Černobyl

95%
Černobyl
Mini-série věnující se havárií jaderné elektrárny v Černobylu, která se odehrála v roce 1986.




Brenan88
Brenan88
47 109 bodů
9.5
Seriálová lahůdka z dílny HBO, kterou by si neměl nechat ujít žádný nadšenec do historie spojené s Černobylem. První díl výborně navnadil a při jeho sledování mi občas tuhla krev v žilách. Historicky naprosto přesně převedené a řemeslně dokonalé. Už se nemohu dočkat dalšího dílu.
xxmartinxx
xxmartinxx
22 408 bodů
8
Dobře napitchovaný seriál, kde se syrová stylizace střetává přesně na půl cesty s archetypálními osobními konflikty jak z antické tragédie. Jednotlivé "minipříběhy" udržují pozornost, aniž by ubíraly celku, a dávkování informací je nastaveno přesně tak, aby to působilo jako náročné dílo, ale přitom nebyl jediný důvod, aby ho někdo nepochopil. Bylo zajímavé sledovat tuhle dokonalou truhlařinu paralelně s implodujícím fiaskem Hry o trůny. Tenhle krátký, ucelený formát sluší HBO jednoznačně líp.
kunafix
kunafix
20 052 bodů
10
Tohle je prostě pětihvězdičkovej seriál. Je to totiž prostě skvěle natočené. Maximálně autentické - za to může nejen to socialismem nasáklé prostředí (paneláky, auta, hadry, účesy, komunismus, všechno), ale také výběr docela neznámých herců. Ti, přestože nejsou rusáci, opravdu jak rusáci vypadali. Prostě je na tom vidět poctivě odvedená práce a NEzanedbání přípravy faktů. Akorát ten Gorbačov se mi zdál, že má tu skvrnu nějakou moc velkou, chch. Vrchol podle mě přišel se třetím dílem, kde jsou první opravdu hnusné oběti s radioaktivními popáleninami a myslím, že většina diváků může být ráda, že neukázali i toho "bez obličeje". No kurva, tohle bych asi fakt nikomu nepřál (i když ve správné situaci asi pravděpodobně aji jo). Ale zanechalo to ve mě opravdu pěknou hnusnou vzpomínku a vyvolalo strach z toho, že takhle bych nikdy nechtěl chcípnout. O to víc si tohoto seriálu cením. Celé je to strašně depresivní. Snad ani jednou nebyl důvod se cítit dobře. A o to víc si tohoto seriálu cením. Vadily mi jen pár drobných věcí: hra na city při lovu pejsků, bábuška co nechtěla opustit svou kravku a tak... Chválím, že nám laicky vysvětlili, jak funguje a jak exploduje jaderný reaktor. Chválím, že poslední díl nám nabídl i sumarizaci následků a skutečné účastníky/místa. Chválím i radioaktivní hudbu u závěrečných titulků od Hildur Guðnadóttir. Chválím to celé. PS: Legasov vypadal jak můj alergolog, chch.


Dodatečné informace

Původní název:
Chernobyl (více)
  • USA Černobyl
  • USA Chernobyl
  • USA Чернобыль
Premiéra v ČR:
7. 5. 2019
Země původu:
USA, Velká Británie
Knižní předloha:
Čeština:
Černobyl je dostupný s českými titulky a českým dabingem

Podobné


Powered byJustWatch