Zlatá labuť

62%
Zlatá labuť
Seriál Zlatá labuť se začíná odehrávat 15. března 1939, kdy německá okupační vojska překročila hranice Československa. Zlodějka Bára Veselá utíká před četníky a omylem dostane místo prodavačky v oddělení módy právě otevřeného nového obchodního domu. Když se setká s majitelem domu, mladým Petrem Kučerou, okamžitě mezi nimi přeskočí jiskra. Propast odlišných původů je však hluboká.




avenis
avenis
8 077 bodů
7
To se vezmou Rodinná pouta z roku 2004 (a nebo Velmi křehké vztahy, které RP následovaly), nechají se přetavit do let předválečných ve stylu První republika, protože tohle Biser umí a aby to bylo divácky poutavé, ozdobí se to stylem Downton Abbey, aby to bylo navoněné. A máme tu telenovelu Zlatou labuť, něco ryze českého, protože Bílou labuť a její historii známe. Ostatně o tomto obchodním domu už byl natočen film v roce 1943 s názvem Šťastnou cestu.
První díly mají celkem spád a dá se na to koukat. Ale pak začne děj rozbředávat, vrství se nadbytečné věty a ačkoliv herci hrací dobře a naplno, divák cítí, že by to chtělo zrychlit. Přesto platí jedno pravidlo. Paralelně běží dva problémy a jedno řešení ťukne do druhého jako kulečníková koule.
Z mého pohledu jednoznačně dokonalá Kristýna Ryška v roli ne nepodobné z RP Dany Morávkové září nejen svou krásou, ale i herectvím. Marta Dancingerová též dobrá, ostatní také nejsou špatní. Hezky vyslovují a uměřeně hrají.
Kostýmy půvabné, hudba a la Downton také fajn.
Tu lehkou moderní stopu odpouštím.
Ku
460 bodů
0
Nekoukám Na to vůbec mě to nechybí nechci to vidět je to válka kravina
.
Tomesek
Tomesek
199 bodů
1
odpad 1/10

Dodatečné informace

Původní název:
Zlatá labuť (více)
  • Česká republika Zlatá labuť
Premiéra v ČR:
26. 1. 2023
Distributor:
TV Nova
Země původu:
Česká republika
Ocenění:
Žádná ocenění

Podobné


Powered byJustWatch