Co jsme komu udělali?

77%
Co jsme komu udělali?
Plakát traileru
Co jsme komu udělali? (Qu'est-ce qu'on a fait au Bon Dieu?) je francouzská filmová komedie. Claude a Marie Verneuilovi jsou svým založením provinční milovníci staré dobré Francie, silně věřící katolíci a ve svém okolí patří mezi vážené občany. A také mají čtyři dcery: Isabelle, Odile a Ségolène a Laure. Při jejich výchově se vždy snažili uplatňovat spíše konzervativní metody a snažili se jim vštípit ty správné hodnoty – tedy ty jejich. Dnešní doba ale Verneuilovy konfrontuje s mnoha věcmi, které rozhodně nejsou podle jejich gusta, například s multikulturní nebo náboženskou tolerancí a s podobnými dnešními výmysly. Přesto se Verneuilovi skoro pokaždé přinutí tyto změny chápat, i když jim mnohdy připravují těžké životní zkoušky. A tak také museli postupně spolknout tři svatby, které rozhodně nebyly podle jejich ideálních představ. První dcera si totiž vezme muslima, druhá Žida a třetí se vdává za Číňana. Zkuste si potom představit, jak vypadá v této sestavě velké rodinné setkání na Vánoce. Jedinou a poslední nadějí na „opravdovou" svatbu v kostele mají u nejmladší dcery, která, haleluja, potkala Charlese, spořádaného katolíka. Jenže...



Brenan88
Brenan88
47 059 bodů
7.5
Frantíci se opět vycajchnovali s novou komedií,která je díky svému ději a množství postav typicky "francouzská" . Inteligentní humor,který si vzal na paškál téma přímo ožehavé a to náboženství a tradicionalismus. Vše to bylo natočeno s veškerým respektem k danému tématu,tak jak je to vlastně francouzum vlastní. Christian Clavier si u mě spravil reputaci po posledních Návštěvních a jako hlava rodiny v tomto snímku podal důstojný výkon. Pobavil jsem se a proto rád doporučuji i ostatním.
Pete69
Pete69
29 102 bodů
7
Francouzské komedie všeobecně považuji za dobré. Ani tato mě nezklamala. Zejména první polovina plná rasistických narážek je dobrá. Druhá polovina už je více americká a o konci nemluvím. Nebýt amerického konce, hodnotím výše, takhle je to u mě za 70%..
hanys_
hanys_
18 771 bodů
4
Chvilkama fakt vtipné, místy zase nudné a trapné. Výsledkem je průměrná komedie, ze které se ale dělá víc, než čím ve skutečnosti je. Fakt, že tohle bouralo ve Francii kina, obstojí asi stejně, jako že Troška v tuzemsku boří rekordy s Kameňáky.

Dodatečné informace

Původní název:
Qu'est-ce qu'on a fait au Bon Dieu? (více)
  • Francie Co jsme komu udělali?
  • Francie Qu'est-ce qu'on a fait au Bon Dieu?
Premiéra v ČR:
23. 10. 2014
Distributor:
CinemArt
Země původu:
Francie
Přístupnost:
12+
Čeština:
Co jsme komu udělali? je dostupný s českými titulky a českým dabingem
Ocenění:
Žádná ocenění

Další z kolekce Co jsme komu udělali?


Podobné


Powered byJustWatch