To

78%
To
To (It) je americký filmový horor na motivy stejnojmenného románu Stephena Kinga. V malém městečku Derry začínají mizet děti jedno po druhém. Aby se také nestali potravou zlého monstra, které na sebe bere podobu klauna jménem Pennywise, rozhodne se sedm kamarádů, že budou držet při sobě a jeho řádění zastaví.



Recenze: To

Kinobox.cz
70%

Na novinářské projekci jsme museli odsouhlasit, že "nebudeme v recenzích prozrazovat děj filmu", ale nedokážu si představit, co je tím myšleno. Film nemá žádnou "překvapivou pointu" a pokud bych čistě popisně odvyprávěl celý jeho děj, nijak příliš by se nelišil od libovolného dílu Noční můry na Elm Street...


Brenan88
Brenan88
47 059 bodů
8
Po shlédnutí snímku jsem dostal neodolatelnou chuť přečíst si Kingovu knižní předlohu a to z jednoho prostého důvodu - snímek ve mne totiž vyvolal řadu otázek na které nebyl schopný po celou délku filmu odpovědět. Vůbec jsem se tak nedozvěděl kde se vlastně TO vzalo a proč má podobu klauna. I proto jsem šel s hodnocením mírně dolů,ale i tak jsem více než spokojený. TO je podle mne po řemeslné stránce takřka dokonalým snímkem kde Muschietti dokázal skvěle zachytit 90tkovou atmosféru. Casting byl zvolen parádně a všichni dětští herci se svých rolí chopily na výbornou. Po celý snímek panuje velmi hutná atmosféra a i když Pennywise vyloženě neděsí,tak o napětí zde není nouze. Navíc snímek má spád a než se nadějete,tak bude film u konce.
Pete69
Pete69
29 102 bodů
8.5
Velmi dobrý horor. Bál jsem se sice přiměřeně, ale některé scény byly slušné. Příběh hodně připomíná Noční můru v Elm Street, akorát se to neděje ve spánku. Podobný pocit jako u Noční můry jsem měl i u tohoto snímku. Dobrá volba pro ty, kteří se rádi bojí.
xxmartinxx
xxmartinxx
22 266 bodů
6
Rozhodně jsem nečekal, že by tak mainstreamově úspěšný horor mohl být výrazně dobrý - ne že by to bylo nemožné, jen to je v dnešní době (na rozdíl od dob minulých) nepravděpodobné. Nečekal jsem ale až takový přeplácaný bordel, který má v sobě asi tolik děsu jako FX seriál, ale bohužel o dost míň charismatu. Hádám, že komu chutná popcorn s příchutí Stranger Things, může být spokojený. Mě to nezajímá nad rámec pár hezkých záběrů.


Dodatečné informace

Původní název:
It (více)
  • USA To
  • USA It
Premiéra v ČR:
7. 9. 2017
Distributor:
Freeman Entertainment
Země původu:
USA
Přístupnost:
15+
Čeština:
To je dostupný s českými titulky a českým dabingem
Ocenění:
Žádná ocenění

Další z kolekce To


Podobné


Powered byJustWatch