Co jsme komu udělali?

77%

Komentáře a recenze 50

Dle počtu bodů
Brenan88
Brenan88
47 089 bodů
7.5
Frantíci se opět vycajchnovali s novou komedií,která je díky svému ději a množství postav typicky "francouzská" . Inteligentní humor,který si vzal na paškál téma přímo ožehavé a to náboženství a tradicionalismus. Vše to bylo natočeno s veškerým respektem k danému tématu,tak jak je to vlastně francouzum vlastní. Christian Clavier si u mě spravil reputaci po posledních Návštěvních a jako hlava rodiny v tomto snímku podal důstojný výkon. Pobavil jsem se a proto rád doporučuji i ostatním.
Pete69
Pete69
29 851 bodů
7
Francouzské komedie všeobecně považuji za dobré. Ani tato mě nezklamala. Zejména první polovina plná rasistických narážek je dobrá. Druhá polovina už je více americká a o konci nemluvím. Nebýt amerického konce, hodnotím výše, takhle je to u mě za 70%..
hanys_
hanys_
18 771 bodů
4
Chvilkama fakt vtipné, místy zase nudné a trapné. Výsledkem je průměrná komedie, ze které se ale dělá víc, než čím ve skutečnosti je. Fakt, že tohle bouralo ve Francii kina, obstojí asi stejně, jako že Troška v tuzemsku boří rekordy s Kameňáky.
muzz
muzz
18 035 bodů
6.5
Co jsem komu udělal já!
Sheldon
Sheldon
16 059 bodů
8
Někteří novináři přirovnávají tuto komedii k poněkud ostřejší komedii Dobrodružství rabína Jákoba, kde exceloval Louis de Funés, ale inspirační zdroj jistě najdeme i ve filmu Hádej, kdo dnes přijde na večeři. Každopádně nečekejte žádné sociální drama, ale poctivou únikovou komedii s bláznivým humorem, který nejenže není založený na buranských vtipech, ale na poctivém situačním humoru. Na druhou stranu chápu, že milovníci artových filmů tento film okamžitě zavrhnou jako komerční slátaninu, ale i dobrá komerce se musí umět!
avenis
avenis
8 131 bodů
9
Nemohu se ubránit vnitřní rozpolcenosti. Jedna půlka mi říká, že je to skvělá komedie, u které jsem se bavila. Druhá mě varuje, že právě toto je efekt a poselství tohoto námětu. Skrze můj smích a pobavení mám přijmout myšlenku multikulti světa. Bude to bezva, nakonec si všichni porozumíme a bude nám hej, budem se smát... Opravdu si to nemyslím. V tomto filmu jsou všichni poměrně inteligentní, přesto je patrný arabův sklon k násilí, apriorní černochův odpor k bílým apod. Takže ano, film je to dobrý, ale téma ryze účelové. (18.8.2019)
Jana Květoňová
Jana Květoňová
7 011 bodů
8
Nenáročná komedie, netečou vám slzy od smíchu, nicméně výborné hlášky. Např. ta, kterou pronesla matka u psychiatra po seznámení se svým budoucím zetěm-černochem: "Asi mám problém - měla jsem sen, vezla jsem v kočárku dva černoušky. A styděla jsem se. Ne za své vnuky, ale za to, že vypadám jak chůva gabonské ambasády! Jsem rasista?" Nejvíc se mi líbilo, jak manželé Verneuilovi zahrabávali dle starého zvyku obříznutou kůžičku svého vnuka na zahradě, krabička spadla na zem, kůži sežral pes, tak nakonec zahrabali kousek šunky, kterou se právě živila Marie. Aby bylo židovské tradici učiněno zadost! Je to prostě příjemná komedie, v níž si tvůrci lehce pohrávají s otázkami xenofobie.
limeta
limeta
5 179 bodů
9.5
Výborný film, vtipný, inteligentní humor, bavila jsem se celou dobu v kině a stejně tak se chechtali všichni okolo.
blackkocour
blackkocour
3 745 bodů
6
Ta dnešní mládež. Výtvarku jsme měli před nedávnem, než nám dali karanténní prázdniny. Ne fakt, tohle prý je nejúspěšnější komedie za rok 2014? To jsme se koukali asi na rozdílné komedie. Žabožrouti se tentokrát neinspirovali kapitalistickými dojiči tupých a bezpohlavních komedií.. což při minulých eskapádách oceníme, ale tahat se s imigranty je už v pohodě, tyvole? Nevím, z čeho se můžou všichni posrat z nekorektního a rasistickýho tumoru. Ten tu je až trapně moc. Budem si dělat z ťamana prdel, že má malý péro chácháchá, a ze židů si budeme dělat srandu, že nemají předkožku chácháchá.. a pozor, teď si držte jarmulky. Víte, proč nejsou negrovi vidět díry ve fuseklých? Protože, je černej!! Chácháchá. Takhle mi to připadalo po celém filmu. Kapku trochu toho science fiction střídá nevkusné trapné dusno, že by se dalo i krájet. Řeknu to tak, mrdat se dá černošku, šikmoočku, arabku a i židovku, a nemusím si do domů vodit teplýho kněze s ajphounem. Mě fakt nebaví celou dobu sledovat rodinku, která zbírá pokémony všech barev.
leafroller
leafroller
3 023 bodů
6.5
Vyrůstal jsem v 80. letech, kdy byla francouzská komedie už za vrcholem. Od té doby také vzniklo jen pramálo dobrých kousků, z nichž je třeba jmenovat Drž hubu! nebo první díl Taxi. A právě kvůli těmto dvěma snímkům si dávám tu práci sledovat každý další pokus s nadějí, že potkám dalšího Quentina. Tady jsem ho sice nepotkal, ale je to asi proto, že nahlížím na otázky rasismu a xenofobie poněkud jinak, než ostatní a proto mi asi připadají vtipné jiné věci. Ale jednou se to shlédnout dá.