TV sledovanost: Peče celá země dominuje a má stále více diváků. Prima si připisuje propadák

TV sledovanost: Peče celá země dominuje a má stále více diváků. Prima si připisuje propadák
Peče celá země | Česká televize
Na první pohled se v týdenní sledovanosti nic výrazného nezměnilo. Česká televize o víkendu stále marně hledá konkurenci, stejně jako Prima v úterý a čtvrtek se svým nekonečným seriálem Zoo, na které se ani novácké kombo Jedna rodina/Zlatá labuť nechytá. Pátek už pak asi nikdy nepozná jiného vítěze než Všechnopárty Karla Šípa. I přesto napsal minulý televizní týden řadu příběhů. Pojďme se podívat na ty největší vítěze a poražené.
Smysl pro tumor
Smysl pro tumor
Smysl pro tumor
88%
Ostře sledovaný souboj mezi dramedií Smysl pro tumor, kriminálkou Policie Hvar a politickými Sedmi schody k moci se nám zřejmě ustálil a všichni hráči zůstali i tento týden „na svém“. Smysl pro tumor tak potvrdil status diváckého favorita, na něhož aktuálně nikdo nemá, připsal si 1 171 000 diváků a počítá se mezi nejsledovanější večerní pořady týdne. Sedm schodů k moci se také může pochlubit ustálenými ratingy a jasnou pozicí nedělní dvojky, o níž navíc koluje na internetu šeptanda týkající se velké divácké obliby. Nova tak s Policií Hvar tahá za nejkratší konec provazu a zbylo na ni třetí místo. Může ji ale těšit, že na rozdíl od minulého víkendu už tentokrát počet diváků prakticky nespadl a zdá se, že bude k televizi pravidelně vábit kolem 600 tisíc lidí. Smysl pro tumor nicméně tuto neděli zamíří do finále a bude zajímavé sledovat, jak si potom konkurenti z Primy a Novy polepší.
Smysl pro tumor: trailer | Česká televize
Peče celá země
Peče celá země
Peče celá země
71%
Ještě větší triumf však zažívá Česká televize v sobotu. Jejich populární pečící pořad s Václavem Koptou a Terezou Bebarovou totiž nejen že stále bez problémů vede a Prima na něj s filmem Chlap na střídačku ztrácela přes 800 tisíc diváků a divaček, ale show mezi týdny ještě posílila a přidala nové fanoušky. Na uplynulý díl se tak podívalo 1 264 000 lidí a jednalo se znovu o nejsledovanější pořad celé soboty. Je pak celkem obdivuhodné, že i ve své polovině dokáže show lákat nové diváky. Silnou pozici pečícího fenoménu pak následně využila koncertní Pocta Haně Zagorové, která skončila s více než 800 tisíci diváky na druhém místě. Tady si Nova s Primou vážně neví moc rady.
Peče celá země
Peče celá země | Česká televize
Na vlnách Jadranu
Na vlnách Jadranu
Na vlnách Jadranu
38%
Prima se ve středu rozloučila se svým možná malinko nečekaným diváckým hitem Na vlnách Jadranu. Chorvatské pátrání dospělo do svého konce, závěr ale zaznamenal menší pokles. Zatímco minulé díly sledovalo pravidelně přes milion lidí, poslední epizoda v kategorii 15+ přivábila necelých 900 tisíc duší. Ve věkové kategorii 15-54 dokonce skončil seriál, i když velice těsně, na třetím místě, jelikož ho porazily jak nestárnoucí Četnické humoresky, tak reality show Výměna manželek. I přesto se však seriál Na vlnách Jadranu dá považovat za solidní úspěch. Co by za něj dala Prima v pondělí.
Na vlnách Jadranu: trailer
Zalez do spacáku
Zalez do spacáku
Zalez do spacáku
31%
Letní komediální seriál Zalez do spacáku se totiž stává pro komerční televizi menší noční můrou. Už první díl zaostal za očekáváním, když přilákal jen přes 600 tisíc diváků a konkurenční Specialisty vůbec neohrozil, s druhou epizodou však novinka klesla o znepokojivých 200 tisíc diváků a připsala si jich jen 407 tisíc. V žebříčku daného večera tak seriál klesl až na slaboučké páté místo. Před kempování s Tomášem Klusem se dostala i reprízovaná kriminálka Stíny v mlze a druhá řada seriálu Dobré ráno, Brno! A to opravdu není dobrá zpráva. Oblíbená kriminálka Specialisté naopak zůstává na svém, nový díl viděl 1 161 tisíc lidí a seriál díky propadu Primy jen upevňuje svou pozici.
Zalez do spacáku: trailer | FTV Prima
Zdroj: MediaGuru