Tchyně a uzený

59%
Tchyně a uzený
Plakát traileru

Hlavní hrdinka příběhu Sylvie si bere za muže jedináčka, který je silně citově připoután ke své matce. Matka Alžběta si nedokáže představit, že by měla o svého syna Hynka, mladého lékaře, přijít, nebo se o něj dělit s jeho manželkou. Proto se nejprve snaží sňatku zabránit, a když se jí to nepodaří, usiluje o rozbití synova manželství. Snacha Sylvie na vlastní kůži zažívá boj s tchýní o jejího syna a svého manžela. Zákonitě si klade otázku, zda si muž, který se v pětatřiceti letech nedokáže vzepřít matce, zaslouží manželku, nebo jen soucit.




martin-mickey-stusak
martin-mickey-stusak
28 299 bodů
8
Kdo to nezažije na vlastní kůži, nemá sebemenší šanci takové strasti pochopit. Jakmile je v domácnosti i tchyně, vždy jsou na povrchu různé roztržky velmi často končící až rozvodem. Spisovatelka Simona Monyová si toho byla plně vědoma a napsala jeden takový příkladný příběh jakoby ze života. A aby toho nebylo málo, zakomponovala do příběhu další postavu která by tam ani být nemusela, ale aspoň to dohromady dostává ty správné grády. Vše se pohybuje na hranici mezi vážností a humorem, takže není jednoduché pojmout vtipné situace v rámci dramatických situací a naopak. Vše se odvíjí velmi volně a tak je kuprospěchu věci netlačení na pylu v dramatičnosti. Zoufalost a strádání jedné z postav je ale přesto tak velmi cítit, že v divákovi, který zažil nebo zažívá něco podobného, budí plné pochopení a respekt. Pro televizi natočeno velmi dobře.
Jana Květoňová
Jana Květoňová
7 005 bodů
9
Stojí za vidění! Zase jsem si vzpomněla na autorku knihy Simonu Monyovou. Hrůza ten její osud!!! Atraktivní služebná Valerie se Jitce Čvančarové skutečně povedla! A paní Švormová? No to byla paráda! Skutečně tchyně "na zabití"! Té bych v krámě neprodala ani rohlík! :-)

Dodatečné informace

Původní název:
Tchyně a uzený (více)
  • Česká republika Tchyně a uzený
Země původu:
Česká republika
Ocenění:
Žádná ocenění