TV sledovanost: Hvar popularitu Smyslu pro tumor neohrozil. V sobotu stále vládne pečení

TV sledovanost: Hvar popularitu Smyslu pro tumor neohrozil. V sobotu stále vládne pečení
Smysl pro tumor | Česká televize
Seriálová i jiná tvorba se sice u nás stále více přesouvá na streamovací platformy a řada lidí dává večer přednost Netflixu a spol., i přesto má však televize velký vliv. Každý den ji zapnou miliony lidí a jednotlivé stanice se logicky přetahují o každého diváka či divačku. Seriálové války v televizi proto i nadále pokračují, což bylo vidět např. uplynulou neděli. Rozhodli jsme se vám proto nabídnout rubriku, v níž si prohlédneme ratingové vítěze minulého týdne a shrneme si, na jaké nové i staré tituly televizní publikum nejvíce kouká.
Smysl pro tumor
Smysl pro tumor
Smysl pro tumor
87%
Nedělní večer byl z televizního hlediska vždy velmi důležitý a stanice v něm tradičně vysílají své velké trumfy. Tentokrát díky tomu dochází k velkému seriálovému souboji tří novinek – dramedie Smysl pro tumor, politických Sedmi schodů k moci od Primy a čerstvě i Policie Hvar na Nově. Očekávalo se, zda právě nová kriminálka s Jakubem Štáfkem a Alžbetou Ferencovou hitu od České televize nezatopí a nesesadí ho z televizního trůnu. Nakonec se tak ovšem nestalo. Smysl pro tumor s 1 184 000 diváky a divačkami v hlavní kategorii 15+ opanoval včerejší večer a oproti sledovanosti minulého týdne klesl jen minimálně. Zdá se, že tento seriál má do svého závěru již všechno jisté a jeho fanouškovská základna výrazněji neklesne.
I přesto si ovšem Policie Hvar připsala velmi solidní start se sledovaností atakující milion sledujících. Nakonec si připsala 939 tisíc diváků a z druhé pozice sledovanosti sesadila novinku Sedm schodů k moci. Ani politický seriál od Primy si ovšem nevede špatně a zvládl zaujmout 886 tisíc lidí.
Smysl pro tumor: trailer | Česká televize
Peče celá země
Peče celá země
Peče celá země
71%
Česká televize svými pořady aktuálně ovládá celý víkend, v sobotu si totiž svou nadvládu udržuje oblíbená show Peče celá země. Pohodové chvilky pečení neomrzely publikum ani ve své třetí řadě, a ta v porovnání s tou druhou z roku 2022, kterou sledovalo v průměru 1,09 milionů diváků, vůbec neklesla. Aktuální díl v sobotu sledovalo 1 175 000 lidí. Nutno ale dodat, že pořad proti sobě nemá výraznou konkurenci, jelikož Prima přistoupila k repríze české komedie Matky a Nova stále sází na filmový maratón Harryho Pottera.
nehrana-tvorba-a-dokumenty
Peče celá země | Česká televize
Na vlnách Jadranu
Na vlnách Jadranu
Na vlnách Jadranu
38%
Další kriminálka z Chorvatska, Na vlnách Jadranu, sice nesbírá pozitivní ohlasy, své věrné diváctvo si ale našla. Volné pokračování seriálu Pod hladinou už potřetí za sebou vyhrálo středeční čísla sledovanosti a drží se okolo hranice milionu diváků v kategorii 15+, se třetím dílem jich bylo konkrétně 980 tisíc. Seriál si přitom na nedostatek kriminální konkurence stěžovat nemůže. Česká televize totiž vsadila na několikátou reprízu oblíbených Četnických humoresek, které i při nekonečném opakování dokáží vábit velké množství lidí. Ve středu jich četníci nasbírali 715 tisíc a brali důstojné druhé místo.
Na vlnách Jadranu: trailer
ZOO
Zoo
Zoo
36%
Úterní a čtvrteční večery se proměnily v souboj dvou evidentně nekonečných seriálů – primácké ZOO a novácké Jedné rodiny. Soap opera z prostředí zvířat však ani po letech nemá v tyto sloty konkurenci, i když sledovanost oproti minulosti přeci jen slábne. Pořád je ovšem seriál jednoznačným vítězem obou večerů s čísly 806 tisíc za úterý a 854 tisíc diváků a divaček za čtvrtek. Jedna rodina ovšem neztrácí mnoho a s čísly okolo 700 tisíc čeká na jakékoliv zaváhání primácké stálice.
Zdroj: Mediaguru