Chaplin

78%
Chaplin

Ztvárnit osudy geniálního komika Charlieho Chaplina na filmovém plátně bylo pro slavného režiséra Richarda Attenborougha těžkým oříškem. 88 let života tuláka s buřinkou poskytlo nepřeberné množství materiálu, který by vystačil na dlouhý televizní seriál. Chudé dětství v londýnském East Endu, první úspěchy v kabaretu, rychlá kariéra v němém filmu, život filmové superhvězdy. Ale také problémy s manželkami, mladými dívkami a se zákonem, neslavný odchod z Ameriky, evropský exil a opětovný triumfální návrat do Hollywoodu. I to patří k Chaplinovi. Stejně jako sešmajdané boty, hůlka v ruce a nezbytná buřinka na hlavě krále komiků, dodnes rozesmávajícího milióny vděčných diváků.




Brenan88
Brenan88
47 059 bodů
8
Chaplin je velká osobnost a vmáčknout ho do 145 minut muselo dát zabrat. Klidně bych si dokázal představit,že by měl snímek ještě o nějakou tu minutu navíc. Chaplin nebyl žádným svatouškem a jeho život tak nemohl ztvárnit nikdo jiný než další problémové dítko Hollywoodu Robert Downey Jr. Jeho výkon byl fenomenální a právem se dočkal nominace na Oscara. Film se snaží zachytit podstatné části Chaplinova života a daří se mu to velmi dobře. Jeden z nejlepších životopisných snímků.
xxmartinxx
xxmartinxx
22 265 bodů
6
Nebýt nepříjemného patosu, vtíravosti a tuctovosti, šlo by o dost silný životopis. Přestože příběh sám o sobě to rozhodně není špatný, vzniklo už moc biografických filmů obsahujících ony neduhy na to, aby se mezi nimi tenhle našel. Tuctový hrdina, nijak výrazný styl a nezajímavý (ve smyslu okoukaný) příběh dělá z Chaplina jen dalšího v řadě. Bohužel...
Danny F.
Danny F.
11 166 bodů
6
Robert Downey Jr. je snad doslova dvojče Chaplina. Za příběh a přesnou podobu nejznámějšího komika.

Dodatečné informace

Původní název:
Chaplin (více)
  • Velká Británie Chaplin
Premiéra v ČR:
19. 3. 1993
Země původu:
Velká Británie
Přístupnost:
12+
Rozpočet:
31 mil. USD
Tržby:
9,49 mil. USD (celosvětově)