiny budou lidi honit v autech a střílet po sobě a všichni se z toho můžou zblázdnit, jak parádní to bylo. Smutné je, že takovýhle film je nominovaný na Oscara. Ještě smutnější pak je, že z těch hrůz co tam letos jsou bych ho zařadila mezi ty "snesitelnější". Faktem zůstává, že na takovýhle film asi jen tak nezapomenu
  3. Steve Jobs
    Steve Jobs (2015)
    4.5
    Tomuto dílu se opravdu nedá říkat životopisný snímek. Z života Steva Jobse je tam totiž naprosté minimum. Jestli bylo cílem filmu ukázat jen to, jaký to byl strašný člověk, tak gratuluju - na to ale stačila hodinka maximálně. Jinak opravdu velká nuda. Celý film se odehrával ve stylu: představení výrobku, hádka s dcerou a její matkou, hádka se Stevem Wozniakem, hádka s tím chlápkem co dělal ředitele Pepsi a do toho tam ještě běhá Kate Winsletová s příšerným polským přízvukem. A takhle to jde opakovaně celý film. Nic dalšího se tam neděje. Pokud někdo o Jobsovi nic moc neví, tak mu celý film nebude dávat smysl. Herecké výkony navíc taky nulové (to ten Ashton Kutcher byl o 100% lepší) a snaha vybrat (nebo přestylizovat) Fassbendera, aby byl Jobsovi alespoň zdánlivě podobný taktéž nulová. Za mě je to teda propadák.
  4. Osm hrozných
    Osm hrozných (2015)
    4
    Westerny já fakt nerada. Django se mi líbil, proto jsem tomuhle filmu vůbec dala šanci, když je to od stejného režiséra a to i přesto, že trailer mi přišel dost hrozný. No ale jako ne, tohle se ti Quentine fakt nepovedlo. Délka je naprosto neadekvátní ději, který tam vlastně ani není. Skupinka chlapů se dostane do vánice a je nucena přečkat několik dní v chatě s rozbitýma dveřma se skupinou jiných chlapů. Asi hodinu a půl tam mluví o ničem a pak se najednou rozhodnou, že by byla mnohem větší zábava, kdyby se navzájem postříleli. Celkově strašně nesympatické obsazení (Tim Roth se snad snažil předstírat, že je Christoph Waltz, nebo co?), soundtrack se mi taky nelíbil, příběh nebyl, vtip nebyl (kromě těch dveří, tomu jsem se i po páté s chutí zasmála). 2* a ještě bych tak nějak počítala, že když se film jmenuje Hateful Eight tak tam bude osm postav, místo toho jich tam bylo snad patnáct.
  5. Pátá vlna
    Pátá vlna (2016)
    5.5
    Nápad je to zajímavý, natočené to bylo špatně. Začátek byl dobrý, takový správně katastrofický, nalákalo vás to na zbytek filmu. Jenže v okamžiku, kdy se hlavní hrdinové dostali do toho uprchlického tábora, tak to šlo od desíti k pěti. Postavy se chovali naprosto nelogicky. Rodiče poslali děti s armádou a zůstali tam čekat, až se pro ně ty autobusy vrátí. Jako vážně? To je snad postapokalyptické pravidlo č. 1 - nerozdělovat se! Zbytek filmu byl předvídatelný až k pláči a ještě naprosto přitažený za vlasy. Ta dětská armáda měla být co? Jako vážně? Ty pětiletý děti tam? No škoda, potenciál to mělo, dobrou herečku v hlavní roli to taky mělo.
  6. Dárce
    Dárce (2014)
    7.5
    Libi se mi myslenka, ze cernobily zivot - zivot ve stinu - nema smysl. Ze potrebujeme barvy - svobodu se rozhodnout - a i kdyz se rozhodneme spatne, zaslouzime si druhou sanci rozhodnout se jinak a lepe. Ze dobro neni mozne bez zla a laska bez bolesti, protoze bychom si je jinak ani neuvedomovali a nedokazali si jich vazit. Neni to nic noveho ani objevneho, ale tohle pojeti me vtahlo a bavilo (ocenuju napad s prechodem od cernobileho k barevnemu a celkovou vypravu filmu), snad i diky starym dobrym hereckym hvezdam a snazivym novackum.
  7. Cashback
    Cashback (2006)
    7
    Ponekud jednostranny a chlapsky omezeny pohled na krasu, rekla bych. Malir, kteremu prijde "krasne" jen bujne poprsi a pozadi mladych zen, zatimco prdiciho starika by kreslit nechtel, neni umelec vyzdvihujici krasu v pravem slova smyslu. Vyobrazeni zen jen jako slicnych nahych tel (ktere navic umi jen hloupe rvat a hazet vecmi, aniz by si vas vyslechly) se mi dost pricilo, takze me starosti hlavniho hrdiny uplne minuly. Celkem zajimavy napad tak utonul v mori testosteronu, bohuzel.
  8. Zakázané uvolnění
    Zakázané uvolnění (2014)
    5.5
    Teda to bylo blbe tak strasne divnym zpusobem, ze to neslo nedokoukat. Dej postaveny na stupidnich dialozich vsehovsudy peti postav, ale prekvapive rychle to uteklo - mozna tomu dopomohla ta notna davka vina, co jsem v sobe mela :).
  9. Po přečtení spalte
    Po přečtení spalte (2008)
    7.5
    Pro mě nejlepší Coeni poslední doby. Úplně všichni herci naprosto dokonalí, z nichž jedině ční možná J.K. Simmons a především Brad Pitt, který by si za svou tupost zasloužil snad i Oscara. Sic mohl dostat trochu víc prostoru, odchod ze "scény" má bez diskuse nejlepší. Komedie cynická a černá ještě víc než #000000. Popis filmu sedí dokonale, je to takový ten Big Farbo Lebowski.
  10. Hanebný pancharti
    Hanebný pancharti (2009)
    8.5
    "Each of you owe me 100 nazi sculps! And I want my sculps." Možná tohle někomu posloužilo jako ultimátní pomsta, ale jak je u Tarantina zvykem hlavně se tu žvanilo a to ve stopáži přes 150 minut to už musí za to stát. Nemůžu si pomoct, ale přijde mi, že Tarantino žvaní a žvaní, aby jeho pointa na závěr měla patřičnou sílu.
  11. Nespoutaný Django
    Nespoutaný Django (2012)
    8.5
    Tarantino si zachovává svůj styl. Už jsme viděli jak zpracoval gangsterku, válečný film a teď western. Vážně bych chtěl vidět tarantinovské sci-fi a muzikál (proč ne oboje v jednom?). Spousta krve, dlouhých konverzačních scén, nádherných záběrů na krajinu a zvláštní poetiky (krev na bavlníku mě upoutala už v traileru) ale na rozdíl od Čtyř pokojů nenudí. Škoda natahovaného konce. Zajímavé je i "rasové" poselství - upřímně nechápu, proti čemu černošští aktivisté bojují, když jde v podstatě o kritiku bělochů a amerického Jihu?
  12. Vyměřený čas
    Vyměřený čas (2011)
    7.5
    Každý máme vyměřený čas. Na rozdíl od filmu v tom reálném světě jen tušíme, kolika by se dalo dožít. Ale jednou to přijde. Spravedlivě - ke každému. ¤¤¤ Jak využít vyměřený čas, když nevím, zda ještě zítra budu? No, záleží na tom, čemu věřím... ¤¤¤ Touha po věčnosti? Ano, máme ji v sobě. Lze získat věčnost? Ano, v porovnání s filmem ji však může získat každý. Zdarma. ¤¤¤ Časové zóny mi nápadně připomínají kastovnictví v hinduismu (nejen tam).
  13. Purpurový vrch
    Purpurový vrch (2015)
    4.5
    Nečekala jsem od toho příliš, ale ani mě to nějak nepřekvapilo. Výprava hezká, ale části se podobaly spíš Béčko- až Déčkovému filmu... matka na začátku skoro uhnala své milované dceři infarkt, občas světlé chvilky, ale moc to nestálo... pardon :)
  14. Amy
    Amy (2015)
    8.5
    AMY, Amy Winehouse, vynikající skladatelka a naprosto jedinečná zpěvačka s božským talentem, nadpozemským zpěvem a duší, která pamatuje věky. Zároveň ale i stále křehká malá holka, která příživníky a příšerný tlak „slávy“ prostě neměla šanci zvládnout. (Její osud v mnohém připomíná Kurta Cobaina). Dokument překvapuje vynikajícím zvukem a střihem. Velice potěšilo, že se Asif Kapadia zcela vyvaroval „mluvících hlav“ a celý film postavil na autentických záběrech, komentářích blízkých osob a skvělé hudbě. PS okolnosti její smrti jsou obdobně divné, jako u Jimi Hendrixe - také se ledaskomu hodilo, že už nebude, když se nedá manipulovat.
  15. Pixely
    Pixely (2015)
    6
    Pár světlých... nostalgických momentů by se tam našlo. Peter Dinklage tu má pár fajn momentů. Ale celkově to působí dojmem, že byl velký budget utopen v něčem, co ani nemuselo vznikat... a neni to chyba Columbuse ani Sandlera. To téma je prostě shit. Sony by si ty svoje projekty fakt mělo začít hlídat.
  16. Fantastická čtyřka
    Fantastická čtyřka (2015)
    4
    Tak a je to tu, pro mě jeden z nejočekávanějších filmů roku, Čtyřku mám moc rád a fakt jsem se těšil, ale co jsem dostal, to byla katastrofa. Po handrkování studia Fox a Tranka jsme dostali absolutně nudnej, táhlej nezajímavej a odfláklej film bez akce, zajímavých postav a scénáře. Postavy navíc dostanou své schopnosti až v polovině filmu (při 93 minutách docela vopruz), dvě minuty trpí svými schopnostmi a pak najednou střih a začne úplně nový film, postavy ovládají své schopnosti dokonale a vrhají se do každé akce ( o které se jen mluví). Největší zklamání tedy z padoucha, studio si Doomem naprosto vytřelo prdel. Takhle odfláklej film jsem snad ještě neviděl, naprostá hrůza. Po tomto filmu jsem teprve dokázal ocenit starší díly F4, protože jak ty jsou špatné, tak tento je ještě horší. Na druhou stranu postavy vypadají docela dobře, hlavně Human Torche je lepší než ten starý a na Kate Maru se kouká mnohem lépe než na Albu, ale to je asi tak vše. Doufám, že Trank další díl nenatočí, a pokud chce Fox v tomto pokračovat, tak at to radši vrátí zpět Marvelu. Bože, vždyt se to dalo udělat o tolik lépe, takový potenciál.
  17. Bez kalhot XXL
    Bez kalhot XXL (2015)
    5
    Magic Mike XXL aneb co všechno jsem schopna vytrpět, abych si užila trošku z Joe Manganiella. První film jsem neviděla, takže nemůžu srovnávat kvality, ale druhý díl mě teda určitě moc nenadchnul. Ano, film nepostrádá pár "funny" momentů (obzvláště vydařená je scénka s Richiem a obsluhou na benzínce), ale na 2 hodiny je jich sakra málo. Jakoby se scénáristi snažili jít do hloubky a celý film tak protkali dialogy ve stylu "Kam ten můj život vlastně směřuje" a "Co mám se sebou dělat", atd. A co hůř, hovory trvají děsně dlooouho. Tak dlouho, že jsem kolikrát měla chuť zařvat, ať už konečně přestanou kecat a strhnou si tričko :-) Ale aby to nebylo jen o kritice, dávám bod navíc za posledních 15-20 minut, ty opravdu stály za to
  18. Terminator Genisys
    Terminator Genisys (2015)
    6
    "Já jsem Rimmer od toho Listera, co si vzal Kochanskou. Odtud dál to začíná být drobínek nepřehledné..." Tato hlaska z Cerveneho trpaslika mi sla hlavou po celou dobu filmu. Kdyz jsem prestala sledovat pribeh, logicke lapsy a zacala ignorovat ty scenaristicke veletoce, docela jsem si fim uzila. Clovek nesmi proste moc premyslet. Ale byl tam Arnold, ktery si ze sebe docela obstojne dela prcu, coz je mi sympaticke. Nic to ale nemeni na faktu, ze z Terminatori sagy pro me existuje vlastne jen jednicka a dvojka. Ostatni (pro me dosti sterilni) dily uz nemam potrebu nikdy videt.... PS: Nikdy v zivote by me nenapadlo ze uslysim Sarah Connorovou rikat T800 "tatko".
  19. Ant-Man
    Ant-Man (2015)
    8
    Ant-man sazí na zobrazení světa z miniaturní perspektivi na Michaela a 3D. A všechny sázky všli jen to 3D je takové až moc nenápadne já nemám rád když na sebe 3D upozornuje až nezdravě moc ale tady je takové až moc nenápadné ale stále můžu říct že se na to kouká ve 3D moc pěkně. Dobře odvedená Marvelovka doporučuji.
  20. Noční běžec
    Noční běžec (2015)
    7
    Liam se snad v těch vychlastaných troskách vyžívá. To už je za sebou po Nonstop a A Walk Among the Tombstones třetí alkoholem a minulostí zničená postava. Tentokrát se nezachraňují letadla a cizí holky ale vlastní syn. V zásadě je to drama o vztahu otce a syna navlečená v neo noirové, lehce pulpové akční gangsterce. Problémy scénáře (jednoduchost, klišovitost, trochu předvídatelnost) jsou v rozumné míře a dají se omluvit jeho pulpovostí, takže v zásadě neruší, až na postavu Commona, její plochost a nejasné motivy problematizují finále. Dobrý rytmus, akční scény a fakt výborní herci to táhnou hodně nahoru. Díky tomu a fajnovému závěrečnému vykoupení s jen "polohappy" koncem dávám čtyři hvězdy. Neeson season úspěšně pokračuje. Jo jen tak btw telefonát hlavnímu záporákovi samozřejmě nechybí :).
  21. Vyhlídka na vraždu
    Vyhlídka na vraždu (1985)
    7
    Ve vysoké rychlosti si člověk nevšímá detailů. Takže k čemu zkoumat Bondův věk (jaké to překvapení – oni i tajní agenti stárnou!) nebo se pozastavovat nad vizáží exotické May Day, když celkový zážitek z jízdy je tak jako tak důležitější. Napínavý děj zběsilým parkúrem počínaje a eskapádami v bortícím se dole á la Indiana Jones konče mě snadno přesvědčil, že tahle kára na výstavy veterán klubu ještě nepatří. Nepovedený experiment z koncentračního tábora je jedním z nejslizčích psychopatů, kteří se doposud v sérii objevili. A že už jich bylo! Poznámka na okraj: Bílý kocour by se tak snadno jako ta nafintěná peršanka Jamesovi na klín nestulil. To by ho 007 musel moooooooc prosit!
  22. Co jsme komu udělali?
    Co jsme komu udělali? (2014)
    6
    Asi jsem to nepochopila, protože když tak pročítám komentáře, všichni to evidentně považujou za příjemnou zábavu. Kromě povedenýho vtípku s United colours of Benetton jsem se pořádně nezasmála a považovala to za skoro až lidovou americkou komedii s wanna-be duchaplným jádrem. Francouzský filmy mě vždycky bavily, ale tohle mi přišlo povrchní, hloupý a humor, kterym ten film upozorňoval na rasismus a strach z cizí kultury je mi nejspíš úplně cizí. Druhou hvězdu dávam za upozornění na bohužel stále aktuální téma rasismu a věčnou problematiku xenofobie. Jinak je to pro mě prázdná, trapnýma vtipama naplněná bublina.
  23. Zátah
    Zátah (2011)
    6
    Nekompromisní indonéskej nářez. Řek bych, že je dobře, že se film nesere s nějakym příběhem - byl by jedině na škodu. Jde tu totiž jen o tu akci, která je hodně rozmanitá a zábavná. Systém "jdeme věžákem nahoru a kosíme všechno co nám stojí v cestě" je super a jenom trochu škoda, že se scenárista a režisér Gareth Huw Evans nevykašlal na klasická klišé a na to málo příběhu a neudělal čistokrevnou videoherní arkádu, kde co patro, to novej level akce (i když to tak zpočátku na to vypadalo). Pak bych z toho měl naprosto opojnej zážitek a Serbuan Maut by byl jeden z největších (a nejlepších) adrenalinovejch odvazů všech dob. I tak jde ale o luxusní akční snímek (a zejména pro fandy bojových umění). Smekám, co se dá natočit za pouhej milion USD i přesto, že Indonésie bude v jinejch relacích než Hollywood.
  24. Drákula: Neznámá legenda
    Drákula: Neznámá legenda (2014)
    3.5
    Spektákl o Drákulovi mne donutil na chvíli přestat přemýšlet nad nejzásadnější otázkou života, vesmíru a vůbec, neboť můj mozek se škvařil při jiné všetečné a zásadní otázce: PROČ. Proč takovýto nepodarek vůbec vznikl? Útrpně se usmívám, vím totiž, že tím největším důvodem jsou státnické portréty na zelených papírcích amerického oběživa. A vlastně to chvilku dávalo i smysl. Asi tak do momentu, než skončil vnadící dvouminutový úvod. MOHL z toho vzniknout dobrý, napínavý a zábavný film. Ale takhle jsem rád, že jsem raději zůstal doma a upřel producentům mých devět dolarů. Dracula untold totiž nevypadá na 70 000 000 dolarů, nevypadá že za psacím strojem seděl scénárista (nebo aspoň člověk s mozkem), nevypadá ani že na režijní sesli seděl režisér. Každá z těchto okolností mohla pomoci, ostatně historických fantasy je trvalý deficit, ale než tohle, tak raději nic. Jediná dvě pozitiva jsou charisma Luka Evanse a Charles Dance. Výprava působí jako epizoda televizního seriálu české provenience, triky samy o sobě nevypadají zle (to je nejspíš to jediné, co lákalo lidi do kin), ale jejich zasazení do filmu tahá za oči, scénář je plný klišé (např. úporné zírání do tmy následované lekačkou), logickými chybami (kudy se dostali turci do kláštera? odkud Mehmed ví o Drákulově slabině ve stříbře?), a objeví se dokonce i takový špek, jako je pochod oslepené armády. Mám chuť obětovat kozu jako poděkování bohům, že je to tak krátké. Vzhledem k ucházejícím výdělkům vznikne pokračování, ale pokud první ohlasy nebudou NADŠENÉ, tak já u toho nebudu.
  25. Popelka
    Popelka (2015)
    6.5
    "Nová" verze Popelky z dílny Walta Disneyho bohužel nepřinesla nic moc nového. Byl jsem docela překvapen, že ačkoliv se jedná o pohádku, především pro děti nebo pro rodiny s dětmi, tak je v ní až příliš mnoho smrti. Ve většině verzí začíná Popelka tím, že je bez matky. Zde ale postupně ve filmu vidíme zemřít její matku, pak se vyrovnává se smrtí otce, a abychom zachovali magické pohádkové číslo tři, zemře i samotný král, což taky není zrovna obvyklé. Poté, co se objevila na scéně macecha se svými dcerami, především pak Anastázií (Holliday Grainer), jsem se cítil, jako bych se ocitl v dalším dílu Downton Abbey, čemuž tak trochu nasvědčovalo i uspořádání kuchyně se systémem zvonků. Poněkud zvláštní byly také kostýmy. Pokud si vzpomenu na Věčný příběh, měl jasnou stylizaci do období renesance, stejně tak naše klasická Popelka s Libuší Šafránkovou.
  26. Divočina
    Divočina (2014)
    6.5
    Začátek se trochu vlekl. A člověk si říká. No.. možná to bude nuda. Chvíli mi trvalo se zakoukat. Ale nakonec mě to velice překvapilo. Whiterspoon mám rád a je mi velice sympatická. V tomto snímku dokazuje že je i výbornou herečkou. Jako Cheryl a její očista od špatného života - Nevěry, drog a naprosté lhostejnosti po smrti její matky, ale postupně začíná chápat že tato divoká cesta jí naopak něco dala, tak jako její matka - "Cheryl můžu tě naučit jednu věc. A to je, jak najít svoje lepší já. A když ho najdeš, drž se ho jako o život." A tak vyraží na dalekou cestu přes 1700km , aby si od všeho vyčistila nejenom hlavu, ale i bolestnou minulost. Líbí se mi , jak je to natočené. Kdy slyšíme její vnitřní hlas co si myslí uprostřed pustiny a rozlehlé přírody. A také flashbacky vzpomínek zpět , který vlastně slepuje celý příběh dohromady.
  27. Chappie
    Chappie (2015)
    7
    At žije číslo 5 žije ,teda vlastně Chappie.I když svým způsebem mi Chappie připomínal ,takový film číslo 5 žije ale pro dospělé ve vylepšené verzi.A ted kdo zvás měl rád číslo 5 žije.Ne vážně,tenhle film je dobře natočenej ,docela dobré efekty,kamera se ,taky uklidnila jak to u některých filmů není zvykem.Herci vybráni dobře ,velmi mě překvapil herec Hugh Jackman ve filmu hrál konečně měl zápornou postavu.Chapie ve velkém stylu si užívá jak se dá ,trocha scén ve filmu se zužuje do té komediálnější verzi a vůbec, to na filmu nevadí a to dává filmu ,ten správný drive.A závěrečná scéna ,tak ta byla dobře natočená .No uvidíme ,jestli bude za pár let pokračování ale,jestli bych chtěl tak,za mě asi ne jeden díl bohatě stačí.Jestli bude tak bude.Ještě bych málem zapoměl za soundtrack filmu ,tak ten byl dobrej.
  28. Koupili jsme ZOO
    Koupili jsme ZOO (2011)
    7.5
    Nádhera. Takhle by měly vypadat ty tzv. "rodinné" filmy. Je to milé, dojemné, ale ne takovým tím lacině vyděračským stylem. Je to vtipné a vcelku napínavé. Herci jsou skvělí. Už jsem se bála, že v Mattu Damonovi budu v každém filmu vidět kusek slizouna z pana Ripleyho, ale v tomhle byl stoprocentní sympaťák. A ta malá herečka je tak neskutečně roztomilá, roztomilejší dítě jsem dlouho ve filmu neviděla. :) A jejich malá zoo je prostě kouzelná... kdyby (tedy ta skutečná zoo) nebyla kdesi v jihozápadní Anglii, hned bych tam vyrazila.
  29. Elysium
    Elysium (2013)
    6.5
    Doufám, že v budoucnu od Blomkampa uvidíme i trochu něco jiného, protože Elysium a District 9 jsou si hodně podobné filmy, ale District je přeci jen o fous lepší. Ono je hlavně vidět, že Blomkamp natáčet umí a vzhledem k jeho věku bych řekl, že to snad ještě předvede. Skvěle vybudovaná atmosféra, první 2 třetiny filmu se mi fakt moc líbily, dobře obsazení herci, rozumné tempo, pěkná hudba, zajímavý, postupně gradující příběh. ALE ten konec, tam to šlo do kopru. Nemyslím konkrétně to, jak skončila hlavní postava, ale celkově jak bylo natočených posledních 20 minut, zbytečně složité, natažené, vyumělkované.
  30. District 9
    District 9 (2009)
    5.5
    Konfrontací lidské a mimozemské kultury tu již bylo nepočítaně, ale ještě žádná z nich neproběhla způsobem, jaký nám představuje tento film. Výborný nápad, výborné prostředí johanesburgského slumu (emzáci konečně nepřiletěli do USA, nýbrž do Afriky!!!). Takhle nějak by to asi vypadalo, kdyby na jedno místo na Zemi najednou přiletělo 1,8 milionů mimozemšťanů. První čtyřicetiminutovka se nesla v duchu velice uvěřitelného „sociálního začleňování“ nečekaných návštěvníků do lidské společnosti (typickým lidským způsobem), bohužel, druhá polovina přinesla zklamání, protože příběh začal postupně připomínat béčkové sci-fi, přibylo akce a bohužel i podivných, šťastných náhod, nicméně triky byly velice slušné, fyzická i psychická proměna hlavního hrdiny uvěřitelná a navíc do toho hrála vcelku povedená hudba: Kolem a kolem mi z toho vychází solidní čtyři hvězdy.
  31. Tucker & Dale vs. Zlo
    Tucker & Dale vs. Zlo (2010)
    10
    Nemůžu jinak než plný hodnocení! Proč pořád koukat na parodie na slashery a ne jednou taky na parodii na exploitery s vesnickýma buranama (hixploitaitions) ? Jako milovníkovi těchto často hodně násilných a extrémních kousků mne tahle sranda fakt dostala. Hlavně první polovina, to jsem se fakt smál každou chvíli, perfektní nápady! Druhá půlka už trochu slábla, ale i tak v pohodě. Všechno je jinak, tenhle film ukazuje, že vesničani nemusí být vůbec zlí a úchylní! Akorát se jim prostě někdy práce zcela nedaří ... :-)) Parádní kousek, svěží a zábavné!!
  32. Looper: nájemný zabiják
    Looper: nájemný zabiják (2012)
    5.5
    Terminátor wannabe a nejhloupější sci-fi z ranku těch inteligentních. Zdlouhavé, po úvodních několika minutách zcela bez nápadu, v budoucnosti zasazené jen pro efekt, je to povrchní až hanba, nemá to pravidla (jak ta cestování časem či prosté zákony akce/reakce, tak i kupříkladu důvod proč se lidí zbavovat tak složitým, nákladným i nejistým způsobem to později samo zcela popře), ale zato to má nejotravnější děcko široko daleko... U tupé akční pocornovky by to nevadilo, ale u filmu stojícím na své "chytrosti" je to na přes držku tvůrcům. Klady jsou tedy přesně dva; úvodní čtvrthodina před vyschnutím studnice nápadů a Willisova odzvučená scéna na první adrese. Prostě zklamání. A i přesto jde o nejlepší neakční sci-fi od Zdrojového kódu. Což je zatraceně smutné.
  33. Rebelka
    Rebelka (2012)
    7
    Jsem si potřebovala odpočinout, opravdu odpočinout. Tyhle animáky jsou totiž přesně to, co člověk občas potřebuje. Respektive já. Pohádka to každopádně byla pěkná. Líbilo se mi, jak si vyhráli se skotským prostředím a celkově s tou atmosférou té krajiny a hlavně tehdejších králů. To bylo hrozně fajn, ale do takového prostředí bych zasadil daleko epičtější příběh. Trošičku mi to s těmi medvědy nesedlo. A to byl asi největší problém. I tak ale animace i hudba hrozně fajn a i kvůli tomu jsem vydržel až do konce a po shlédnutí mi bylo moc hezky.
  34. Superman se vrací
    Superman se vrací (2006)
    4.5
    Brandon Routh má charisma složeného věšáku na prádlo, v té roli působí velmi gay a mladistvě, což bolí hlavně když papouškuje hlášky Christopha Reeva, jehož charismatu nedorostl ani po kotníky. Otřesný je i Lex Luthor, kterého Spacey vede v rádoby psychotickém duchu, ale s občasnými návaly komediálního přehrávání a la Gene Hackman. Budí to spíš lítost než respekt. Vyprávění je utahané, atrakce neatraktivní, děj promaštěný sádlem lásky a otcovství neohrabaný. Prkenné, matné a klanící se tak šikovně, že to původní soše dává trapné čelíčko.
  35. Wall Street 2: Peníze nikdy nespí
    Wall Street 2: Peníze nikdy nespí (2010)
    7.5
    Jednoduse receno, nebavilo me to. On me buhvijak nebavil ani prvni dil, ale ten byl proste spickovej. Mimochodem, znalost prvniho dilu neni nijak zvlast nezbytna, nicmene je fajn vedet, kdo ze to je ten Gekko a znat aspon trochu, co se stalo, protoze tu je na to par narazek a jedno spickovy cameo. No a pribeh tohohle dilu je aspon pro cloveka, kterej se nehrabe v akciich o nicem, hromada radoby chytrejch kecu, ktery spis nudi. Stone rozjizdi dve linie, tu financni, ktera uz ale bohuzel neni tak zajimava jako v prvnim dile, sice tu furt jde o podvody, ale proste je to podany takovym stylem, ze vam to je ukradeny a navic jsem u spousty veci ani netusil, co ze to vlastne resi. Druha linie je takova romanticka, vztah hlavniho hrdny se svoji pritelkyni a usmirovani se s otcem, coz je samozrejme Gekko.
  36. Muži v naději
    Muži v naději (2011)
    8
    Považuju se za prostého diváka, který se spokojí s málem, ale jak se mám bavit u filmu, který prodává něco tak morálně pokleslého, jako nezávaznou komedii? V momentě, kdy začnou hrdinové zpytovat svědomí a hledat cestu ven, přichází katarze v restauraci, která nastalou situaci vyřeší vpravdě šalamounsky, ale hlavně to všechno OBHÁJÍ, protože to tak vlastně bude pro všechny nejlepší, místo toho, aby je všechny hanba liskala. Stejně tak Vejdělka a usměvavé davy spokojených diváků po vylezení z kina jakbysmet.
  37. John Wick
    John Wick (2014)
    8.5
    Bomba! Zábavná akční jízda od začátku do konce. Skvěle napsané postavy, vtipné a originální hlášky a k tomu ještě děj, který neurazí? Co víc si u podobného žánru přát. John Wick mě opravdu překvapil, podobných jednohubek je velmi málo, nemůžu se dočkat až uvidím znova!
  38. Šéfové na zabití 2
    Šéfové na zabití 2 (2014)
    6
    I když se jede hodně v kolejích prvního dílu, jen vždy o kousek dál, pořád trojice loserů dokáže slušně pobavit. Jennifer Aniston je pořád sakra sexy a Chris Pine baví jako zatím nikde.
  39. Hobit: Bitva pěti armád
    Hobit: Bitva pěti armád (2014)
    6
    Začnu spíše pozitivně, jelikož těch výtek nebude zas tolik. Určitě nejde o žádné zklamání na závěr trilogie, spíše naopak. Obavy z dvou hodinové bitvy se sice naplnily, jenže nejde jen o obrovské digitální válčení, ale Jackson sází více na osobní souboje, které mají styl, nápady i emoce! Krom toho potěší i absence zmírnit nekompromisní akci – v rámci přístupnosti samozřejmě. Na druhou stranu by několik triků zasloužilo více péče a něco málo za polovinou filmu přijde i menší zívačka. Na konci však pravý fanoušek zapomene na to špatné a při příjezdu do Kraje prostě nechce konec.