Asterix a Galové

75%
Asterix a Galové
Asterix a Galové (Astérix le Gaulois) je francouzský animovaný film na motivy stejnojmenné komiksové předlohy. Římané se zoufale snaží odhalit tajemství nadpozemské síly Galů a chtějí získat recept jejich magického nápoje za každou cenu. Jeden z jejich vůdců ho chce totiž využít pro svůj vlastní prospěch a dostat se tak až na trůn samotného Cézara. Popletený Getafix mu sice uvaří zázračný nápoj, ale s úplně jinými účinky! Náš hrdina Asterix ho doručí - nápoj s neuvěřitelně silným účinkem, od kterého vlasy rostou, rostou a rostou... Umíte si představit ještě víc zábavy?



Pete69
Pete69
29 851 bodů
6
Prví Asterix je takovým úvodem do příběhu této legendární dvojice a osady s tajemným elixírem. Příběh je jednoduchý a přímý, není tam moc akce a animace je ještě dosti statická. Za mě je to pohodový nadprůměrný animák, další díly jsou už trošku lepší.
Fingon
16 886 bodů
6
Ač je to skoro hřích říct, hraná verze je lepší než tohle.
lamps
lamps
15 156 bodů
8.5
První filmový Asterix nedosahuje kvalit legendárních následovníků, ale musí se s ním počítat. Je to koneckonců odrazový můstek k těm hromadám zmlácených Římanů a nápaditého humoru, který bavil děti i dospělé tehdy, a pokračuje v tom i dnes. Už zde ostatně najdeme pěkných pár dialogů a motivů, které ukazují genialitu a nadčasovost Goscinnnyho vtipu..

Dodatečné informace

Původní název:
Astérix le Gaulois (více)
  • Belgie Asterix a Galové
  • Belgie Astérix le Gaulois
  • Belgie Asterix a Galovia
Země původu:
Belgie, Francie
Ocenění:
Žádná ocenění

Další z kolekce Asterix a Galové