Jak básníci čekají na zázrak

61%

Komentáře a recenze 27

Dle počtu bodů
Brenan88
Brenan88
47 089 bodů
7.5
Po dlouhé době český snímek,který má co sdělit a dokáže pobavit. Moc mne ani neudivilo,že to jsou právě Básníci,kteří dokáží v dnešní době nabídnout adekvátní kvalitu. Už kdysi patřili mezi špičku a tento díl jakoby se jim přiblížil. Herecky přesvědčivé a i přes svůj trochu depresivní tón zábavné.
Pete69
Pete69
29 898 bodů
5.5
S básníky to šlo z kopce už od devadesátých let, takže se není čemu divit, že i poslední ( doufám, že definitivně poslední ) díl je svou kvalitou spíše průměrným českým filmem. Moc jsem se nepobavil, typ humoru sice zachován, ale do dnešní doby už příliš nezapadá. Pro mě zklamání. Básnící klidně mohli mít na konci výraznější a kvalitnější tečku.
martin-mickey-stusak
martin-mickey-stusak
28 434 bodů
4
Štěpán Šafránek, Kendy a mnoho dalších v šestém filmovém básnickém díle, mající podtitul ´Konec legendy´. Žeby už skutečně poslední snímek a nebo se ještě dočkáme snímku sedmého odehrávající se někde v domově důchodců? Do charakterů všech přítomných postav s touto filmovou sérií spjatých kráčí, nebo už u někoho dávno vkročil, podzim života a tak to po dějové stránce opět podle toho vypadá. Skutečně lehce úsměvný film, který každým novým dílem ztrácí grácie a zábavnost. Když si vezmeme jenom postavy senilních dědků v restauraci v podání Jiřího Lábuse, Josefa Abrháma a Rudolfa Hrušínskýho, než zábavu spíše vyvolávají depresi. Očekávatelný romantický nádech se ztrácí v nekonečnu a na nějaké básničky nechť divák raději předem zapomene. Stejně jako u předchozího pátého snímku vzniká otázka, jaký smysl vlastně tento film má. Je vůbec zapotřebí? Omšelost se zase o něco zvýšila a různým podivnostem bylo učiněno za dost. Česká filmová krize, co se týče kvality, jak je vidět, stále přetrvává a tak se jedná o další snímek, který mezi vyhledávané rozhodně patřit nebude.
Sheldon
Sheldon
16 059 bodů
3
V relativně zaplněném kině, které bylo vstřícně naladěno na srandu vládlo hrobové ticho a téměř hřbitovní atmosféra. Mě ten film přišel strašný a přiznám se, že jsem to až do konce fakt nevydržel.
sabule
14 227 bodů
2.5
Je to už dost nastavovaná kaše a lehce přestárlý hrdinové,kteří už nikomu nic nového nedají.
bayern
13 716 bodů
3.5
Trošku přestárlá komedie už asi nikomu nic nedá
avenis
avenis
8 151 bodů
5
S každým dalším dílem se odstup prodlužuje. Dvojka přišla po dvou letech, trojka po třech, čtverka po šesti, pětka po devíti a tato šestka po dvanácti letech. S odchodem režiséra Dušana Kleina se už asi dalšího dílu nedočkáme, což je patrně jen dobře, protože s básníky to jde z kopce. Pětapadesátiletý taťka si romanticky nabalí čtyřicítku a my máme plesat. Všechno je to tu takové tendenční. Vaření, tatínkovo kolo, strejdové, úžasné fotky, co mají viset minimálně v prestižní galerii... Tohle už nemá s autenticitou prvních dílů nic společného. Bohužel.
hp24
2 833 bodů
9.5
Je neuveritelne, jak Dusan Klein a s nim cely tvurci kolektiv vcetne hercu dokazal v prubehu 24 let a vsech dilu udrzet kontinuitu v poetice, humoru a myslenky, proicemz vsak vstrebaval a takrka dokumentaristicky zachycoval aktualni rytmus doby, prioritu obdobi, ve kterem dily vznikaly. Uctyhodne je i to, ze se k serii vraci temer vsichni herci z puvodnich dilu. Klobouk dolu! Je jen skoda, ze cas je nemilosrdny ke vsem - i k postavam ve filmu, i k jejich realnym predstavitelum a k tvurcum.
tomlery
tomlery
2 141 bodů
4
Co to? První čtyři díly na svou dobu byly vážně dobré, proč ale točit o x let další dvě pokračování? Aspoň jsem již byl na světě u zrodu tohoto filmu, avšak bohužel mi už bylo dokonce 15 let u 5. dílu a 26 let u posledního dílu. Atmosféra původních Básníků se ztratila a film tak dle mého názoru poněkud utrpěl. Možná je to tím, že postavy jsou stále stejné, a jak vidíte, díly se točily po dobu 33 let - dovršily Kristových let a doufám, že tímto bude všem básníkům již opravdový konec.
pitryx
pitryx
1 262 bodů
4
PRVNÍ DOJEM: Au, au, au. Tohle už asi nemělo vzniknout. Na skoro dvě hodiny tři až pět ucházejících vtípků. Jinak prostě skoro o ničem. Jen mi to připomnělo, jak stárnu a že za chvilku budu taky v kopru. Nebo už v něm taky jsem. V každém případě mrknu ještě jednou, třeba nemám dnes tu správnou náladu. Hezká muzika, připočítávám do do těch zatím dvaceti procent. No dobrá, zvedám na čtyřicet, zas taková katastrofa na dvacet to není.