Co jsme komu zase udělali?

66%
Co jsme komu zase udělali?

Claude a Marie Verneuilovi, milovníci staré dobré Francie a tudíž i správní maloměšťáci, se tak trochu s těžkým srdcem smířili s tím, že se jejich dcery provdaly za muže rozličných původů a podařilo se jim překonat všechny jejich zakořeněné předsudky. Ale nyní čelí nové hrozící krizi. Jejich čtyři zeťové Rachid, David, Chao a Charles jsou odhodláni z mnoha různých důvodů opustit Francii. Ale jak k tomu přijdou právě Cloude a Marie Verneuilovi? Jejich obavy, že se z jejich blízkosti rozeběhnou po celém světě dcery i vnoučata, je vede k vymýšlení nejrůznějších důvodů jak je ve Francii všechny udržet. A to nejlépe tak, že jim dokáží, že je Francie tou nejúžasnější zemí na světě. A to i přesto, že na ni oba do této chvíle svorně s velkou chutí nadávali.

Komedie Co jsme komu zase udělali? navazuje v příběhu a v hereckém obsazení hlavních hrdinů na úspěšný a stejně bláznivý snímek Co jsme komu udělali?. Role Claude a Marie Verneuilových si pod režijní taktovkou Philippe de Chauverona opět vychutnávají Christian Clavier a Chantal Lauby. A právě Clavier popisuje svou úlohu ve filmu slovy: „Na filmu je vtipná především paradoxní situace, v níž se moje postava ocitne. Svatouškovský tchán je vůči všemu a všem kolem sebe velmi kritický. Takže když musí svým zeťákům ukázat nesmírně pozitivní obraz Francie, začíná opravdu velká zábava.“ (Cinemart)




Brenan88
Brenan88
47 059 bodů
6
Francouzi prostě umí! no a dokázali to i tentokrát. Příjemná podívaná,která těží z kulturních a etnických rozdílů. Clavier jako hlava rodiny opět vynikající. Jeho scény patří k tomu nejlepšímu v celém filmu (hlavně ty s uprchlíkem). Humor není ani trapný,ani nechutný,prostě vkusný a tak to snad umí jen ve Francii.
kknk2
kknk2
2 937 bodů
7
Nelituji, že jsem na film v originálu byla v kině, připadá mi stejně dobrý jako jednička. Francouzský humor je vkusný, dokonce bych nazvala tuto komedii za rodinný film. Doufám, že bude i další pokračování, konečně film, který nepřekypuje trapnými levnými fórky.
Rabadi
Rabadi
2 259 bodů
5
Multi-kulti je téma dnešní doby a v tomto filmu je podáno velmi vtipně. Francouzi točit komedie umí a nám (jako Evropanům) jsou jejich vtipy blízké. První díl byl lepší, takže doufám, že další pokračování už nebude, škoda to kazit. Postava manželky byla zahrána skvěle.

Dodatečné informace

Původní název:
Qu'est-ce qu'on a encore fait au bon Dieu? (více)
  • Francie Co jsme komu zase udělali?
  • Francie Qu'est-ce qu'on a encore fait au bon Dieu?
Premiéra v ČR:
28. 2. 2019
Distributor:
CinemArt
Země původu:
Francie
Přístupnost:
12+
Rozpočet:
18,5 mil. USD
Tržby:
87,76 mil. USD (celosvětově)
Čeština:
Co jsme komu zase udělali? je dostupný s českým dabingem
Ocenění:
Žádná ocenění

Další z kolekce Co jsme komu zase udělali?


Podobné


Powered byJustWatch