Sandra Nováková

5.8
Sandra Nováková
Sandra Nováková je česká herečka a scenáristka. Narodila se v roce 1982 v Praze a má tři starší bratry. Od dětství zpívala v Dismanově rozhlasovém souboru a od šesti let se věnuje herectví. Po základní škole se Sandra Nováková přihlásila na Pražskou konzervatoř, kterou úspěšně absolvovala. Co se týče působení v divadle, je Sandra Nováková na volné noze, neboť u ní převládají televizní a filmové nabídky. Sandra Nováková Bylo nás pět Před kamerou Sandra Novákova debutovala v deseti letech v televizním snímku Shapirovy rukopisy (1992), následoval studentský film Jezevec nosí pochybnosti (1992) a rodinný seriál Správná šestka (1993). Nejvíce se ale Sandra Nováková zapsala do srdcí diváků coby Evička z cukrárny z komediálního seriálu Bylo nás pět (1994). O rok později ztvárnila dvanáctiletou Kristii ve sci-fi dramatu Poslední přesun (1995), v seriálu Manželská tonutí (1996) byla Janou, dcerou jednoho z hlavních hrdinů a v rodinné komedii To jsem z toho jelen (2000) coby Zuzka pomáhala vydělat rodině na nový mrazák. Sandra Nováková Ordinace v růžové zahradě Ve snímku Kytice (2000) na motivy díla Karla Jaromíra Erbena zpodobnila Sandra Nováková Hanu v povídce Štědrý večer, v dramatu Miláček (2002) získala roli Suzanne Walter a v roce 2005 se v seriálu Ordinace v růžové zahradě stala Sandra Nováková zdravotní sestřičkou Gábinou Šímovou, kterou si zopakovala i v pokračování Ordinace v růžové zahradě 2 (2008). A lékařské prostředí Sandra Nováková neopustila ani v dalších seriálech jako Modrý kód (2017) a Sestřičky (2020), kde se ujala doktorky Saši Růžičkové. Sandra Nováková filmy a pořady Hlavní úlohu Karolíny si Sandra Nováková střihla v komedii Pusinky (2007), jako Krista se objevila v dobovém dramatu Protektor (2009) a své zkušenosti z mateřské dovolené zužitkovala v komedii Matky (2020), ke které napsala i scénář. Jako scenáristka je Sandra Nováková podepsaná i pod dalším svým filmem – komedií Hádkovi (2022). Sandra Nováková Pod hladinou V kriminálních seriálech Pod hladinou (2023) a Na vlnách Jadranu (2023) jí připadla úloha komisařky Alice Jiráskové, titulní roli získala v i seriálu Banáni (2023) a v témže roce účinkovala i v romantické komedii Lítá v tom (2023). Sandra Nováková děti a manžel Sandra Nováková je vdaná a má jednoho syna. Manželem Sandry Novákové je režisér Vojtěch Moravec a v roce 2015 se jim narodil syn Mikuláš Moravec. Jedním z bratrů Sandry Novákové je i bývalý dětský herec, nyní scénograf Adam Novák a herectví se věnuje i další bratr Filip Novák. Poslední bratr Sandry Novákové Štěpán Novák pracuje jako vedoucí kavárny.



Sandra Nováková: Filmy a pořady 72




Dodatečné informace

Narození:
15. 4. 1982
Praha, Československo

Další články

  1. Velký přehled českých filmových novinek: Dostane vás drsný rapper Adam Mišík, nespoutaná Hana Vagnerová nebo Vojtěch Dyk v roli geniálního skladatele?
    19. 6. 2022
    Velký přehled českých filmových novinek: Dostane vás drsný rapper Adam Mišík, nespoutaná Hana Vagnerová nebo Vojtěch Dyk v roli geniálního skladatele?

    Vypadá to, že se točí a distribuuje jako o život. Po více než dvou letech od propuknutí covidu se do kin dostává řada českých a koprodukčních filmových projektů, které usilují o pozornost diváků. Přinášíme druhou část velkého přehledu letošních českých premiér, tentokrát od června až do konce roku 2022. Termíny uvádí Unie filmových distributorů na základě informací z jednotlivých produkcí a distribučních společností. Data premiér se můžou měnit.

  2. TOP kina ČR: Matky v nesnázích přejely americkou konkurenci
    28. 6. 2021
    TOP kina ČR: Matky v nesnázích přejely americkou konkurenci
  3. Recenze: Komedie Matky spíše než smích vyvolává depresi. Diváky od rodičovství spolehlivě odradí
    22. 6. 2021
    Recenze: Komedie Matky spíše než smích vyvolává depresi. Diváky od rodičovství spolehlivě odradí
  4. Po osmi měsících se otevírají tuzemská kina včetně multiplexů. Filmaři lákají na rekordní počet českých novinek
    9. 6. 2021
    Po osmi měsících se otevírají tuzemská kina včetně multiplexů. Filmaři lákají na rekordní počet českých novinek
  5. Trailer: Matky slibují podívanou roku pro člen(k)y Mimibazaru
    16. 9. 2020
    Trailer: Matky slibují podívanou roku pro člen(k)y Mimibazaru
  6. 53. Mezinárodní festival filmů pro děti a mládež: Hvězda slávy pro Sandru Novákovou a Marka Ebena
    31. 5. 2013
    53. Mezinárodní festival filmů pro děti a mládež: Hvězda slávy pro Sandru Novákovou a Marka Ebena

    Letošní 53. Mezinárodní festival filmů pro děti a mládež Zlín Film Festival je v plném proudu. Každý den je nabitý událostmi. Na chodníku slávy dětských filmových hvězd před zlínským Velkým kinem přibyly dvě nové hvězdy se jmény Sandry Novákové a Marka Ebena.

  7. Sandra Nováková se bude vdávat
    28. 1. 2011
    Sandra Nováková se bude vdávat
  8. Recenze: Tchyně a uzený (TV film)
    16. 1. 2011
    Recenze: Tchyně a uzený (TV film)