Modelář

62%
Modelář
Příběh dvou kamarádů, kteří provozují prosperující půjčovnu dronů, se odehrává v současné Praze. Majitel firmy přezdívaný Plech (Jiří Mádl), ve volném čase rapper, sní o velkých penězích a neochvějných jistotách. Chemik a vynikající letecký navigátor Pavel (Kryštof Hádek), který se právě vrátil ze zahraničí, sní o spravedlnosti a osobním angažmá v nápravě světa. Drony jsou pro bývalé spolužáky ze střední školy propustkou do mnoha oblastí lidského konání, kam by se jinak nepodívali. Mezi jejich klienty patří prezidentský kandidát i výtvarníci pořádající happeningy. Drony ve filmu monitorují elektrárny, nosí luxusní kabelky na přehlídce místo modelek nebo sprejují ze vzduchu Petřínskou rozhlednu. Když se však jeden z hrdinů rozhodne využít dron k něčemu úplně jinému, situace ve firmě se začne komplikovat. (Falcon)


Scénář:

Recenze: Modelář

Kinobox.cz
80%

Podobně ambiciózní a netriviální projekt jsem v našich luzích a hájích velmi dlouho neviděl. Jen mi připadá, že tentokrát si Zelenka vzal už příliš velké sousto (ano, ještě větší než v případě Mnichova) a že si na konci nebyl příliš jistý tím, jak to celé uzavřít a k čemu to vlastně směřovalo. Ale jinak zajímavý, moc zajímavý počin...


Chrustyn
Chrustyn
43 674 bodů
4
Je fajn, že u nás nevznikají jen tupé komedie, ale Zelenkův pokus o thriller mi bohužel také nijak nesedl.
Pete69
Pete69
32 233 bodů
6.5
Příběh svérázné dvojice. Jeden bojuje proti "žlořádu" , druhý se snaží plout s proudem, ale vyjadřuje se přes rapp. Film působí dosti neuspořádaně a naivně. První polovinu jsem čekal, že přijde něco většího, potom mi došlo, že se asi ničeho nedočkám. Celkem koukatelný film, který rozhodně nezapadá do dnešní klasické tvorby dnešních vztahových komedií.. za mě je to ale málo.
xxmartinxx
xxmartinxx
22 530 bodů
8
Film Modelář MUSÍ vidět každý. Je to nenapodobitelná směsice věcí, co se pohybují od nápadité výmluvnosti po absurdní nekompetenci. Je to naprosto úžasné a nemůžu uvěřit, že to není debut osmnáctiletého nadějného amatérského filmaře, kterému tátova firma půjčila tři drony. Miluju ten film, chci ho poplácat po zádech a být jeho kamarád, co ho hlídá, aby si během dělání blbin neublížil.

Dodatečné informace

Původní název:
Modelář (více)
  • Česká republika Modelář
  • Česká republika Droneman
  • Česká republika Modelár
Premiéra v ČR:
6. 2. 2020
Distributor:
Falcon
Země původu:
Česká republika, Slovenská republika, Slovinsko

Podobné


Powered byJustWatch