Netflix to se Zaklínačem definitivně vzdává. Po seriálu ruší i chystané spin-offy a dává značku k ledu

Netflix to se Zaklínačem definitivně vzdává. Po seriálu ruší i chystané spin-offy a dává značku k ledu
Henry Cavill – Zaklínač | Netflix
Je to teprve několik dnů, co Netflix oznámil, že se čtvrtá a pátá série budou natáčet najednou a zároveň celý příběh okolo Geralta, Ciri a Yennefer uzavřou. A to i přesto, že showrunnerka Lauren Schmidt Hissrich původně toužila po sedmi sériích. Vzhledem ke stavu, v jakém se značka nachází, to bohužel dává absolutní smysl. Po úspěšné první sérii totiž sledovanost a popularita seriálu postupně klesá, na čemž mají podíl nejen nevalné kvality, ale zejména pro čtenáře zásadní změny oproti předloze. Jedním z pomyslných posledních hřebíčků do rakve byl odchod Henryho Cavilla po třetí sezóně, jehož v nových dílech nahradí Liam Hemsworth.
Zaklínač
Zaklínač
  • Netflix
72%
Už to jasně naznačuje, že se tvorba velkého univerza úplně nepovedla a Netflix dává od prestižní franšízy čím dál nápadněji ruce pryč. A po konci páté řady s ní skončí definitivně. To dokazuje také aktuální zaříznutí dvou plánovaných seriálů ze zaklínačského světa. Ten totiž měly v budoucnu rozšířit dva nové seriály, prequel Rats a jeden doposud nepojmenovaný projekt zaměřený na dětské publikum. Ani jednoho z nich se ovšem nakonec nedočkáme, Netflix oba počiny zrušil.
Novinka Rats měla pojednávat o skupince mladistvých zlodějíčků, kteří se dali na kriminální cestu kvůli válce. Diváci je mohli spatřit ve finále třetí série a prequel měl ukázat, jak se parta mladých antihrdinů dala dohromady. Seriál měl už po kupě obsazení, hlavním tahounem měla být akční hvězda Dolph Lundgren a část seriálu už podle zákulisních zpráv dokonce byla minulý rok natočena. Vedení Netflixu ovšem nebylo s natočeným materiálem spokojeno, a tak se rozhodlo seriál předběžně zrušit a natočené záběry se nejspíš použijí ve čtvrtém Zaklínači. Druhý projekt se pak ani nedostal přes preprodukční fázi.
Zaklínač
Zaklínač
Zaklínač: Sirény z hlubin
Zaklínač: Sirény z hlubin
Zaklínač: Sirény z hlubin
Nutno říci, že ani dosud to nebylo se Zaklínačovými spin-offy jednoduché. Animovaný film Zaklínač: Vlčí sen sice zaznamenal solidní úspěch, hraný prequel Zaklínač: Pokrevní pouto ovšem po produkčních problémech skončil obřím propadákem. Nadcházející animovaný snímek Zaklínač: Sirény z hlubin má být podle zákulisních zpráv webu Redanian Intelligence označován za poslední spin-off Zaklínače. Dosavadní klesající zájem o látku i časté produkční problémy daly hlavounům Netflixu asi jasně najevo, že ždímání Sapkowského knih nemá v tomto případě už moc smysl. Souhlasíte s nimi?
Podívejte se na žebříček nejlepších fantasy seriálů podle Kinoboxu.
Zdroj: Redanian Intelligence, What’s on Netflix