Profilový obrázek

avenis

Eva Šindler
8 131
32. TopUživatel

Uživatel o sobě nic nenapsal.

Moravskoslezský, Frýdek-Místek, Česká republika



    Klub odložených žen
    Klub odložených žen (1996)
    7
    No já nevím... ale tahle taškařice je až příliš uječená a překotně prvoplánová, než abych se opravdu bavila bez pocitu trapnosti. Starší film "Od devíti do pěti" je o mnohem vkusnější formě pomsty. Ale i tak, sranda to je. Ovšem, dámy, co se na to díváte a máte stejný problém... nenechte se zmást. Jsou i jiné, daleko efektivnější způsoby, jak vyhrát nad manželovou druhou mízou. :)
    Jak básníci čekají na zázrak
    Jak básníci čekají na zázrak (2016)
    5
    S každým dalším dílem se odstup prodlužuje. Dvojka přišla po dvou letech, trojka po třech, čtverka po šesti, pětka po devíti a tato šestka po dvanácti letech. S odchodem režiséra Dušana Kleina se už asi dalšího dílu nedočkáme, což je patrně jen dobře, protože s básníky to jde z kopce. Pětapadesátiletý taťka si romanticky nabalí čtyřicítku a my máme plesat. Všechno je to tu takové tendenční. Vaření, tatínkovo kolo, strejdové, úžasné fotky, co mají viset minimálně v prestižní galerii... Tohle už nemá s autenticitou prvních dílů nic společného. Bohužel.
    Jak básníci neztrácejí naději
    Jak básníci neztrácejí naději (2004)
    6
    Pátý díl ze života Štěpána Šafránka už je poněkud nastavovaný a křečovitý. Ze Štěpánka je doktor po čtyřicítce, který včas nesebral odvahu k založení rodiny. A logicky, jeho vztah s Ute je vyvanulý. A opět logicky, východisko hledá v novém vztahu s mladou holkou. Ne, tohle už není hezký příběh.
    Konec básníků v Čechách...
    Konec básníků v Čechách... (1993)
    7
    Básníci počtvrté... porevoluční nadšení s hořkou příchutí. Ale opět velmi dobře zachycena ta reálná podstata doby. Vychcánci vytěží maximum, slušňáci se nestačí divit... Byla to doba, kdy se přerozdělovalo teritorium a kdy se přeléval kapitál. Jestli se dnes někdo ptá, jak je možné, že někdo má miliardy a někdo ne, tak tady je odpověď, jak se to dělalo...
    Jak básníkům chutná život
    Jak básníkům chutná život (1987)
    7
    V mém hodnocení skok o tři body, přestože film je sám o sobě opět skvělý. Může za to ta tíha života ve vší své pravdivosti, se kterou nelze nesouhlasit. Po euforickém dokončení studia čeká většinu vysokoškoláků pád na hubu... Bezpečnou teorii vytlačí nemilosrdná praxe, jen láska se vrací, aby ten život trochu zpříjemnila. Hlavně mít ten plán a ty jistoty...
    Co mi také moc nesedí, je změna ilustrátora. Jiří Šalamoun se mi nikdy nelíbil pro tu krutost, která z jeho obrázků čiší.

    Oblíbená díla

    Oblíbení tvůrci

    • Plakát 1
    • Plakát 2
    • Plakát 3