Terapie

74%
Terapie
Plakát traileru
České verze izraelského seriálu Be Tipul autora Hagaie Leviho, z kterého vycházel i celosvětově proslulý americký seriál V odborné péči (In Treatment) s Gabrielem Byrnem v hlavní roli.




Fingon
16 886 bodů
8
(hodnocení po prvních pěti dílech) 70% Jako veterán prvních dvou řad americké verze In treatment nemůžu jít výš. Jakkoli mám Rodena rád, při srovnání s Gabrielem Byrnem (hm, teď mě napadlo, jak by to vypadalo, kdyby Paula hrál Al Pacino) vychází jako ten druhý vzadu. Herci představující pacienty jsou na tom o něco lépe, především mě zaujala Táňa Pauhofová, manželský pár (Aňa Geislerová) a pilot. Lukáš Hejlík. Kvalitativně se česká verze blíží druhé sezóně In treatment (která byla slabší než první), což pořád ještě znamená koukatelnou show, ale kouzlo, které by mě přilepilo k obrazovce a nepustilo po celých 45 dílů to bohužel postrádá. Ještě si rozmyslím, jestli mám koukat dál.
výfuk
výfuk
2 975 bodů
Seriál ohodnotím až se dostanu, alespoň na konec první série. Musím říci, že po prvních asi dvou dílech jsem byl trochu zmatený. Třetí mě už ale pohltil a další se pomalu doplňovali. Terapie je v dnešní době úpadku českých seriálů jako světlo na konci tunelu. Inteligentní a duchapřítomné vyprávění, které vás prostě drží a drží. Panovala tam nejistota. Nicméně se převelice těším na další díly. Roden si roli psychiatra zahrává přímo perfektně a odvažuji se říci, že se jedná o jeden z nejlepších počinů jeho života. Překvapil mě i tvůrčí tým, který se skládal z takových dnešních špiček jako Zelenka, Najbrt a nebo trochu slabší Fruit. Všichni tři zatím odvedli úžasný kus práce. Jen tak dál...
VasaFlasa
VasaFlasa
2 827 bodů
9
Seriál Terapie je jeden z mála českých seriálů, který si i v současné vysílané třetí sérii drží stále vysokou úroveň. Bezesporu má na tom největší podíl Karen Roden, který je v této roli naprosto úžasný. Samozřejmě ne všechny setkání s pacienty byly dobré, ale díky výbornému obsazení dalších rolí se jedná opravdu o vysokou úroveň tohoto seriálu, kterou však mírně snižují jen slovenští herci.

Dodatečné informace

Původní název:
Terapie (více)
  • Česká republika Terapie
Premiéra v ČR:
13. 11. 2023
Distributor:
HBO Max
Země původu:
Česká republika
Ocenění:
Žádná ocenění

Podobné


Powered byJustWatch