Profilový obrázek

avenis

Eva Šindler
10 005
24. TopUživatel

Uživatel o sobě nic nenapsal.

Moravskoslezský, Frýdek-Místek, Česká republika



    Zahájení letních olympijských her 2024 Paříž
    Zahájení letních olympijských her 2024 Paříž (2024)
    8
    Bavilo mě to až do okamžiku, než začali exhibovat pestrobarevní úchylové. Jo, nestydím se to napsat. Tahle nemocná menšina mi zcela zkazila dojem z originálního zahájení.
    Tým utečenců je cosi, co máme respektovat. Odešli ze své domoviny, zřekli se jí a chtějí se stát příslušníky jiného národa. Ale Rusové a Bělorusi, kteří se nechtějí zřeknout své národní příslušnosti, ti nemají možnost soutěžit...
    Je to celé zvrácené. Sport, to je to, o co tu má běžet. Ne zhoubná politika.
    Já, Tonya
    Já, Tonya (2017)
    8
    Není důležité, jestli se to stalo, ale že se to stát mohlo... vypůjčím si citaci z našich Světáků. Jakákoliv vedlejší linka by byla jen zbytečnou výplňovou vatou. Film míří přesně na komoru. Tonya Hardingová určitě nebyla žádná bezmocná chudinka, ani nevinná oběť, ale neměla umetenou cestičku a všechno si musela vydřít, vybojovat a zasloužit si. Těžko soudit... Herecky i krasobruslařsky to Margot Robbie zvládla skvěle.
    Ženy v pokušení
    Ženy v pokušení (2010)
    9
    Tahle komedie je báječná, ale jen na první shlédnutí. Eliška Balzerová sype jednu hlášku za druhou, které jsou opravdu vtipné, ale fakt bohužel jen jednou. Při druhém shlédnutí už je humor vyvanulý. Tradičně zakysle vyhlížející Lence Vlasákové to zezadu v zástěře sluší a Veronika Kubařová dělá, co může. Utkvěla mi věta Evy Leinweberové, pronesena s její nezaměnitelnou dikcí: "Slyšíš? Vnímat mě máš."
    Valkýra
    Valkýra (2008)
    8
    Lehce masochistické mi případá, když se dívám na film, jak se pár odvážných vysoce postavených vojáků snaží zvrátit běh dějin a přitom vím, že se jim to nepovedlo. Když však zapomenu na to, že to vlastně vím, film je opravdu dobře natočený a zajímavý.
    Scénický kaleidoskop
    Scénický kaleidoskop (2021)
    6
    Jednota v rozmanitosti... sardinky v pudinku... tady úplně nevím, ale tak asi nějak vypadají hodiny na akademiích múzického umění, oboru hereckého. Výkřiky, pohyby, jakákoliv nesmyslnost se smí a (asi) něco vyjadřuje. Ostatně čtveřice kritiků to vyjádřila přesně... Moje umělecká úroveň skončila u lidového tance, takže tyto umělecké výšiny jsou mému chápání nedostupné. Ale hezký, kluci a holky, hezký.

    Oblíbená díla

    Oblíbení tvůrci

    • Plakát 1
    • Plakát 2
    • Plakát 3
    • Plakát 4
    • Plakát 5+3