Akta Pentagon: Skrytá válka

70%
Akta Pentagon: Skrytá válka

Film líčí příběh novinářů deníků The Washington Post a The New York Times, kteří zveřejnili tajnou zprávu označovanou jako Pentagon Papers o angažovanosti americké vlády během války ve Vietnamu. Snaha o ututlání skutečností trvající čtyři prezidentská období donutila první americkou vydavatelku Kate Graham (Meryl Streep) a ambiciózního šéfredaktora Bena Bradleeho (Tom Hanks) z deníku The Washington Post vyhlásit vládě bezprecedentní válku o zveřejnění tajné vládní zprávy Pentagon Papers. (Vertical Ent.)




Recenze: Akta Pentagon: Skrytá válka

Kinobox.cz
60%

I když Streepová i Hanks jsou tradičně dobří, jejich přítomnost v tomto filmu mi připadala spíše na závadu. Zajímal mě objektivní popis toho, co se dělo. Nezajímaly mě vnitřní myšlenkové pochody těchto dvou lidí a nekonečné variace na téma "mám dát přednost byznysu nebo vyššímu principu?". Jiné postavy mi přišly stejně zajímavé, ne-li zajímavější, a byl jsem v tomto případě rád, že je většinou hráli málo známí herci, kteří na sebe nestrhávali pozornost.

Kinobox.cz
73%

Námět sám o sobě je zajímavý. Ze scénáře bylo patrné, že za ním je spousta práce, a že ho psal někdo, kdo problematiku novinařiny vyloženě žere. Není divu, když se tedy v titulcích člověk dočtě, že jedním ze scenáristů je Josh Singer, který psal i předloňského oscarového vítěze v kategorii nejlepší film, snímek Spotlight (2015).


Brenan88
Brenan88
47 059 bodů
7
Zde toho není ani moc co psát. The Post je výborný film a jen dokazuje,že má Spielberg stále co říct a že nepatří do starého železa. Po řemeslné stránce naprosto dokonalé,aby tak nebylo,když se Steven obklopuje jen těmi nejlepšími v branži. Nádherná kamera,dobová atmosféra,přesný střih,precizní režie,ale hlavně výborné herecké výkony v čele s Hanksem a Streep. Navíc přesně takové typy filmu (historické dramata) Spielbergovi nejvíce sedí a na výsledku je to znát. K celému filmu mám snad jedinou výtku,která je však mým osobním problémem. Dané téma mi není příliš blízké a tudíž mne moc neoslovilo. Navíc je nám hned od začátku představeno obrovské množství postav ve kterých jsem se musel nějakou chvíli orientovat. Místy se tak stalo,že na mne snímek působil nepřehledně,nudně a mdle. Závěrečná půlhodinka v sobě skrývá vše co jsem očekával od celého filmu a nedostal jsem. Jenže tohle je v první řadě jenom můj osobní problém a věřím,že člověk znalý těchto událostí bude rozhodně spokojený. Nechci nijak ukazovat prstem,ale z celého filmu mám také pocit snahy o získání Oscara,který nakonec možná i padne. Když to celé shrnu,tak jsem spokojený,ale The Post u mne patří k těm méně výrazným snímkům, kterým Spielberg vdechl život.
xxmartinxx
xxmartinxx
22 265 bodů
6
Chraň bůh, ten film není špatný. Vylo zajímavé pozorovat v tak komorním filmů všechny ty celkem výrazné filmové postupy (předně kameru), které na sebe tak moc upozorňují. Ale mě to upřímně řečeno prostě nezaujalo. Rád bych, aby v tom bylo něco komplexnějšího, ale není.
hanys_
hanys_
18 771 bodů
4
Velká událost to bezpochyby byla, film jí určitě ale není. Spielberg už jede jen tak na neutrál, takže v žánru novinářské drama je tohle spíš z toho slabšího soudku. Ale stejně jako u ve stejný den viděné Niti od PTA je tohle herecky a hudebně hodně ok.

Dodatečné informace

Původní název:
The Post (více)
  • USA Akta Pentagon: Skrytá válka
  • USA The Post
  • USA The Papers
Premiéra v ČR:
22. 2. 2018
Distributor:
Vertical Entertainment
Země původu:
USA
Rozpočet:
50 mil. USD
Tržby:
179,77 mil. USD (celosvětově)
Čeština:
Akta Pentagon: Skrytá válka je dostupný s českými titulky a českým dabingem

Podobné


Powered byJustWatch