Můj kamarád drak

68%
Můj kamarád drak

Dlouhá léta udivoval starý řezbář, pan Meacham (Robert Redford), děti ze sousedství pohádkami o divokém drakovi, který žije hluboko v lesích severozápadního pobřeží Spojených států. Pro jeho dceru Grace (Bryce Dallas Howard), správkyni v místním národním parku, jsou jeho příběhy jen divokými historkami… dokud nepotká malého Peta (Oakes Fegley). Pete je záhadný, desetiletý chlapec, který nemá ani rodinu ani domov, a který tvrdí, že žije v lesích s obřím zeleným drakem jménem Elliot. A podle Petova popisu se Elliot v mnohém podobá drakovi z historek pana Meachama. Za pomoci Natalie (Oona Laurence), jedenáctileté dívenky, jejíž otec Jack (Wes Bentley) vlastní místní pilu, se Grace vydává zjistit, odkud se Pete vzal, kam patří a zda jeho drak existuje. (Falcon)




Recenze: Můj kamarád drak

Kinobox.cz
60%

Kdyby tenhle film vznikl v roce 1985, rozhodně by fungoval lépe. Ale v roce 2016 působí Můj kamarád drak (2016) jako kdyby talentovaní tvůrci a herci byli svazováni bizarním rozhodnutím šílených producentů, kteří chtěli "něco jako ten starý laciný přiblblý film, ale aby to bylo velkolepé a dojemné".


Brenan88
Brenan88
47 088 bodů
6
Můj kamarád drak je velmi odvážným snímkem této doby. Není to totiž typický film,který by táhl masy lidí do kina. Je to totiž příjemná pohádka s velmi sympatickým obsazením,která si na nic nehraje. Všemu vévodí vynikající a nestárnoucí Robert Redford.
Pete69
Pete69
29 761 bodů
5.5
Dobrodružné fantasy určené hlavně pro děti a ženskou část populace. Je to velmi citlivě natočené, řekl bych, že to vysloveně hraje na citlivou stránku diváka. Film se mi celkem líbil, ale za mě je to klasický hollywoodský škvár a to přesně cílený. Efekty na dnešní dobu žádná sláva.
hanys_
hanys_
18 771 bodů
2
Karl Urban je frajer, ten se draka nebojí. Jinak fakt nuda, v tomhle žánru (fantasy dobrodružná pohádka) jsem se asi tak moc ještě nespálil.


Dodatečné informace

Původní název:
Pete's Dragon (více)
  • USA Můj kamarád drak
  • USA Pete's Dragon
Premiéra v ČR:
25. 8. 2016
Distributor:
Falcon
Země původu:
USA
Rozpočet:
65 mil. USD
Tržby:
143,7 mil. USD (celosvětově)
Čeština:
Můj kamarád drak je dostupný s českými titulky a českým dabingem
Ocenění:
Žádná ocenění

Powered byJustWatch