Na vlnách Jadranu

38%
Na vlnách Jadranu
Šestidílná koprodukční minisérie z prostředí jadranské riviéry a pobřežní policie je volným pokračováním minisérie Pod hladinou. Tým, ve kterém v době sezony v rámci pomoci českým turistům slouží i dva Češi, řeší případy, které souvisí s mořem, přípobřežní plavbou a marinou, kde dochází k podivným krádežím, ale také problémy českých a slovenských občanů na souši. Zároveň se tu rozmotává tajemství hlavního hrdiny – českého policisty, bývalého potápěče Honzy Zacha, který přijíždí na Jadran, aby uzavřel svou minulost.



Recenze: Na vlnách Jadranu

Kinobox.cz
20%

Co si budeme povídat, Pod hladinou nebyl dobrý seriál. Jeho volné chorvatské pokračování je však překvapivě ještě výrazně horší a ani fotogenické (a českým národem zbožňované) jadranské prostředí na tom nic nemění. Jde totiž jen o výplň času na způsob denních soap oper, kde není nouze o banální zápletky, nesmyslné natahování dílů a ochotnické herectví.


avenis
avenis
8 151 bodů
6
Už první díl napověděl, že zachmuřené domácí Slapy budou vyměněny za žánrové obrázky sluncem prozářeného chorvatského letoviska. Sem, do městečka Sutivan přijíždí Zach, aby pomáhal a chránil, ale taky zjistil něco bližšího o smrti své Alice, která ho chodí strašit do snů. Zacha doprovází mlaďoch Eda, synovec Oty Vopěnky a pokouší se prolomit své smolné období. Místo toho zkazí, na co sáhne.
První tři díly se jen zlehka věnují drobným lapáliím, jako jsou ztracené osoby, vysoká rychlost, nepozornost, prevence požáru, drobné krádeže. Zbytek je vyplněn vatou zbytečných scén, které jsou jen důvodem, aby se natočily požadované minuty materiálu. V každém díle najdeme jako perlu v lastuře několik vět, které nám opatrně trousí střípky záhady zvané Alicina smrt. Tak nějak tuším, že Alice nezemřela.
Čtvrtý díl konečně řeší první smrt - potapěčky, ale i ta je velmi snadno vyřešena. Pátý díl je naprosto a zoufale rozvláčný a líný. Kromě jedné trapné otravy a výplňové krádeže batohu se unaveně řeší vrácení zlatého penisu. A všichni se chovají jako idioti. Proč Eda najednou nemá mobil? Proč Sandra nevolá na policii? Proč je Eda po pár minutách v kruhu chcíplý jako po týdnu bez jídla a vody? No, zatneme zuby a díváme se dál...
Vata, vata a zase vata. Pobili se dva konkurenti, hledá se utopený zlatý penis a ztratil se kluk. Sandra je nafučená, Eda dělá své trpitelské výrazy a Milica rodí.
Konečně se dozvídáme pravdu o smrti Alice (tak přece...).
Bylo to blbé, neskutečně natahované, špatně zrežírované. Herci nejspíš dostali volnou ruku a tak každý hrál, jak chtěl. Není nikdo, kdo by měl mé sympatie, ale nejvíc mi vadil tragéd Eda. Takový týpek je k uzoufání.
Jonák
Jonák
1 665 bodů
5
Koncept, který jsem ještě nikde jinde neviděl - "něco jako" detektivka, leč v Chorvatsku kdy jsou na případy zavolány čeští policisté. Herecké obsazení spíše slabší, scénář - děj nic moc (velmi stereotypní případy, nijak neoriginální). Moc mě to neoslovilo.
Veronika Rada
Veronika Rada
924 bodů
7
Pod hladinou se mi líbí o malinko víc. Ale i tohle je zajímavé. Neokoukaní herci, krásné prostředí, téma mohlo být vic edukativni, ale za mě dobré Jan Sandra Nováková mi tam chyběla, i když chápu že bylo třeba příběh posunout.

Dodatečné informace

Původní název:
Na vlnách Jadranu (více)
  • Česká republika Na vlnách Jadranu
Premiéra v ČR:
7. 11. 2023
Distributor:
Prima TV
Země původu:
Česká republika
Ocenění:
Žádná ocenění

Předplatná

Powered byJustWatch