Looper: nájemný zabiják

73%
Looper: nájemný zabiják
Looper: nájemný zabiják je sci-fi film režiséra Riana Johnsona, který se odehrává v blízké budoucnosti, kde se cestování časem stalo realitou, ale je ilegální a využíváno pouze podsvětím. Joe (Joseph Gordon-Levitt) je nájemný vrah známý jako "looper", který likviduje oběti posílané zpět z budoucnosti. Jeho práce je jednoduchá - zlikvidovat cíl a zbavit se těla. Vše se změní, když zjistí, že jeho dalším cílem je on sám, o třicet let starší Joe (Bruce Willis). Starší Joe unikne a mladší Joe se ocitá na útěku před vlastní organizací, která nechce neúspěch tolerovat.



Recenze: Looper: nájemný zabiják

Kinobox.cz
90%

Looper je jedním z nejpřekvapivějších filmařských vrcholů letošního roku. Na rozdíl od divácky vděčného Počátku to však není žádný hlasitý velký třesk, ale spíše taková nenápadná rezonanční deska (což snímek odsuzuje k menšímu komerčnímu úspěchu). Hned vás neodpálí. Ale čím déle ji necháte působit, tím lepší pocit si z filmu odnesete.


Brenan88
Brenan88
47 109 bodů
7.5
Kvalitní a poctivý Sci-fi snímek,který si zaslouží podporu už je za originalitu,kterou nabízí. Místy je to sice trochu přehnané a zbytečně zamotané,ale stále je to dostatečně zábavné a napínavé. Herecky navíc slušně odehrané a Willis zase jednou dokázal,že na to stále ještě má!
martin-mickey-stusak
martin-mickey-stusak
36 250 bodů
6
Nájemní zabijáci trochu jinak. Děj se odehrává v nedaleké blízké budoucnosti, která mi ještě jako reálná moc nepřipadala, ale jelikož se jedná o sci-fi, musím vše respektovat. Zápletka je krapet divně zamotaná, takže kdyby nebylo ze začátku vše patřičně vysvětleno, nebyl bych si vůbec jist, o čem to vlastně celé je. Herecké výkony nějak moc nenadchly. Bruce Willis mi připadal, jako by sem od někud omylem zabloudil. Napětí žádné, nečekané zvraty už vůbec ne, dech beroucí scény tu měli vstup zakázán. Děj se divně vlekl a nic příznačného nepřinášel. Scenáristická směs jakého si posílání nepohodlných lidí z budoucnosti do minulosti, kde je svým způsobem popraví nijak nenadchne. Námět není zase až tak špatný, ale mohl být daleko lépe využit. Možností by se našlo vcelku mnoho. Jenomže pokud měli tvůrci nízký rozpočet, není divu, že vzniklo takové, pocitově neúplné dílo. Pro slabou chvilku však postačí.
Pete69
Pete69
31 382 bodů
7.5
Pěkně propletený příběh, i když od poloviny filmu, kdy se mladší verze dostala na farmu jsem odhadnul, jak film skončí.. raději se vždy pletu a jsem překvapený. více prostoru mohl dostat Bruce Willis a zraněním a změnou života mladší verze se mohl postupně měnit i on. Jinak originální a dobrý snímek.

Dodatečné informace

Původní název:
Looper (více)
  • Looper: nájemný zabiják
  • Čína Looper
  • Čína Looper - In fuga dal passato
  • Čína Looper nájemný zabiják
  • Čína Looper: Nájemný zabiják
  • Čína Looper: Nájomný zabijak
Premiéra v ČR:
11. 10. 2012
Distributor:
Bontonfilm
Země původu:
Čína, USA
Rozpočet:
30 mil. USD
Tržby:
47,04 mil. USD (celosvětově)
Čeština:
Looper: nájemný zabiják je dostupný s českými titulky a českým dabingem
Ocenění:
Žádná ocenění

Podobné


Powered byJustWatch