Pod hladinou

53%
Pod hladinou
Policejní seriál z produkce Prima představí epizodicky samostatné případy, pro jejichž vyřešení se musí elitní tým vydat až na samé dno jezer či rybníků, kde leží důkazy. Skupina policejních potápěčů a potápěček je při startu letní sezóny v okolí Slapské přehrady ve střehu, jelikož s přibývajícím návštěvnictvem stoupá i pravděpodobnost zločinů. Každý z ústředního trojlístku má navíc odlišný charakter, která je často v rozporu s dalšími. Mimo cesty za objasněním případů tak musí paralelně hledat i tu osobní.




Recenze: Pod hladinou

Kinobox.cz
45%

Primácká kriminálka stojí na vztahovém propletenci mezi vcelku sympatickými postavami, ovšem vývoj těchto linek je k uzoufání zdlouhavý a místy dokonce nesmyslný. Figury navíc musejí neustále odbíhat k řešení nezajímavých případů, jež nemají dost prostoru, aby je šlo komplexně rozehrát. I tak se však jedná o neurážlivý a leckdy pěkně natočený podkres k vykonávání domácích prací.


avenis
avenis
8 145 bodů
6
Pod hladinou se škobrtá po hlavách říční policie a samotné zločiny jsou jen takovou hrou na "kdo to uhodne dřív". Stěžejní trojúhelník se na sebe usmívá a je to falešné, bez jiskření. Sandra Nováková pochopitelně v hlavní roli, když režíruje manžel, a jejich syn už taky obsazen (malý Pavlík). Matěj Hádek je tragický, Matěj Adamczyk nemastný, neslaný a všichni lžou. Výrazně sympaticky vyčnívá postava Renné v podání Šárky Krausové. Ostatní jen tak přihrávají.
Sympatické je, že se v seriálu objevuje spousta neokoukaných tváří. Samotné kriminální zápletky jsou vystavěny dobře, ale závěrečné vysvětlení mnohdy proběhne velice rychle, takže zapadne v prvoplánovém soustředění na soukromé problémy policistů a policistek.
mojmir.sedlacek
6 033 bodů
4
Hlavní herečtí představitelé v čele s utrápeně vypadajícím Matějem Hádkem odvádějí profesionální výkony, vedlejší epizodní roličky jsou však leckdy zahrané ochotnicky, což platí obzvlášť u expresivních rolí mentálně či sociálně znevýhodněných. Výpovědi svědků a podezřelých často vidíme v nespolehlivých flashbacích, jinak se však jedná o standardní kriminální procedurál, jenž zhruba splňuje to, co žánrová televizní série slibuje.
Veronika Rada
Veronika Rada
921 bodů
8
Na české poměry velmi dobrý a neobvyklý seriál.

Dodatečné informace

Původní název:
Pod hladinou (více)
  • Česká republika Pod hladinou
  • Česká republika Below the Surface
Premiéra v ČR:
5. 5. 2023
Distributor:
Prima TV
Země původu:
Česká republika
Ocenění:
Žádná ocenění

Podobné


Předplatná

Powered byJustWatch