Popírání holocaustu

67%
Popírání holocaustu

Film líčí právní spor uznávané spisovatelky a historičky Deborah E. Lipstadtové (Rachel Weisz) proti Davidovi Irvingovi (Timothy Spall), který ji obvinil z urážky na cti. Lipstadtová totiž veřejně označila Irvinga za člověka popírajícího holocaust. V anglickém právním systému padá v případě urážky na cti důkazní břemeno na žalovaného, proto musí Lipstadtová a její právní tým, vedený Richardem Ramtonem (Tom Wilkinson), dokázat, že k holocaustu skutečně došlo. (Falcon)




Pete69
Pete69
29 898 bodů
6.5
Pěkné soudní drama, které je sice dobré, není teatrální a je adekvátně ohleduplné k tématu. téma samotné je velmi silné, ale problém snímku je, že se nepodařilo na diváka přenést něco navíc. Zpracování považuji za průměrné, téma zajímavé a poutavé. Celkově mi ale nevyjde více než 65%.
xxmartinxx
xxmartinxx
22 285 bodů
4
Nesnesitelně klasické drama bez snahy o cokoliv než vyždímání atraktivního tématu, kvůli kterému se na to budou chtít lidi se zájmem o historii podívat i přes odrazující hodnocení. Nedívejte se, radši si přečtěte něco na Wikipedii.
hanys_
hanys_
18 771 bodů
6
Zajímavé soudní drama, které ale dojíždí na absenci nějaké překvapivé nebo silnější scény. Protože ten děj jen tak klidně plyne až k jasnému závěru, naštěstí to tady dost zachraňují ti herci, hlavně Wilkinson a Spall si to v soudní síni celkem užívají.

Dodatečné informace

Původní název:
Denial (více)
  • Velká Británie Popírání holocaustu
  • Velká Británie Denial
Premiéra v ČR:
30. 3. 2017
Distributor:
Falcon
Země původu:
Velká Británie, USA
Rozpočet:
10 mil. USD
Tržby:
4,07 mil. USD (celosvětově)
Čeština:
Popírání holocaustu je dostupný s českými titulky a českým dabingem
Ocenění:
Žádná ocenění

Podobné


Powered byJustWatch