Profilový obrázek

Pája DJ

Komentáře 103

Od nejnovějších
  1. Všechno, všude, najednou
    Všechno, všude, najednou (2022)
    7
    Velmi povedené, velmi zábavné a velmi náročné natáčení podoby mnohavesmíru z pohledu stárnoucí provozovatelky prádelny Evelyn. Film nabízí více jak dvě hodiny skvělé kamery i hereckých výkonů, které si zaslouží mnohá ocenění z filmových festivalů.
  2. The Batman
    The Batman (2022)
    7.5
    Série Batman mám velmi rád, ale poslední zpracování s novým hlavním představitelem v podobě Roberta Pattinsona jsem ještě úplně nepřišel na chuť. Asi budu chtít film ještě znovu vidět, neboť stále mi v paměti spíše zůstává Christian Bale a jeho ztvárnění. Je mi jasné, že doby Batmana Bale jsou pryč, ale i tak na ně rád vzpomínám a uvidíme, co přinese Batmanovská budoucnost.
  3. Doctor Strange v mnohovesmíru šílenství
    Doctor Strange v mnohovesmíru šílenství (2022)
    6.5
    Musím přiznat, že jsem již od prvního dílu čekal poněkud něco jiného, ale i tak má Doctor Strange něco čímž si své publikum najde a osloví ho. Ve světě Marvelu má určitě své opodstatněné místo a uvidíme, zda bude mít další a další pokračování a kam ho povedou. Otázka mnohavesmíru tento rok vede.
  4. Zranitelná srdce
    Zranitelná srdce (2022)
    7
    Přestože aspoň navenek nejsem příznivcem muzikálů a film byl zvolen spíše náhodou, musím uznat že tato romantická muzikálová podoba není vůbec špatná - dala by se spíše shrnout pod označení klipů určených k naverbování do armády typu - I want you, ale opravdu lze brát tento film oprávněné mezi ty vysoce hodnocené.
  5. Stínohra
    Stínohra (2022)
    6.5
    Další z česko-slovenských pokusů o drama z reálného života ve snaze propojení několika ze začátku zcela samostatných osudů, které jedna tragická událost spojí v jeden celek. Cesta za pomstou a spravedlností může mít různé podoby. I když film nevyužil zcela svůj nabízený potenciál, cením si snahy, s kterou do daného šel, za což si zaslouží i další body. Více českých snah a filmů.
  6. Men
    Men (2022)
    8.5
    Velmi zajímavý horor s ambicemi být filmem roku v této specifické kategorii. Ať už po vizuální či audio stránce s velmi silným soundtrackem, který Vás stejně jako samotný film dočista dostane. Film stojí za to určitě vidět vícekrát než rozluštíte vše, co chtěl režisér říci. Kritizovaná poslední pasáž má i zde své opodstatnění, tak prosím film předem nezavrhujte a vydržte.
  7. Doctor Strange
    Doctor Strange (2016)
    7.5
    Jsem doktor Stephan Strange. To jsou slova hlavní hrdiny, která jako slavný neurochirurg poodkrývá po téměř tragické nehodě tajemství vesmíru, která mu byla dosud ukryta díky jeho zaslepenosti vědou i vlastní arogantnosti. Pod tlakem událostí je však nucen hledat uzdravení a naději jinde. Pro řadu diváků může být první polovina filmu velmi zajímavá v druhé již komiksové poté méně. U příznivců komiksů to může být zase naopak. V každém případě se jedná o film, kde najdete kousek od všeho (Matrix, Inception atd.). Za zmínku stojí, že byl místo Benedicta Cumberbatche dlouhou zvažován i současný Joker Joaquni Phoenix.
  8. Contratiempo
    Contratiempo (2016)
    9
    Velmi povedené a velmi dobře hodnocené španělské drama, které si určitě zaslouží své body i hodnocení. Na úvod jednoduchá zápletka, kterou můžete sledovat zpětně díky vyprávění hlavního podezřelého prostřednictvím jeho advokáta. Varianty předkládané divákům se však rozpadají jak domeček z karet, který posléze odkrývá v pozadí skutečnou mrazivou pravdu. Skvělé herecké výkony, skvělá kamera, skvělý příběh, který stojí určitě za to vidět. Jaká je skutečná pravda a kdo je vrah a kdo oběť?
  9. Útěk z Pretorie
    Útěk z Pretorie (2020)
    7
    Stejně jako například v nedávném filmu Ztracen v džungli se Harry Potter Daniel Radcliffe ocitá opět v příběhu podle skutečné události. Tentokrát se však nesnaží dostat z džungle, ale z vězení v době politiky apartheidu, kdy díky němu můžeme sledovat život a snahu několika politických vězňů, kteří se snaží dostat z vězení ven. Od cesty na svobodu je však dělí desítky zavřených dveří i jejich neutichající naděje. Téměř nervy drásající příběh o snaze vzepřít se moci a překonat téměř nepřekonatelné. Ne každého daný skutečný příběh přesvědčí a zaujme, ale myslím, že si své diváky i tak najde.
  10. Modelář
    Modelář (2020)
    7
    Na Modeláře jsem se opravdu těšil a měl velké očekávání. Film samotný má určitě svůj potenciál, který byl dle mého názoru až značně autory překombinován a hlavní hrdina v podání Kryštofa Hádka se chová značně iracionálně. Přestože film zcela jistě vyčnívá z běžné české produkce, byl jsem v konečném součtu poněkud zklamán a čekal jsem více. V každém případě více obdobných filmů a zdařilých námětů.
  11. Bloodshot
    Bloodshot (2020)
    7
    Vin Diesel opustil na chvilku rychlá auta z Rychle a zběsile a změnil image v neohroženého super vojáka, kterého před pomstou opravdu nic neodradí ani nezastaví. Musím uznat, že jsem byl příjemně překvapen a pro příznivce akce šlo o svižnou akci se zajímavou sci-fi námětem. Film má rychlé tempo a tak Vám zcela jistě rychle uteče a nebudete se nudit :o)
  12. Vyproštění
    Vyproštění (2020)
    8
    Akční nářez v podání "Thora" Chrise Hemswortha jako neústupného žoldáka, který dokončí svoji misi za každou cenu. Po delší době opět dobře našlapaný akční film z pera seriálového gigantu Netflix, který jistě uvítá každá příznivec akce, akčních a bojových scén. Nedávno jsem zaznamenal možnost prequelu, takže se můžeme opět čekat na Chrise Hemswortha v jeho nejlepší formě :o)
  13. Taxikář
    Taxikář (1976)
    7.5
    Nebýt posledního zpracování Jokera, zcela by mi film Martina Scorseseho Taxikář unikl, stejně tak jako i o několik let pozdější Král komedie, což by byla velká škoda. Excelentní výkon Roberta De Nira, mlaďoučká Jodie Foster a stejně jako u filmu Král komedie spojující dílky s velmi jasným propojením právě na výše zmíněného Jokera Vám teprve nyní zapadnou do sebe. Skvělý příběh, skvělé herecké výkony. Pokud jste fanoušci Jokera, je pro Vás daný film povinností :o)
  14. Král komedie
    Král komedie (1982)
    7.5
    Nebýt posledního zpracování Jokera, zcela by mi film Martina Scorseseho unikl, což by byla velká škoda. Excelentní výkon Roberta De Niro a spojující dílky s velmi jasným propojením právě na výše zmíněného Jokera Vám teprve nyní zapadnou do sebe. Skvělý příběh, skvělé herecké výkony. I když je film ze začátku osmdesátých let minulého století, stále má co říci :o)
  15. Joker
    Joker (2019)
    10
    Kdo neviděl poslední filmové zpracování Jokera, jako by nebyl. Po shlédnutí ukázek jsem čekal něco poněkud jiného, ale díky již několikátému shlédnutí společně s drahou polovičkou, si nemůžeme Jokera v podání Joaquina Phoenixe vynachválit. Kdo neviděl, neví o co přichází a tento film se již neodmyslitelně zapsal do filmové historie. Pozor na český dabing, který filmu zcela bere jeho kouzlo a skvělý výkon Joaquina. Stejně tak si nenechte ujít možnost vidět film v IMAXu, což už asi nestihnete. V každém případě nutnost vidět nejen jednou ;o)
  16. Národní třída
    Národní třída (2019)
    7.5
    Vandam, Vandam a zase Vandam - národní hrdina. Jak to ale vše skutečně 17. listopadu na Národní třídě proběhlo? Povinný snímek pro všechny milovníky Jižního Města a hosty svérázné hospody Severka. Novodobý hrdina nebo pouze hrdina, který se snaží o vykoupení. Znalec dějin a válek, který má pocit, že se právě nyní schyluje k velké bitvě. A tak cvičí, aby byl na tu poslední rozhodující bitvu nachystaný.
  17. Ég Man Þig
    Ég Man Þig (2017)
    7.5
    Zajímavé islandské držící se typického scénáře obdobných severských filmů. Tajemné drama malého islandského městečka a na první pohled nepropojené příběhy několika hlavních postav nás postupně svádějí do nevyhnutelného tragického konce s odkrytím tajemného pozadí předešlého pátrání v minulosti. Film určitě všechny fanoušky severských filmů nezklame.
  18. Co jsme komu zase udělali?
    Co jsme komu zase udělali? (2019)
    7.5
    Úspěšné nečekané pokračování ještě úspěšnějšího prvního dílo. Nyní se tak vracíme zpět do typické tradiční francouzské rodiny Clauda a Marie Veneuilových a jejích 4 dcer, které svými sňatky příliš nepotěšily svého otce. Příběh nyní o několik let pokročil a na hlavu rodiny čeká nová nečekaná výzva :o)
  19. Tenkrát v Hollywoodu
    Tenkrát v Hollywoodu (2019)
    6.5
    Devátý film Quentina Tarantina opět ukazuje režisérovu odlišnou polohu s filme, který chce vyjádřit poctu Hollywoodu konce šedesátých let a nechvalně známe rituální vraždě těhotné partnerky Romana Polanskeho. Tarantino opět rozehráva zajímavou partii několika samostatných osudů, které se ve vrcholnou chvíli střetnou v jednu. Bohužel jsem čekal od filmu poněkud více a řada odkazů na filmy šedesátých let mi utekla. I tak skvělé herecké výkony.
  20. Slunovrat
    Slunovrat (2019)
    7.5
    Ari Aster opět po nedávném Děsivém dědictví ukázal, že patří mezi režiséry, kteří dokonale ovládají své filmové řemeslo. Slavnost slunovratu nikdy nebyla tak temná a hororová za bílého světla. Až na některé herecké výkony nelze filmu nic vytknout a přes poměrně delší stopáž měl film svižné tempo, kdy se opravdu nebudete ani chvilku nudit. Drsné a mrazivé až do morku kostí.
  21. Zlato
    Zlato (2016)
    7
    Film jsem zaznamenal krátce po jeho premiéře, ale dostal jsem se k němu až nyní. Matthew McConaughey se jako vždy zhostil hlavní role se vší vervou a do posledního detailu, kdy si roli prospektora se zlatým snem opravdu užíval. Film se drží velmi věrně skutečné předlohy a i po letech ukazuje, jak je zlatá horečka stále živá ;o)
  22. Mumie
    Mumie (2017)
    7
    Mumie v podání Toma Cruise opět ukazuje jeho komediální talent, který zde předvání. Každý si ve spojení s Mumii představí spíše jinou nesourodou dvojici než kterou je Cruise a Wallis, ale i tak si myslím, že má Mumie v podání Toma Cruise co do sebe a určitě se při jejím sledování nebudete nudit. Zahoďte sarkofág a hurá do toho :o)
  23. Jack Reacher: Poslední výstřel
    Jack Reacher: Poslední výstřel (2012)
    6.5
    Akční role a Tom Cruise jdou zcela jednoznačně dohromady. Po ostatních akčních jízdách typu Mission Impossible však v tomto případě ubereme trochu plyn a vydáme se po stopách netypického armádního vyšetřovatele, který kousek po kousku odhaluje skutečné pozadí příběhu. Přes poměrně pomalejší tempo však můžeme Jacka Reachera doporučit všem příznivcům Toma Cruise i vyznavačům skvělých bojových scén :o)
  24. Nevědomí
    Nevědomí (2013)
    7
    Další z povedených sci-fi velikána Toma Cruise. Jedná se sice o poněkud minimalističtější pojetí oproti např. nepřekonatelné Na hraně zítřka, ale i tak si určitě najde film své diváky. Pocit nevědomí Vás provází téměř celým filmem, který má tak nečekané zvratové linii spějící k nezvratnému konci. Hezky vizuálně pojaté :o)
  25. John Wick 3
    John Wick 3 (2019)
    7.5
    Důstojné pokračování předešlé akce Johna Wicka dotažené na maximu. Po předešlém neplánovaném návratu ke své původní profesi se musí nyní Baba Jaga Wick vyrovnat se svojí budoucností díky návratu do své minulosti, aby odvrátit nevyhnutelné. Škoda jen příliš nevyužitého potenciálu nové partačky Halle Berry. Tik tak, tik tak - hodiny odbily a John Wick je nyní excommunicado.
  26. John Wick 2
    John Wick 2 (2017)
    7.5
    Nečekané pokračování úspěšného nástupu Johna Wicka na scénu. Rychlá jízda, která se jen málokdy zastaví. Návrat Johna Wicka je ve vší parádě a mnozí teprve pozdě pochopí, že neměl raději opouštět svůj zabijácký důchod a nebylo tak vhodné probudit spící babu Jagu. Pro příznivce Keenu Reevese a milovníky akce a bohových scén, prostě nutnost :o)
  27. Složka 64
    Složka 64 (2018)
    8
    Oddělení Q opět v akce ve skvělém thrilleru, kde se prolíná současnost s minulostí a aktuální až příliš vážné otázky, které vedou k zamyšlení. Další případ nesourodé dvojice okrývá nové skutečnosti a jde obou hlavním hrdinům vyloženě až pod kůži v okamžiku, kdy je nastolené téma příběhu více jak osobní. Skvělé pokračování severského thrilleru jak má být :o)
  28. Skleněný
    Skleněný (2019)
    8
    Skvělé završení Shyamalanovi trilogie. Po Vyvoleném, Rozpolceném přichází pan Skleněný. Asi jen málokdo, čekal, že se po Vyvoleném dočkáme ještě dvou pokračování, které rozkryjí celý příběh ve své celistvosti a ukáží nám ještě mnohem více. Více identit i více z celého pozadí. Za mě určitě palec nahoru a mohu Skleněného jen doporučit :o)
  29. Quantum of Solace
    Quantum of Solace (2008)
    8
    Pokračování dobrodružství započatých v Casino Royal a přímo navazujících na závěrečné titulky a přímé setkání s tajemným Mr. Whitem. Zběsilé honičky na sebe nenechají dlouho čekat a dosud neodhalená organizace o sobě dává opět vědět. Hroutící se režimy, boj o vodu i pomsta má zde opět své jasně dané místo. Dostane se MI6 opět o něco blíže k poodhalení nových tajemství i spojenectví a nejde agentu 007 veškeré odpovědi na otázky spojené se smrtí milované Vesper? To vše se dozvíte v dalším pokračování agenta s povolením zabíjet :o)
  30. Casino Royale
    Casino Royale (2006)
    8.5
    První z řady filmových zpracování nejnovějších dobrodružství agenta s povolením zabíjet. Pod oblekem střiženým na mírů se tak poprvé představuje Daniel Craig a ihned se pouští do boje s organizace, o nichž nemá MI6 dodus ani pojetí. Přestože to na první pohled vypadá, že bude akce vyměněna za nervy drásající kamenné tváře u pokerového stolu, není tomu zdaleka tak :o) skvělá podívaná pro všechny příznivce agenta 007.
  31. Pokoj v Římě
    Pokoj v Římě (2010)
    7
    Velmi zajímavé erotické drama vkusně podané a zasazené do filmových kulis v Římě a jednoho nejmenovaného pokoje. Ten za svými zdmi rozehrává vášnivou noc dvou žen, které zde sdílí své dosavadní životy. Vášnivá atmosféra se tak prolíná do vzájemného vyprávění vzájemných životních osudů zahalených pod roušku tajemství. Určitě stojí za vidění :o)
  32. Debbie a její parťačky
    Debbie a její parťačky (2018)
    8.5
    Hodné pokračování dámské varianty dnes již legendárních Dannyho parťáků ;o) bylo by škoda, pokud by se v této podobě nedostalo ven a nepředstavilo divákům, které si určitě sympatická osmička hlavních představitelek v čele s Dannyho sestrou Debbie od začátku získá ;o) všem, kteří mají rádi originál, lze jen vřele doporučit a těšit se na možná pokračování.
  33. Město 44
    Město 44 (2014)
    8.5
    Krutý a nemilosrdný pohled na poslední dny války zničené Varšavy. Přestože může vypadat na začátek zcela poklidně a konec války se již blíží, představuje varšavské povstání opravdu závěrečnou krutou tečku do života řady běžných občanů na barikádách i mimo ně. Opravdu skvěle natočený a reálný film zachycující nepatrné střípky ze života skutečných občanů. Můžeme jen doufat, že se dané nebude již nikdy opakovat.
  34. Delirium
    Delirium (2018)
    6
    Na úvod docela typická zápletka, u kterého hledáte po dobu filmu veškerá možná řešení a společně s hlavním hrdinou tak tápete v opuštěném rodinném sídle stejně jako on. Co vše je ještě realita a dá se skutečně spoléhat na vlastní smysly. Je rodinné tajemství skryto i po dvaceti letech nebo se chce dostat na povrch. Čekal jsem sice více, ale v kontextu celého večeru s drahou polovičkou nelze říci, že by byl film špatný :o)
  35. Tiché místo
    Tiché místo (2018)
    8.5
    Po delší době opět skvělý inteligentní horror s velmi zajímavou zápletkou. Mimo hlavní hrdiny hraje hlavní roli ve filmu ticho, které je všudypřítomné. Film je dobré vidět na velkém plátně s prostorovým zvukem, který je poté ještě děsivější. Emily Blunt září po boku svého manžela :o) palec nahoru :o)
  36. Vesnice
    Vesnice (2004)
    7.5
    M. Night Shyamalan tak jak ho máme rádi. Po Šestém smyslu bylo velmi těžké pokusit se navázat a navodit tu správnou atmosféru, ale myslím, že milovníci obdobných filmů určitě nebudou zklamání. Prostředí, hudba i táhlé tempo filmu působí dohromady skvěle a typické vyvrcholení na závěr si sám Shyamalan určitě užívá ;o)
  37. Poseidon
    Poseidon (2006)
    7.5
    Těžké psát recenzi na film, kteří z mnohých z nás znají ve své původní klasické podobě z roku 1972 s Gene Hackmanem a dalšími skvělými herci. I přes původní rok natočení má stále co do sebe. Nová podobě s Kurtem Russellem se určitě nevyrovná svému originálu, ale určitě není filme, který by se měl za něco stydět. Štáb si určitě užil své a snažil se dělat maximu. Pro ty, kteří neznají originál, si tak mohou alespoň obě verze porovnat.
  38. Vražda v Orient expresu
    Vražda v Orient expresu (2017)
    7.5
    Velmi zajímavé a neočekávané zpracování klasiky mezi klasiky - tedy Vražda v Orient expresu opět jinak. Kouzelný Hercule Poirot opět zasahuje ve velmi pěkném ztvárnění samotného režiséra, který se ujal velmi těžké role po nenapodobitelném Davidu Suchetovi. Ze začátku jsem nevěděl, co čekat, ale film se mi opravdu líbil a v žádném přídě jsem nebyl zklamán. Navíc se do filmu podařilo obsadit další plejádu velmi známých herců, které vhodně sekundují ;o)
  39. Atomic Blonde: Bez lítosti
    Atomic Blonde: Bez lítosti (2017)
    8.5
    Skvělá kombinace akční podívané, skvělých hereckých i fyzických výkonů v kombinaci s hudební produkcí 80. let doby pádu železné opony. Přestože je tak snímek zasazen do doby dávno minule, dokázal do této doby převést působivé bojové scény s hlavní ženskou hrdinkou, kterou jen tak někdo k zemi nedostane. Vliv Johna Wicka, který v tomto případě značně pokulhává, se tak může lecčemu od agenty Broughtonové přiučit :o) určitě lze tak poslední filmový počin Ch. Theron i J. McAvoye vřele doporučit a oddat se tak skvělým bojovým scénám v kombinaci se skvělým hudebním doprovodem.
  40. Ghost in the Shell
    Ghost in the Shell (2017)
    7
    Americká předělávka klasické japonské anime, která si zasloužila ke své popularitě asi poněkud jiné zfilmování. I tak lze vyzdvihnout snahu filmařů přivést tento příběh na filmové plátno a představit ho širšímu publiku, které ještě nemělo příležitost s příběhem se blíže seznámit. Pokud Vás daný styl láká, nelze jen doporučit film shlédnout a udělat si vlastní názor.