Jak básníci čekají na zázrak

61%
Jak básníci čekají na zázrak
Štěpán, Kendy a Karas zůstali i po dvanácti letech sami sebou. Jsou to nerozluční kamarádi s nevyčerpatelným smyslem pro humor i schopností sebeironie, i když už s lehkým nádechem skepse. V něčem jsou však jiní. Dospívají, ale svým typicky básnickým stylem. Je jim padesát a cítí, že by měli dát svým životům nějaký řád a splnit si svoje touhy a přání. A jak je známo, zázrakům je třeba pomáhat! Kendy už má plné zuby reklam a jako buldok jde za svým snem o natočení celovečerního filmu. Karas se rozhodl hýčkat své vysněné auto Blue dream již pouze virtuálně. Více ho zajímá pohledná učitelka Drábková. Štěpán dělá zástupce primáře v nemocnici, kde urputně válčí s neústupnou ředitelkou. Tou není nikdo jiný než Vendulka Utěšitelka! Štěpánovou největší starostí je však jeho třináctiletý syn Junior, kterého po smrti Aničky-Zrzečky vychovává sám. Tedy samozřejmě za vydatné pomoci strejdů Karase a Kendyho. Na lásku a psaní básniček už Štěpán rozhodně nemá čas ani věk. Nebo ano? (Bioscop)



Brenan88
Brenan88
47 089 bodů
7.5
Po dlouhé době český snímek,který má co sdělit a dokáže pobavit. Moc mne ani neudivilo,že to jsou právě Básníci,kteří dokáží v dnešní době nabídnout adekvátní kvalitu. Už kdysi patřili mezi špičku a tento díl jakoby se jim přiblížil. Herecky přesvědčivé a i přes svůj trochu depresivní tón zábavné.
Pete69
Pete69
29 898 bodů
5.5
S básníky to šlo z kopce už od devadesátých let, takže se není čemu divit, že i poslední ( doufám, že definitivně poslední ) díl je svou kvalitou spíše průměrným českým filmem. Moc jsem se nepobavil, typ humoru sice zachován, ale do dnešní doby už příliš nezapadá. Pro mě zklamání. Básnící klidně mohli mít na konci výraznější a kvalitnější tečku.
martin-mickey-stusak
martin-mickey-stusak
28 434 bodů
4
Štěpán Šafránek, Kendy a mnoho dalších v šestém filmovém básnickém díle, mající podtitul ´Konec legendy´. Žeby už skutečně poslední snímek a nebo se ještě dočkáme snímku sedmého odehrávající se někde v domově důchodců? Do charakterů všech přítomných postav s touto filmovou sérií spjatých kráčí, nebo už u někoho dávno vkročil, podzim života a tak to po dějové stránce opět podle toho vypadá. Skutečně lehce úsměvný film, který každým novým dílem ztrácí grácie a zábavnost. Když si vezmeme jenom postavy senilních dědků v restauraci v podání Jiřího Lábuse, Josefa Abrháma a Rudolfa Hrušínskýho, než zábavu spíše vyvolávají depresi. Očekávatelný romantický nádech se ztrácí v nekonečnu a na nějaké básničky nechť divák raději předem zapomene. Stejně jako u předchozího pátého snímku vzniká otázka, jaký smysl vlastně tento film má. Je vůbec zapotřebí? Omšelost se zase o něco zvýšila a různým podivnostem bylo učiněno za dost. Česká filmová krize, co se týče kvality, jak je vidět, stále přetrvává a tak se jedná o další snímek, který mezi vyhledávané rozhodně patřit nebude.

Dodatečné informace

Původní název:
Jak básníci čekají na zázrak (více)
  • Česká republika Jak básníci čekají na zázrak
  • Česká republika Ako básnici cakajú na zázrak
  • Česká republika How Poets Wait for a Miracle
Premiéra v ČR:
14. 4. 2016
Distributor:
Bioscop
Země původu:
Česká republika
Ocenění:
Žádná ocenění

Další z kolekce Jak básníci čekají na zázrak


Podobné


Předplatná


Powered byJustWatch