TV sledovanost: Policie Hvar ztrácí diváky, Smysl pro tumor drtí konkurenci. Tomáš Klus pohořel

TV sledovanost: Policie Hvar ztrácí diváky, Smysl pro tumor drtí konkurenci. Tomáš Klus pohořel
Policie Hvar | TV Nova
Zajímavé televizní duely se ovšem nekonají pouze v neděli, ale díky seriálům hlavních stanic se samozřejmě přesouvají i do dalších dnů. V úterý a ve čtvrtek tak stále dochází k souboji Zoo vs. Jedna rodina, kterou nyní na Nově podporuje i seriál Zlatá labuť. V pondělí se pak Prima snažila proti novým epizodám populárních Specialistů kontrovat „pohodovou“ alternativou v podobě komediální novinky Zalez do spacákuTomášem Klusem. Tato strategie ovšem moc nezabrala. Největší vítěze a poražené uplynulého týdne si probereme nyní.
Smysl pro tumor
Smysl pro tumor
Smysl pro tumor
88%
Chvilku to vypadalo, že by divácký hit Smysl pro tumor mohl vyfasovat silnou konkurenci v podobě kriminální novinky Policie Hvar. Jenže detektivka z Chorvatska nezopakovala silný start z minulého týdne a z 939 tisíc diváků v kategorii 15+ spadla na 662 tisíc a v žebříčku sledovanosti nedělního večera obsadila „až“ třetí místo. Na druhé se totiž vrátil primácký seriál Sedm schodů k moci, jehož sledovanost se ustálila okolo 850 tisíc diváků, a má tedy jasnou fanouškovskou základnu. Ještě větší má ale hitovka Smysl pro tumor, která oproti minulému týdnu dokonce krapet stoupla a dívalo se na ni 1 244 000 fanoušků. Tato nadvláda už asi vydrží až do finále, jež nás čeká za dva týdny.
Smysl pro tumor: trailer | Česká televize
Peče celá země
Peče celá země
Peče celá země
71%
Stejnou dominanci nepřekvapivě potvrzuje také oblíbený pořad Peče celá země. Také ten v podstatě zůstal na svém a zaujal 1 182 000 lidí u televizních obrazovek. Pohodové pečení se tak stalo nejen nejsledovanějším pořadem večera, ale celé soboty. Pečícího dopingu využila i navazující Všechnopárty, která se stala druhým nejsledovanějším programem večera. Konkurence v tomto ohledu pořád spí a ani romantická komedie Jedině Tereza na Primě či další díl Harryho Pottera na Nově nemohly dominanci České televize ohrozit.
Peče celá země
| Česká televize
Zlatá labuť
Zlatá labuť
Zlatá labuť
62%
Na obrazovky se vrátil dobový seriál z období protektorátu Zlatá labuť. Třetí a závěrečná řada to však bude mít na Nově evidentně malinko složitější. Zatímco v minulosti měl seriál prostor v hlavním vysílacím čase proti primácké Zoo, v uplynulých týdnech ji v tomto slotu nahradila Jedna rodina a Zlatá labuť se divákům a divačkám nabízí až před desátou hodinou. A to se na sledovanosti přeci jen podepsalo. Zatímco v minulosti se seriál pohyboval okolo 700 tisíc diváků, při svém návratu jich nalákal jen 575 tisíc. Na druhou stranu se s tímto poklesem dalo počítat a ve své pozdější hodině dokázal titul stále přivábit solidní porci příznivců. Jedničkou čtvrtečního i úterního večera stále zůstává ZOO, i když Jedna rodina je oblíbenější u mladšího publika.
Zlatá labuť | Voyo
Specialisté
Specialisté
Specialisté
48%
S novými díly se vrátili také oblíbení Specialisté v čele s Martinem Dejdarem či Markem Lamborou a potvrdili pověst jedné z nejpopulárnějších kriminálek současnosti. Premiérovou epizodu sledovalo 1 112 000 diváků a následující reprízovaný díl nechalo zapnutých přes 900 tisíc sledujících. Specialisté jsou tak aktuálně nejsledovanější tuzemskou kriminálkou. Nic proti nim nezmohla ani rádoby pohodová novinka Zalez do spacáku s Tomášem Klusem. Ta při svém startu nalákala 623 tisíc lidí a v žebříčku pondělního večera skončila až na 4. místě. Vzhledem k nevalným diváckým reakcím pak hrozí, že bude sledovanost v následujících týdnech spíše klesat.
Specialisté
Specialisté | TV Nova
Zdroj: MediaGuru