Útěk z Pretorie

70%
Útěk z Pretorie
V 80. letech 20. století vládla v Jihoafrické republice politika apartheidu. Tim Jenkin a Stephen Lee se zapojili do zakázaného Afrického národního kongresu, který bránil zájmy černošského obyvatelstva. Účastnili se akcí proti apartheidu, čímž bojovali za svobodu a rovnost všech ras. Za to byli následně odsouzeni a posláni do věznice pro bělochy v Pretorii. Francis Annan se inspiroval skutečnými osudy těchto politických vězňů, kteří se snaží najít způsob, jak díky své inteligenci a vynalézavosti uniknout zpět na svobodu.



Brenan88
Brenan88
47 088 bodů
8
Harry Potter dospěl a musí utéct z vězení. Snímky ve kterých se utíká z vězení mě vždy bavily a tejné je to i tentokrát. Jakmile dojde na plánování a následný útěk, tak snímek přeřadí rychlost a to je pak panečku jízda. V konečném výsledku musím zohlednit, že se jedná o film vycházející ze skutečných událostí, takže s čistým svědomím 80%.
Pete69
Pete69
29 697 bodů
7
Pěkná podívaná na základě skutečné události. Plánování a samotný útěk z vězení mě asi nikdy jako diváka nepřestane fascinovat. Trošku problém jsem měl s Danielem Radcliffem, kterému nechali brýle dosti podobné Harrymu Potterovi a tak jsem ho tam pořád viděl.. Trošku více než výrobou klíčů se také tvůrci mohli zabývat vztahy mezi vězni, či dozorci. Jinak pěkný a napínavý snímek.
hanys_
hanys_
18 771 bodů
4
Zajímavý příběh o netradičním útěku, protože dřevěné kliče - to tady asi vážně ještě nebylo. Nějak jsem se ale nemohl naladit na tu uprchlickou notu, moc jsem s nima nesoucítil, a navíc mě dost iritovalo, že každá druhá scéna musela být jakože strašně napínavá do poslední sekundy. To už se po chvíli fakt ohrálo. 5/10

Dodatečné informace

Původní název:
Escape from Pretoria (více)
  • Velká Británie Útěk z Pretorie
  • Velká Británie Escape from Pretoria
Země původu:
Velká Británie, Austrálie
Čeština:
Útěk z Pretorie je dostupný s českým dabingem
Ocenění:
Žádná ocenění

Podobné


Půjčení nebo nákup