Asterix: Sídliště bohů

73%
Asterix: Sídliště bohů
Julius Caesar je bezesporu vynikající stratég a vojevůdce, který dosud nenašel přemožitele. Jen hrstka nepoddajných Galů se nadále vysmívá přímo do zobáku slavného římského orla a odolává jeho válečným výpadům. Nyní má Caesar geniálně lstivý plán, jak se drzých Galů zbavit jednou provždy: svést prostoduché vesničany kouzlem civilizace v podobě monumentálních římských staveb. Tedy, vlastně se jedná o kompletní vykácení lesů a výstavbu mramoráků (předchůdce dnešních paneláků)… Ale rozhodně s honosným názvem - Sídliště Bohů. Jenže Asterix a Obelix svou malou vesnici, ukrytou v hlubokém lese, oplývajícím chutnými divočáky, nadevše milují. Přece nedopustí, aby se z jejich milovaného domova stal pouhý turistický skanzen. Musejí nabrousit veškerý svůj důvtip a pokusit se prohnaného Caesara v této podlé bitvě porazit… (Bioscop)



Recenze: Asterix: Sídliště bohů

Kinobox.cz
80%

Z těch přibližně deseti celovečerních Asterixů, které jsem kdy viděl, je tento bezpochyby nejvtipnější, nejvýpravnější a celkově nejlépe "šlape". Samozřejmě, je to film především pro děti, a většina humoru tomu odpovídá, ale párkrát jsem se opravdu od srdce zasmál a skoro jsem se nenudil. Skoro.


Brenan88
Brenan88
47 088 bodů
7
Jsou zpět a v plné parádě! Moderní animovaný háv Asterixovi sluší a i po stránce příběhu je vše tak jak má být. Jako bych sledoval příběh napsaný před 40 léty. Originální a hlavně stále velmi zábavně pozitivní. Snad se v brzké době dočkáme nějakého nového dobrodružství.
Pete69
Pete69
29 761 bodů
7
Trošku modernější pojetí Astrixe, prvni 3D animace pokud se nemýlím..přesto ale zůstaly základní prvky zachovány a je to opravdu legrace. Moc dobrý animák. Když to nejde silou, zkusí to Caesar politicky. scénář je to povedený a také se vymiká starším Asterixům.
lamps
lamps
15 156 bodů
8
Jsou zpět. Galové rozvrácení více než kdykoli předtím, Římané prohnanější, ale také hloupější a hlavně vtipnější než dříve a humor vysoce trefný, společně s legendárními 12 úkoly nejlépe reflektující některé sociální problémy současnosti. Animace je skvělá a neotřelá a příběh, byť mu už v závěru lehce dochází dech a vtipy vyplývající překvapivě více z promluv postav začínají ztrácet účinnost, představuje i tak vrchol evropské animované zábavy za posledních pár let. V takovém duchu je libo servírovat nové kance a Římany klidně každé tři čtyři roky..

Dodatečné informace

Původní název:
Astérix: Le domaine des dieux (více)
  • Francie Asterix: Sídliště bohů
  • Francie Astérix: Le domaine des dieux
  • Francie Asterix and Obelix: Mansion of the Gods
  • Francie Asterix: Sídlo Bohov
Premiéra v ČR:
5. 3. 2015
Distributor:
Bioscop
Země původu:
Francie
Čeština:
Asterix: Sídliště bohů je dostupný s českým dabingem
Ocenění:
Žádná ocenění

Další z kolekce Asterix: Sídliště bohů


Podobné


Powered byJustWatch