Zlato

70%
Zlato

Film je natočen podle skutečného příběhu těžebního skandálu Bre-X Mineral Corporation na počátku 90. let. V hlavní roli skvělý Matthew McConaughey. (Freeman Ent.)




hanys_
hanys_
18 771 bodů
8
O chlup slabší než včera viděný Founder, ale pořád dost výživný příběh o hledání životního snu. Dějově to začne houstnout až v závěrečné čtvrtině, do té doby to nad průměr tahají hlavně ti herci. Takový MM si tady prošel solidní tělesnou proměnou.
Sheldon
Sheldon
16 059 bodů
7.5
Tenhle film je jedna z prvních obětí veřejné msty na Harvey Weinsteinovi. Stephen Gaghan je spíš scenárista než režisér a je to vidět i na filmu. Tenhle film sice neběží kvapíkem, ale rozhodně není nudný a rozhodně se nevleče. Herecky je to naprostá extraliga. A to finále. Moc dobré.
lamps
lamps
15 150 bodů
6
Skrz na skrz průměrná story o tom, kterak jeden obtloustlý budižkničemu ke štěstí přišel, opírající se výhradně o další propocenou a zanícenou kreaci mistra Matthewa, který se ale plácá v rozbředlé dvouhodinovce bez výraznějších emocionálních momentů, překvapivých zvratů nebo opravdu originálních režijních nápadů. Zcela to nezachraňuje ani dobře promyšlená struktura scénáře, ani slušivý retro kabátek.

Dodatečné informace

Původní název:
Gold (více)
  • USA Zlato
  • USA Gold
Premiéra v ČR:
16. 2. 2017
Distributor:
Freeman Entertainment
Země původu:
USA
Rozpočet:
20 mil. USD
Tržby:
14,88 mil. USD (celosvětově)
Čeština:
Zlato je dostupný s českými titulky

Podobné


Powered byJustWatch