Profilový obrázek

Judinka

Komentáře 103

Od nejnovějších
  1. Men
    Men (2022)
    9
    Grandiózní a velkolepý, skvělý super žážitek. Nádherná kamera zaměřená na detail, úchvatná hudba. Zvuk lze vyzdvyhnout samostatně po zvukové stránce. Skvěký Rory Kinner i Jessie Buckley v hlavních rolích. Na film budu ještě hodně dlouho vzpomínat a jen tak ho z mysli nedostanu. Zajímavý psychologicko sociální přesah. Určitě doporučuji.
  2. The Gray Man
    The Gray Man (2022)
    5
    Nový typ agenta s největším rozpočtem bohužel neodpovídá výsledku. Prvodní snaha značně pokulhává a je otázkou, za co byly finanční prostředky utraceny i rozhodnutí o druhém díle. Příjemným přejvapením byl pouze paudouch Captain America Chris Evans a akční scény z Prahy. Bohužel opět nevyužitá šance .o(
  3. Klan Gucci
    Klan Gucci (2021)
    6
    Pro mne osobně velké zklamání. Čekala jsem velkofilm a velkovýpravu s množstvím herců i produkcí kostýmů atd. Ve finále, ale komorní životopisné drama s velkou reklamou. I samotné herecko výkony včetně Lady Gagy, která se na svoji roli pilně připravovala působí značně nevyrovnaně. Z daného ohledu film poměrně zapadá mezi ostatní obdobné. Nevyužitá šance.
  4. Velká premiéra
    Velká premiéra (2022)
    7.5
    Miroslav Krobot před kamerou i za kamerou v roli režiséra i scénáristy. Typický humor pro specifickou část publika ve filmu o jedné velké premiéře. Výtečná Iva Janžurová s Turotovým syndromem i představitel hlavní role Pavek Šimčík, kterému byla role psaná na míru. Neváhejte a připravte se, velká premiéra právě začíná.
  5. Kdyby radši hořelo
    Kdyby radši hořelo (2022)
    7
    Čennočerná komedie ala filmy Miroslava Krobota, který zde není autorem scénáře ani režisérem a ztvárnil tentokrát "pouze" jednu z hlavních rolí. Film o tom, jak klidný chod vesnice naruší nevídaný čin a o to, jak moc silné mohou být dezinformace. Film je navíc inspirován skutečným příběhem, takže neváhejte a zajděte do kina :o)
  6. Vlastníci
    Vlastníci (2019)
    9
    Co lze dodat k tomuto skvělému filmovému počinu, který vychází ze stejnojmenné divadelní hry. Pokud jste tak měli možnost hru vidět, jistě mi dáte za pravdu, že se s filmem nedá srovnat. Minimalistický příběh jedné schůze SVJ rozehrává skvělé herecké výkony i skvělé dialogy. Film tak můžete vidět i několikrát a stále nestíháte břitký humor, který je dokonale vyprecizován v každém dialogu, v každé poznámce. Opravu návrat ke klasickým komediím, který není opravdu mnoho.
  7. Contratiempo
    Contratiempo (2016)
    9
    Pro mě opravdu skvělá podívaná a španělské krimi drama zasazené do kulis několika postav, které propojuje jedna tragická událost. Hodnocení uživatelů zcela jistě odpovídá, neboť film se nese v příjemném tempu 106 minut, které jsou však naplněny do poslední minuty. Hledání podstaty a pravdy vyprávěného příběhu odkrývá dosud neokryté a dostává se stále více a více blíže skutečné pravdě. Závěr filmu se tak kradmo blíží a celý film Vám tak přináší skvělý filmový i divácký zážitek.
  8. AVA: Bez soucitu
    AVA: Bez soucitu (2020)
    5.5
    Jessica Chastain jako neohrožená vražedkyně, která má spoustu otázek týkajících se hledání odpovědi na to, čím se jejich oběť provinila. Ukázky, které jsme měla možnost vidět mě přesvědčily v tom, že samotný film drží bohužel dějovou i filmovou linii letních prázdninových dnů. Přestože je ve filmu možno vidět několik velkých hereckých jmen od samotné Jessici, Colina Farrela až po Johna Malkoviche, příběh samotný i herecké výkony těchto hvězd tomu bohužel vůbec neodpovídají. Zcela promarněný potenciál, který se nemůže vyrovnat obdobným filmům (Brutální Nikita, Atomic Blond, Volavka).
  9. Témeř dokonalá tajemství
    Témeř dokonalá tajemství (2019)
    5
    Film je nepříliš zdařilou předělávkou mnohem povedenější předlohy, a to italského filmu Naprostí cizinci, který jsem svého času shlédla na filmovém festivalu Febio. Moc nechápu, proč tak povedenému filmu z nedávné doby bylo třeba vytvářet novou mutaci. Ze srovnání se svým starším bráškou bohužel tento snímek nevychází příliš dobře.
  10. Modelář
    Modelář (2020)
    2
    Neskutečná slátanina! Nechápu, jak tento naprosto nepodařený film mohl být nominován na Českého lva hned v několika kategoriích. Film nedrží pohromadě absolutně v ničem, naprosto příšerná hudba, která od prvních minut filmu dávala znát, že půjde o snímek přinejlepším druhé, ne-li třetí kategorie. Ani Hádek se mi tentokrát nelíbil, celé to působilo strašně přebarveně a neprofesionálně. Dialogy jak z jiného světa. Je mi líto, ale takto opravdu ne.
  11. Deepwater Horizon: Moře v plamenech
    Deepwater Horizon: Moře v plamenech (2016)
    8
    Film mne pozitivně překvapil. Na to, že v něm hraje Mark Wahlberg, který se velmi často propůjčuje k ryze béčkovým snímkům, se jedná o poměrně zdařilé dílko. Velmi se mi líbily efekty a neskutečná reálnost scén, která člověka vysloveně vtáhne do děje. Mohu jedině doporučit.
  12. Všechno bude
    Všechno bude (2018)
    7.5
    Zajímavá originální česká road-movie. Osvěžující příběh dvou hlavních dospívajících hrdinů, kdy až do konce filmu nevíte, jak vše nakonec dopadne. Vynikající výkony hlavních do té doby neznámých představitelů pod režijní taktovkou Olma Omerzu. Zasloužené ocenění v rámci Českého lva. Po dlouhé době opět řádně natočený i zahraný nezávislý film :o)
  13. Toman
    Toman (2018)
    5.5
    Čekala jsem více a bohužel film jeden od začátku v zajetých kolejí obdobných historických rekonstrukcí. Přestože jde o velmi zajímavý příběh, dle mého se mu nepodaří vykřesat z příběhu tolik, kolik původní scénář předpokládal. V TV rozděleno na dva díly, kdy po shlédnutí dílu prvního, myslím, že díl následující již nic nezachrání. Hlavní představitel i jemu sekundující protihráči nijak extra nevynikají :o(
  14. Blíženec
    Blíženec (2019)
    5.5
    Blíženec přes své velmi akční ukázky nenaplnil svůj potenciál a místo akčního filmu přejde ihned z počátku do velmi pomalého až rodinného tempa. Dané nezachrání ani hlavní představitel v podání Willa Smitha, která již nezachrání nevyužití potenciál a jeho výkon odpovídá celkovému vyznění celého filmu. Škoda nevyužité šance a promarněné příležitosti i snahy celého filmového týmu :o(
  15. Co jsme komu zase udělali?
    Co jsme komu zase udělali? (2019)
    6
    Co si budeme povídat, je to o dost slabší než jednička.. Ale to jsem očekávala, takže zklamaná nejsem. Dějová linka mě bavila, nenudila jsem se ani chvilku, celý film je provázen kvalitním humorem. Verneuilovi a jejich dcery a zeťové jsou moje srdcovka, takže bych klidně uvítala i trojku. Účel to splnilo a já jsem moc spokojená.
  16. To Kapitola 2
    To Kapitola 2 (2019)
    4
    Po velkém očekávání přišlo, jak už to tak bývá, trochu zklamání. Pro někoho možná více než trochu, pro mě 2. díl představuje spíš zbytečné pokračování skvělého 1. dílu. Neskutečně dlouhá stopáž a kam se podělo napětí? Lekačky jsou předvídatelné a místy i trochu komické. Charisma dětské party je to tam a z filmu je jen průměrný horůrek. Vlastně si ani nevybavuji, jaká tam hrála hudba, což znamená, že na mě moc nezapůsobila.
  17. Národní třída
    Národní třída (2019)
    9
    Super film! Pod tvrdou slukou a všemi těmi vulgarismy a zdarma rozdávanými pěstmi je skryt nádherný, ale smutný lidský příběh z pražského legendárního sídliště, který se režisérovi opět podařilo nádherně odvyprávět a hlavně zakončit nečekaně silným závěrem. Zdánlivě jednoznačný film, jenž dokáže překvapit skvělými kontrasty a skvelym hudebním doprovodem. Milé překvapení a druhá pozvánka na další filmový počin Štěpána Altrichtera.
  18. Zlato
    Zlato (2016)
    7.5
    Velmi zdařile natočený film o skutečné události, která zahýbala doslova celým světem. Matthew změněný k nepoznání zde podává skutečně brilantní výkon. Už při sledování filmu jsem si říkala, že to byla role jako dělaná pro Christiana Balea a prý původně byl režisérem skutečně zamýšlen jako vhodný představitel hlavní role. S McConaugheym ovšem Gaghan neudělal rozhodně žádnou chybu. Velmi fascinující životní příběh člověka pohybujícího se na hraně.
  19. Tenkrát v Hollywoodu
    Tenkrát v Hollywoodu (2019)
    6
    Oproti vysokým očekáváním vyvolaným nadšenými recenzemi jsem byla bohužel spíše zklamaná. Předchozí film Quentina, Osm hrozných, se mi ve srovnání s tímto kouskem líbil mnohem více. Scény z natáčení westernových seriálů Leonarda jsou nekonečné. Oproti jiným filmům Tarantina jsem zde postrádala humor, který se zde objevoval spíše v náznacích. Oba hlavní mužští hrdinové podávají ve svých rolích skvělý výkon, ale obávám se, že bez poměrně důkladné znalosti americké dobové filmografie člověk jen tupě zírá a snaží se pochopit, o čem, že to jako má být (tím ovšem nemyslím velké finále). Neskutečné množství indicií a narážek, které by svojí precizností stály za ocenění, prostě běžnému neamerickému divákovi uniká.
  20. Slunovrat
    Slunovrat (2019)
    8
    Na tento horor jsem byla hodně zvědavá díky předchozímu filmu režiséra, Děsivému dědictví, který byl skutečně originální a fascinující. Slunovrat je opět něčím, co naprosto vybočuje. Protiklad překrásné přírody, svítícího slunce a bohaté květinové nadílky, na jejichž pozadí probíhá psychologické až hororové drama za notného přispění naprosto skvělé hudby. Na můj vkus byl značně nevýrazný představitel hlavní mužské role, ale to se myslím dá odpustit a o to více jsem si užila závěr :-D. Poznámka k delší stopáži - film plynul naprosto přirozeně a vše uteklo až překvapivě rychle.
  21. Černobyl
    Černobyl (2019)
    9
    Další z filmových počinů HBO, autentický, syrový. Nejhorší havárie v historii v pěti dílech mapujících krok po kroku události, ke které nemuselo dojít. Fabulace a lži vystavené na tisících a tisících nevinných obětí. Opravdu skvělá minisérie se skvělými hereckými výkony, která Vás zcela pohltí a nepustí. Naprostá povinnost pro všechny milovníky skvělých seriálů, ale též ty, kteří chtějí poodhalit pozadí události, kterou již nikdy nikdo nevymaže z naší novodobé historie.
  22. Sedmilhářky
    Sedmilhářky (2017)
    7
    Docela dlouho jsem Sedmilhářky odmítala, ale nakonec jsem podlehla a dala jim šanci. Musím uznat, že mají sice něco do sebe, ale čekala jsem něco více. Po filmařské stránce není co vytknout a střik je velmi dobrý včetně hereckých výkonů hlavních hvězd. Od začátku tak víme, k čemu se schyluje a díl po dílu poodhalujeme střípky tajemství jednotlivých představitelek, až k finálnímu konci. Uvidíme, co přinese druhá řada :o)
  23. Zlo s lidskou tváří
    Zlo s lidskou tváří (2019)
    7
    Ted Bundy - jméno, které překročilo hranice Ameriky, jméno, které překročilo veškeré hranice lidskosti. Neodolatelný Ted Bundy s tváří Zaca Efrona a jeho neuvěřitelný příběh s nepřekonatelnou vírou ve svoji nevinnu, která provází celý film až do zcela úplného konce. Velké plus si zaslouží dobová rekonstrukce celých skutečných pasáží a téměř věrná kopie skutečných procesů. Zac Efron je oproti skutečnému Bundymu až příliš líbivý a zlo má tak v jeho podání o to horší podobu.
  24. Mumie: Hrob Dračího císaře
    Mumie: Hrob Dračího císaře (2008)
    5
    Řekla bych, že je to prakticky stejná písnička jako předchozí mumie jen s pár podstatnými mínusy. První obrovské mínus je výměna Rachel Weisz, další věc co mě dost otravovala byla sterilní atmosféra proložená sem tam nějakým vtípkem a jako vrchol Jet Li měnící se do jakékoli podoby si usmyslí. Po většinu filmu jsem se nemohla zbavit pocitu určité trapnosti, která z filmu bohužel sršela.
  25. Mumie se vrací
    Mumie se vrací (2001)
    7
    Slabší než jednička. Celé je to strašně přeplácané a videoherní. A taky triky jsou velmi poměnlivé kvality. Zatímco uvodní střet dvou obřích armád je udělán dokonale, celá závěrečná sekvence (obzvlášť král Škorpion) je udělán takřka průměrně až podprůměrně, jakoby už tvůrcům došly peníze. A navíc ty flashbacky a příběh napsaný snad za noc.... Ale pokud vypnete mozek a přivřete obě oči,budete se královsky bavit.A musím ještě pochválit hudbu - ta se zde vážně povedla.
  26. Mumie
    Mumie (1999)
    7.5
    Film, který Vám zaručeně evokuje vzpomínky na Indiana Jonese. Ne že by snad Mumie dosahovala Jonesových kvalit, ale velmi se jim blíží. Je to skutečně popcornová dobrodružná podívaná s nápaditým dějem, osobitým vtipem a kvalitními herci. Nejvíce mě zaujal záporný hrdina Imhotep v podání Arnolda Vosloo. Byl charismatický, ale zároveň z toho jeho charismatu čišelo i skryté nebezpečí. Do své role se hodil Vosloo naprosto přesně.
  27. Skyfall
    Skyfall (2012)
    8.5
    Za mě jednoznačně nejlepší Bond. Shodou okolností jsem jej shlédla v kině a přestože nejsem prvoplánovou fanynkou tohoto neprůstřelného svůdce, byl to rozhodně filmový zážitek nejvyšší kategorie. Kombinace skvělé hudby, úžasné kamery, výtečného hereckého obsazení a mrazivé zápletky, která nadchne každého diváka.
  28. To
    To (2017)
    8.5
    Film je opravu děsivý a když jsem se dočetla, jaké ještě byly natočené scény, které nakonec ve filmu vůbec nepoužili, až jsem si oddechla, že jsem takových drastických nechutností byla ušetřena. Atmosféra filmu je jedinečná a až přitažlivě zvrácená. Člověk prostě nemůže z obrazovky odtrhnout oči, i když je mu vše, co se tam odehrává značně proti srsti.
  29. Sicario: Nájemný vrah
    Sicario: Nájemný vrah (2015)
    8.5
    Napoprvé mi tento film připadal jako "děsná nuda". Nedávno jsem jej shlédla podruhé a musela jsem ocenit skvělou hudbu a nezaměnitelnou atmosféru. Film je třeba skutečně bedlivě sledovat, aby byl člověk stále v obraze, co se to ve filmu vlastně odehrává. Už se těším na pokračování, které si rozhodně nenechám ujít.
  30. Debbie a její parťačky
    Debbie a její parťačky (2018)
    7.5
    Velmi zábavná dámská variace na Dannyho parťáky s přímo hvězdným obsazením. Zápletka od počátku zřejmá a nijak komplikovaná, tudíž divák se může zcela uvolněně soustředit na jednotlivé vtípky a gagy. Bohužel i doprovodné nachytávky na diváka jsou od počátku natolik průhledné, že překvapení se sice nekoná, ale to se filmu tohoto žánru dá, myslím, odpustit.
  31. Delirium
    Delirium (2018)
    6
    Musím uznat, že jsem se zde trochu nudila, ale i tak se dá na tomto poněkud klasickém hororu s ještě klasičtější zápletkou najít i pozitivní místa. Návrat do opuštěného rodinného sídla po dvaceti letech z psychiatrické léčebny nemusí být vždy zcela ideální a 30 dní k vytoužené svobodě pod dohledem probačního úředníka, může být někdy nadlidský výkon. Kolik dní vydržíte :o)
  32. Dukla 61
    Dukla 61 (2018)
    8.5
    Skvělý počin České televize, skvělé výkony a ještě skvělý hantec. Opravdu klobouk dolů - režisér i herci a jejich přenos daných postav i atmosféry je někdy až mrazivý. Celý snímek je tak úctyhodnou poctou všem tragicky zahynulým horníkům. Každá tragédie má své viníky - zde však zůstane vše ukryto hluboko pod povrchem.
  33. Tiché místo
    Tiché místo (2018)
    8.5
    Původně jsem do kina vůbec nechtěla a už vůbec jsem nečekala, že bude daný snímek s poněkud zvláštním názvem až tak dobrý. Skvělá zápletka a myšlenka, která neřeší nic o tom, jak k danému došlo a nečekaně nás tak ihned vnese přímo do tvrdé reality děje. Jak by řekl klasik, ticho je zde opravdu ohlušující a mohu film všem velice doporučit :o)
  34. Poseidon
    Poseidon (2006)
    5
    Tak tento film mne příliš neoslovil, a to ani po režijní, ani po herecké stránce. Dle mého pocitu se jedná o dílo béčkového střihu, které je určeno jako výplň televizního programu v nepříliš atraktivních časech. Mnoho dějových momentů posrádá logiku a film jako celek nepůsobí zdařile. Bohužel.
  35. Vesnice
    Vesnice (2004)
    8.5
    Tento film jsem viděla pře lety v kině a kupodivu mne neoslovil tolik, jako televizní projekce v letošním roce. Film má velmi dobrou strašidelně napínavou atmosféru a stojí na pefektních hereckých výkonech. Zajímavá zápletka s překvapivým rozuzlením, ostatně jak to u Shyamalana bývá.
  36. Vražda v Orient expresu
    Vražda v Orient expresu (2017)
    7.5
    Na tento film jsem byla velm zvědavá, neboť se jedná o notoricky známou detektivkyu Agathy Christie s její oblíbenou postavou belgického detektiva Hercula Poirota. Právě obsazení této role jsem se nejvíce obávala, ale po shlédnutí musím přiznat, že režisér se svého nelehkého úkolu zhostil až překvapivě dobře. Příjmená a velmi dobře zpracovaná oddechovka.
  37. Atomic Blonde: Bez lítosti
    Atomic Blonde: Bez lítosti (2017)
    8
    Film očividně produkovaný pro pánskou část publika, přičemž se ani nesnaží předstírat jakýkoli zájem o divačky. :-) Přesto jsem se u filmu až překvapivě dobře bavila. Zejména bojová scéna odehrávající se v bytovém domě během demonstrace je neskonale podařená a celý večer jsem se jí snažila opakovaně vybavit a přijít na to, jak to dokázali tak skvěle natočit - takže už díky této nekonečné scéně na jeden záběr, klobouk dolů. Další procenta musím přidat za skvělý soundtrack, zejména zakomponování písně George Michaela - Father Figure. Super!
  38. Ghost in the Shell
    Ghost in the Shell (2017)
    5.5
    Film zcela vyumělkovaný a v mnoha ohledem značně nelogický. Nikde není ozřejměno, proč typ robota, který jako jediný má být ovládán lidským mozkem s lidskou myslí, je naprosto bez jakýchkoli emocí, které není schopen ani předstírat, přestože ostatní "čistokrevní" roboti takto sterilně zdaleka nepůsobí. Celé to bylo zkrátka velmi velmi zvláštní.
  39. Oklamaný
    Oklamaný (2017)
    6.5
    Od tohoto filmu jsem si slibovala silný psychologický zážitek. Žádná katarze se sice nekonala, ale filmu nelze upřít jisté napětí, které prakticky po celou dobu nepolevuje a spíše graduje. Herecké výkony hlavních představitelů jsou stavebním kamenem tohoto poněkud komorního dramatu.
  40. V pasti
    V pasti (2016)
    6
    Od tohoto filmu jsem asi čekala více, i když nelze upřít, že přinejmenším první polovina působí velmi zdařile a až mysteriózně. Přestože je snímek velmi dobře zahraný i zrežírovaný, celému dílu ubírá body závěr, který film sráží do úrovně o jednu kategorii nižší. Škoda.