Výjimeční

76%
Výjimeční

Vincent Cassel a Reda Kateb v komedii o dvou mužích, kteří své životy věnují péči a vzdělávání dětí a dospívajících s autismem.

Nový příběh režisérsko-scenáristické dvojice Eric Toledano a Olivier Nakache, která okouzlila diváky na celém světě komedií Nedotknutelní (2011). (Bioscop)




Pete69
Pete69
29 697 bodů
6.5
I když se jedná o zajímavý film na vážné a složité téma, Nedotknutelní od stejných tvůrců je pro mě o třídu lepší. Chemie, která v Nedotknutelných fungovala mezi hlavními hrdiny zde chybí. Toto je mírně utahaný snímek, který se cíleně zaměřuje na city diváka a je na silné téma. Film jako takový ale nemá nic navíc, chybí mu náboj a mě osobně se bohužel příliš nedotkl.
blackkocour
blackkocour
3 745 bodů
4
Mám dilema. Mám věřit místním hodnotitelům a pisálkům, nebo si příště hned vykompenzovat, že film nad 70% je průměrná korektní sračka, kterou vysral Dežo do kontejneru před čínskou reštikou. Nevím proč, ale více mi přišlo zajímavější sledovat křečka na kolečku, než totok..
marie-kolarova
marie-kolarova
2 823 bodů
8
Bruno a Malik jsou výjimeční stejně jako jsou výjimeční jejich svěřenci. Bruno s Malikem totiž neřeší, zda mají příslušná povolení a kvalifikovaný personál, ale zcela se věnují svým svěřencům. Autistům, které nikde nechtějí a doma nezvládají. Nejsou to totiž ti zábavní autisté typu Rain Mana, ale jsou mezi nimi ti, kteří nemluví, ubližují sobě nebo jiným, mají záchvaty. A pak na ně přijde kontrola, která jim vyčítá všechny formální nedostatky. Obrana je jednoduchá: proč, když děláme všechno, má na seznamu 50 dalších žádostí, kterým nemůžeme vyhovět, proč nám každý den volají, zda bychom nepřijali někoho dalšího? Tempo je sice trochu mdlé a film trpí až velkou doslovností s mírným tahem na uspání, ale zaobírá se tématem, u kterého nelze usnout.

Dodatečné informace

Původní název:
Hors normes (více)
  • Francie Výjimeční
  • Francie Hors normes
Premiéra v ČR:
28. 11. 2019
Distributor:
Bioscop
Země původu:
Francie
Přístupnost:
12+
Čeština:
Výjimeční je dostupný s českými titulky a českým dabingem
Ocenění:
Žádná ocenění
Kreativní Evropa

Podobné


Powered byJustWatch