perfekta

Miluše Šafránková

Komentáře 60

Od nejnovějších
  1. Můj kamarád drak
    Můj kamarád drak (2016)
    8
    Příběh malého osamělého chlapce Peta, který si dokáže vážit dlouholetého přátelství s pohádkovou bytostí - drakem Elliotem. Děti ani dospělí se nudit nebudou. Výborní jsou představitelé hlavních rolí mladí dětští herci Oona Laurence a Ooakes Flegley a samozřejmě i Robert Redford.
  2. Učitelka
    Učitelka (2016)
    7.5
    Zajímavý film, zejména díky Zuzaně Mauréry v hlavní roli učitelky, která manipuluje prostřednictvím svých žáků jejich rodiči za účelem osobního obohacení. Příběh filmu se odehrává roku 1983. Tři rodiny se rozhodnou učitelce vzepřít a stávající situaci se společně s ředitelkou školy pokusí zvrátit.
  3. Star Trek: Do neznáma
    Star Trek: Do neznáma (2016)
    8
    Posádka lodi Enterprise v pokračování legendárního Star Treku. Je to fajn opět shlédnout klasiku - nově udělanou. Známí hrdinové Kirk, Scotty, Uhura ve vesmírné lodi objevují nové světy, mimozemské bytosti a tajemno. Vesmírná loď je super, výborné efekty. Pěkná vzpomínka na původní seriál.
  4. Terminátor
    Terminátor (1984)
    10
    Úplně první Terminátor, výborný a vůbec nejlepší. Arnie jako Cyborg, umělý stroj. V tomto pilotním filmu je tím zlým a špatným. Také Linda Hamilton jako Sára Connorová se tímto snímkem zapsala mezi nejznámější herečky. Film je od začátku až do konce napínavý, plný překvapivých momentů. Nikdy si ho nenechám ujít.
  5. Lucie: Příběh jedný kapely
    Lucie: Příběh jedný kapely (2016)
    9
    Průřez uplynulými 30 lety známé české kapely Lucie. Spousta nezveřejněných či málo známých ukázek z jejich činnosti. Známé i méně známé skladby. Nové skutečnosti, portréty čtyř členů kapely. Zajímavé, téměř zapomenuté záběry nás vrátí do minulosti a potěší.
  6. Tajný život mazlíčků
    Tajný život mazlíčků (2016)
    9.5
    Moc hezký film. Co dělají naší mazlíčci, když nejsme doma ? Pejsek Max se ztratí, ale jeho přátelé se pustí do jeho vypátrání. Samozřejmě se jim všechno podaří, než se jejich páníčkové vrátí domů. Krásný, animovaný film, děti i dospělí byli nadšení.
  7. Barbar Conan
    Barbar Conan (1982)
    9.5
    Klasický, nezapomenutelný a napínavý film. Odehrává se v dávné mýtické době. Cesta malého Conana za pomstou vůči vrahům rodičů, jeho dospívání a učení se boje proti nepřátelům. Hlavním tahákem je samozřejmě Arnold Schwarzenegger, který příběhu dodává sílu.
  8. Starci na chmelu
    Starci na chmelu (1964)
    10
    Kultovní muzikál, úžasné melodie i texty. Vždy znovu a znovu se budu na tento film dívat. Krásní mladí lidé, jejich zážitky na chmelové brigádě, první lásky a čestnost především. Svěží, příjemný a nezapomenutelný. Skvělé výkony mladých herců - Vladimíra Pucholta, Ivany Pavlové a dalších.
  9. Baron Prášil
    Baron Prášil (1961)
    10
    Úžasný film, i dnes je stále perfektní. Podobně jako i jiné filmy z dílny Karla Zemana - Vynález zkázy, Cesta do pravěku, Ukradená vzducholoď, Na kometě atd. Také nezapomenutelné výkony herců - Miloše Kopeckého, Jana Wericha, Jany Brejchové a dalších. Spousta fantazie, kterou podává jako kdyby to byla skutečnost. Doporučuji všem, vždycky se na tento film budu opětovně dívat.
  10. Vzkaz v láhvi
    Vzkaz v láhvi (2016)
    7.5
    Třetí díl krimisérie. Vzkaz v láhvi se konečně dostane na stůl kriminálního oddělení, které řeší staré případy. Postupně pátrání začíná nabírat na tempu. Syrový příběh z prostředí sekty, pátrání po unesených dětech, jejichž zmizení nikdo nehlásí. Napínavý, mrazivý příběh.
  11. Doba ledová: Mamutí drcnutí
    Doba ledová: Mamutí drcnutí (2016)
    7.5
    Setkání se starými známými hrdiny a párem úplně nových. Mamuti Manny, Ellie a Broskvička, lenochod Sid, tygr Diego, vačičáci Crash a Eddie a veverčák Scrat. Děti se výborně bavily, před filmem si mohly vybarvit omalovánky, moc se jim to líbilo. Krásná animace, příjemný a pohodový příběh.
  12. Angry Birds ve filmu
    Angry Birds ve filmu (2016)
    6.5
    Animovaný, pěkně udělaný. Doporučuji spíše pro mladší generaci. Dětem se film líbil, starším už méně. Přece jenom děj byl slabší - příběh boje ptáků proti prasatům. Na ostrově, kde žijí ptáci, dorazí záhadná zelená prasata. Ruďák, Žluťas a Bombas musí zjistit, co mají vepři za lubem a svůj ostrov před nimi zachránit.
  13. Orel Eddie
    Orel Eddie (2016)
    9
    Životní příběh Eddieho, který touží reprezentovat vlast na olympijských hrách. I když nepatří k talentům, přesto se snaží naučit se skákaz na lyžích. Postupně začne dosahovat slibných výsledků a splní si svůj životní sen - účast na Zimních olympijských hrách v Calgary. I když skončí poslední, přesto se stává nezapomenutelným a všude známým.
  14. Captain America: Občanská válka
    Captain America: Občanská válka (2016)
    8.5
    Dobré zpracování, výborné efekty. Kapitán Steve Rogers převzal vedení nově zformovaného týmu Avengers, který se nadále snaží chránit lidstvo. Dojde k vytvoření systému zodpovědnosti vedenému vládní organizací, jež na tým super-hrdinů dohlíží a řídí ho. Nová skutečnost Avengers rozdělí na dva tábory. Jeden vede Steve Rogers, jež hájí svobodu Avengers, aby mohli bránit lidstvo bez vládních zásahů. Druhý vede Tony Stark.
  15. Želvy Ninja 2
    Želvy Ninja 2 (2016)
    8.5
    Pokračování jedničky, upomínka na starší kreslený seriál. Známí želví hrdinové spolu s reportérkou April bojují proti Trhačovi a Krangovi. Trhač se spojí s šíleným vědcem Baxterem Stockmanem, který vyvinul speciální mutagen schopný přeměnit člověka na zvíře. Napínavý, akční a zábavný pro všechny věkové kategorie.
  16. Pád Londýna
    Pád Londýna (2016)
    8
    Napínavý akční film. Významní účastníci na pohřbu britského premiéra spoléhají na bezpečnou ochranu před teroristy. To se však spletli, teroristé jsou na akci proti světovým vůdcům velmi dobře připraveni. Strážce amerického prezidenta musí napnout všechen um a síly, aby útočníkům unikli. Film je po celou dobu napínavý, doporučuji.
  17. Jak přežít single
    Jak přežít single (2016)
    6
    Film jsem viděla, je to příjemné a milé shlédnutí. Ze života, odpočinkový. Úroveň průměrná, hledání vztahů osamělé mládeže. Komedie plná hledání nových vztahů. Žít a užít, to je heslo. Možná se i někdy získá něco navíc. Vhodné pro toho, kdo se chce pouze pobavit a nazáleží mu na úrovni filmu.
  18. Kmotr
    Kmotr (1972)
    10
    Úžasný a nezapomenutelný film. Klasika, která si stále udržuje své vyjímečné postavení. Výkony hlavních představitelů - Marlona Branda, Al Pacina a Jamese Caana jsou stále nepřekonané. Režisér Francis Ford Coppola vystihl vztahy v mafiánském podsvětí.
  19. Jak básníci čekají na zázrak
    Jak básníci čekají na zázrak (2016)
    8
    I když je to další pokračování, užila jsem si to. Příjemné, zábavné. Další dobrodružství Štěpánka a Kendyho. Syn Štěpána hledá novou maminku. Milá Linda Rybová se ukáže jako splňující požadavky pro tatínka i synáčka. Příjemná oddechovka. Doporučuji ke shlédnutí.
  20. Moje tlustá řecká svatba 2
    Moje tlustá řecká svatba 2 (2016)
    7.5
    Docela se mně i tato dvojka líbila. Příjemné, zábavné. Doporučuji ke shlédnutí. Pokračování výborné romantické komedie všech dob si učijeme ještě více smíchu, jídla a především další velké řecké svatby. Zábavný film pro každou věkovou skupinu, doporučuji.
  21. Predátor
    Predátor (1987)
    10
    Tento sci-fi akční jsem si i nyní po xy letech užila. Neustálé napětí a očekávání vývoje. Moc se povedl. Arnold Schwarzenegger je úžasný, nebezpečné prostředí plné nepřátel zvládá a jak jinak než vítězně. Určitě bude patřit ke klasickým filmům, které je možné vidět víckrát.
  22. Sedm statečných
    Sedm statečných (1960)
    9.5
    Klasický a nezapomenutelný western. Příjemná vzpomínka na úžasné představitele hlavních postav. Nádherné scény a příběh. Doporučuji všem ke shlédnutí.
  23. Americký sniper
    Americký sniper (2014)
    8
    Pověst, která filmu předcházela, splnila očekávání. Dozvěděla jsem se nové zajímavé informace. Je to i pocta americkým vojákům bojujícím v Iráku.