Doba ledová: Mamutí drcnutí

57%
Doba ledová: Mamutí drcnutí

Jestli lze nějaké období pozemských dějin označit za hodně zajímavé časy nabité všemožnými katastrofickými událostmi, za časy, které každému pořádně prověří schopnosti přežít, pracovat pro tým a také sílu jeho charakteru, pak je to určitě doba ledová. Jedno jaká. Jestli první, druhá nebo pátá. A právě v pátém dílu jedné z nejpopulárnějších animovaných filmových sérií opět potkáváme všechny staré známé hrdiny a pár úplně nových. Přichází ledová událost roku a s ní mamuti Manny, Ellie a Broskvička, něco jako lenochod jménem Sid, tygr Diego nebo vačičáci Crash a Eddie.

Nezapomněli jsme na někoho? Samozřejmě – na toho nejdůležitějšího, veverčáka Scrata. Ten, jak je jeho nedobrým zvykem, ve snaze ulovit konečně věčně prchající žalud způsobí nehodu, z níž se vyklube karambol a z něj úplná katastrofa. Začne to tím, že vytrvalého Scrata hon za žaludem katapultuje do vesmíru. A tam, díky třaskavé směsi své pověstné nešikovnosti a nekončící smůly, náhodně spustí sérii kosmických, nikoliv komických, katastrof. Což vede i k zcela zásadnímu ohrožení naší planety, na kterou rázem míří asteroid jako hrom a ohrožuje ledový svět i s jeho obyvateli.

A protože se naše parta skládá ze samých nefalšovaných a neohrožených hrdinů, nečeká na své vyhubení, ale vydává se na záchrannou výpravu do tajemné Geotopie, během níž ji potká nejen řada nebezpečenství, dobrodružství a komických chvilek. Sice jim tu a tam bude tuhnout krev v žilách, ale to především zimou, jinak to bude hlavně legrace. A jestli se Scrat konečně setká se žaludem? Kdo ví… (CinemArt CZ)




Recenze: Doba ledová: Mamutí drcnutí

Kinobox.cz
30%

Ve filmu, zaměřeném výhradně na nejmenší děti, mě překvapily také náhodně roztroušené popkulturní odkazy na starou Planetu opic, starou Frankensteinovu nevěstu a Neil deGrasse Tyson, který mluví černošskou lasičku, existující uvnitř hlavy reálné lasičky. Tedy, "reálné" lasičky, která mluví a bojuje s dinosaury nebo co to bylo a proč je jednooká proboha už ne!


lamps
lamps
15 156 bodů
4
Jestli měla čtyřka uhozenou zápletku, tak tohle je teprve něco - to už vážně ve Foxu ztratili veškerou soudnost? Všechny předešlé díly mám víceméně rád, už jen pro ty haldy sympatických a hláškujících postav, ale tady je snad každý prvek neuvěřitelně odfláklý a nevýrazný - od šíleného příběhu, kterému se musí smát i pětiletý Jajda, až po jednotlivé gagy, které se vytratily na úkor patetického rodinného žvatlání. Za pozornost stojí snad jen pár hlášek rázné babičky, bezprostřední navrátilec Buck a Scratův boj se zesílenou gravitací, při kterém jsem se musel chtě nechtě chlámat nahlas. Říká se, že méně je někdy více - u téhle série už by ale nejvíce bylo nic.
sabule
14 227 bodů
5.5
Pro děti do 10 let ještě dobré,ale jinak už hodně slabý odvar předchozích filmů o době ledové.Příběh je už dost natažený a jsou tam dlouhé nudné pasáže.Ale jinak jít na to z dětmi,tak si u filmu alespoň odpočinete i když ten prvotní boom už je bohužel pryč.
bayern
13 716 bodů
4.5
Film už je hodně koncipován pro menší a menší děti a začíná to být celkem nudné.Sice se hlavní postavičky hodně snaží a český dabing je opšt na jedničku,ale už tomu něco chybí,chybí originalita pilotních dílů a nevím,zda-li se plánuje ještě pokračování,na co máme být zvědaví?


Dodatečné informace

Původní název:
Ice Age: Collision Course (více)
  • USA Doba ledová: Mamutí drcnutí
  • USA Ice Age: Collision Course
  • USA Doba ledová 5
  • USA Ice Age 5
Premiéra v ČR:
14. 7. 2016
Distributor:
CinemArt
Země původu:
USA
Rozpočet:
105 mil. USD
Tržby:
408,58 mil. USD (celosvětově)
Čeština:
Doba ledová: Mamutí drcnutí je dostupný s českými titulky a českým dabingem
Ocenění:
Žádná ocenění

Další z kolekce Doba ledová: Mamutí drcnutí


Podobné


Powered byJustWatch