Divočina

70%
Divočina

Každý z nás má chvíle, kdy se cítí mizerně, má všeho plné zuby a všechno se kolem něj hroutí. Cheryl (Reese Witherspoon), hlavní hrdinka filmu Divočina, se takto cítí už delší dobu. Po smrti matky a krachu manželství, si myslí, že už přišla o všechno. Do života jí navíc vstoupí i drogy a náhodné známosti na jednu noc. A když už má pocit, že nemá co ztratit, udělá nejimpulzivnější rozhodnutí svého života. S nulovou zkušeností s divokou přírodou a s obludně těžkým batohem, poháněná zbylou vůlí, rozhodne se úplně sama zdolat 1770 km dlouhou vysokohorskou trasu pojmenovanou PCT - Pacifik Crest Trail. Což je nejdelší, nejtěžší a nejdivočejší stezka v celé Americe, cesta vedoucí od Mohavské pouště přes celou Kalifornii a Oregon až do státu Washington. Cheryl cítí, že když v této zkoušce dokáže obstát a překoná všechny překážky, bude na konci této cesty stát znovu a pevně na vlastních nohách. To ale zdaleka zatím netuší, co na ní na této pouti čeká. Vyrazí na trasu hodně nepřipravená a mnohokrát se dostane na dno svých sil. Od začátku přemáhá chuť ten bláznivý podnik vzdát. Batoh jí do krve sedře záda, část cesty projde jen s jednou botou, nevyhne se setkání s chřestýši a medvědy, překonává zničující vedra i sněhové závěje. Prožije odhodlání, hněv, beznaděj, vyčerpání, osamělost a na konci své pouti znovuobjeví vlastní sílu, radost, odvahu a krásu. (Cinemart)




Recenze: Divočina

Kinobox.cz
50%

Divočina je ale naštěstí podstatně lepší. Jednak tím, že hlavní hrdinka není až taková kráva, a především díky záběrům krásné a drsné přírody a díky kameromanovi, střihači a režisérovi, který má na svědomí skvělý Klub poslední naděje. Ti dokázali z nezajímavého až nesympatického námětu vykřesat dílo, které audiovizuálně místy stojí za to a některé jeho scény jsou libové.


Chrustyn
Chrustyn
43 674 bodů
6
Ženská variace na výborný "Útěk do divočiny", která se však (bohužel) nezaměřuje tolik na krásné exteriéry, jako spíše na pohled do duše (a do minulosti) překvapivě nezajímavé postavy. Nic proti Reese, ale tady mi opravdu nesedla.
Pete69
Pete69
32 233 bodů
6.5
Tento film se nedá s Útěkem do divočiyn srovnávat. Myšlenka pdobná, zpracování však velmi vázne právě za Útěkem do divočiny. Reese Witherspoon mi v této roli vůbec nesedí a prolínání reality s minulostí působí dosti křečovitě. Dá se na to podívat, ale zážitek mi film přinesl spíše průměrný. všeobecně mám ale podobné filmy rád a je to odpočinkovka s občasnou "intelektuální vsuvkou".. celkově mi vychází 65%.
kunafix
kunafix
20 062 bodů
4
Navnaděj nás strhnutym nehtem na začátku, takže jsem čekal spíš nějakej boj o přežití typu 127 hodin... Bohužel dostaneme jen sebereflexivní retrospektivní zamejšlení nad chybama v jejim životě, hlavně o závislosti na její neskutečně nepříjemné matce (sorry, Lauro Dern, ale už je z tebe stará megera)... což je dost nuda. Sympaticky mi byly na filmu 2 věci: 1) ta příroda - i když záběry jsou směrované víc na tu holku, než aby nás ohromovali krásou té divočiny. 2) to, jak si nezávazně užívala šukaček - třeba to pak potká i vás, že. Reese nikdy nebyla mou oblíbenkyní, ale u těch šukaček byla hned sympatičtější, chch. Sice divočina, ale stejne tam potkala nějak moc lidí, ne? Vhodné pro členy Svazu českých turistů a pro feťáky na odvykačce... Takže pro mě moc ne.


Dodatečné informace

Původní název:
Wild (více)
  • USA Divočina
  • USA Wild
  • USA Alma salvaje
  • USA Der große Trip - Wild
Premiéra v ČR:
5. 3. 2015
Distributor:
CinemArt
Země původu:
USA
Přístupnost:
15+
Rozpočet:
15 mil. USD
Tržby:
52,5 mil. USD (celosvětově)
Knižní předloha:
Čeština:
Divočina je dostupný s českými titulky a českým dabingem

Podobné


Powered byJustWatch